Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 mar 2018 13:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Snoopy's Grand Adventure

Lindberg 4 jan 2016 03:321159 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 3,5 timmar Avklarat: 27/12 2015

Det finns inte en chans att man kan säga att det här är ett dåligt spel. För det är det inte. Däremot är det så otroligt mediokert att man nästan blir irreterad. För i grund och botten finns här ett bra plattformsspel. Men det saknar helt utmaning, bandesignen är alldeles för simpel och bossarna är ju skrattretande tråkiga.

Visst, man kan ju lätt säga att det är ett spel för barn. Men när jag själv var ett barn spelade jag Super Mario 3 och Sonic 2 dag in och dag ut för att klara dom. Spel jag tillslut bemästrade. Det känns som man underskattar barns intelligens med Snobben. För kunde man ta sig igenom utmanande spel för 20-25 år sen när man gick i låg och mellanstadiet, så bör man kunna det idag också.

Kontrollen och plattformshoppen känns jättebra. Samma sak när man ibland kan studsa på flera fiender i rad(likt Donkey Kong Country) för att hitta ett hemligt föremål. Men det blir inte heller särskilt utmanande då fienderna ligger så tätt ihop och man väldigt, väldigt sällan behöver någon timing. Efter varje boss du klarar och efter varje gång du samlat 100% av alla föremål på en bana dyker en ny karaktär upp i Kalle-ponkens trädgård som är spelets hub-värld. Synd att det inte är kul att hitta alla de försvunna barnen då utvecklarna inte hade någon som helst fantasi när det gäller bandesign. Och har man inte bestämt sig för att ta en av de enklaste Platinum-trofeerna jag någonsin skådat så tror jag inte ens man vet att det finns fler barn att hitta då det inte indikeras någonstans.

Bandesignen som jag nämnde var simpel gör verkligen att man inte kommer minnas vilka banor man spelat. Man kan inte välja en bana och säga till sig själv att "det här är banan där man blir jagad av solen" eller "det var ju här jag fastnade i graven med stigande giftvatten och drunknade". Man kan inte ens säga "den här banan var kul".

Det kanske är orättvist att jämföra ett licensspel från 2015 med Sonic 2 och Mario 3. Men det är ett plattformsspel som har både charm och mysig design men är otroligt enformigt och tråkigt att spela så jag kan inte tänka mig att när guldskivan var färdigtryck skakade utvecklarna hand med varandra, korkade upp champanjen och sa "We did it!"


Jag hoppas att Peanut's-filmen är mycket bättre än spelet. Foto by Lindberg

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.