Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 22:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic Adventure 2

Lindberg17 feb 2016 13:371210 visningarKommentera: 5 !

Format: Dreamcast Speltid: 6 timmar Avklarat: 11/2 2016

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic Adventure 2.

Sonic Adventure 2 är det där spelet i serien som är bra men samtidigt jävligt dåligt. Det är bra när man spelar som Sonic och Shadow. Det finns en del fantastiska banor här: Metal Harbour, White Jungle, Green Forrest. Sen finns det dåliga banor: Det mesta med Knuckles och nykomlingen Rouge. Några av deras banor funkar. De som är mindre men samtidigt ganska öppna. De värsta är ju dock dom som är byggda som korridorer eller de som är gigantiska.

Sen har vi Tails och Robotnik. Mechaction i dess mediokraste form. Tråkiga bossar, extremt löjlig och överarbetat story. Helt onödig.

Att spela igenom Sonic Adventure 2 från början till slut är helt enkelt en berg-och-dalbana i glädje och pina. Och egentligen är det inte värt det. Banorna är som bäst i spelets första hälft(gällar både god och ond sida).

Mediokert får jag det till att Sonic Adventure 2 är. Men med några väldigt starka sidor. Metal Harbour är den starkaste.

Den här bilden var med i Super Play's recension av spelet(7/10) och det såg ju döfränt ut. Och ja, att grinda med SOAP-skorna var häftigt i spelet. Mycket häftigare än i verkligheten. Bytte snabbt till skateboarding istället.

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym17 feb 2016q

Det här är dock ett av världens bästa spel enligt mig! (Gud vad man kan tycka olika) [wink] Men håller med om att Sonic och Shadows banor kunde ha varit fler. De andra karaktärerna funkar, men det märks vad som är roligast att spendera tid med.

Twiggy20 feb 2016q

Bland de första spel jag skaffade till mitt gamecube som 10åring, minns att jag tyckte det var såå coolt haha, kanske dags för ett återbesök snart :D

Bleatlessness23 feb 2016q

Där och då var Sonic Adventure och SA2 något och det häftigaste jag visste. Ettan med Dreamcast levererade framtiden. Såhär i efterhand ser jag ofärdiga och trasiga spel. Speciellt ettan. Har varit lite sugen att återbesöka SA2 nu, men jag vet inte om det är en bra idé. Efter Colors och Generations vill man inte gå tillbaka.

Lindberg24 feb 2016q

Bleatlessness:

Efter Colors och Generations vill man inte gå tillbaka.


Är man ovan tror jag Sonic Adventure 2 verkligen inte håller. Jag brukar med jämna mellanrum gå tillbaka och spela några banor så jag tappar aldrig rytmen och vet om spelets svagheter.

Bleatlessness24 feb 2016q

Lindberg:

aldrig rytmen och vet om spelets svagheter


Det är ett sätt att uttrycka det. Jag har inga problem att ha överseende för vissa saker i äldre spel. Kan man stå ut med pixliga texturer kan man väl stå ut med spelmekaniska diton också.

Jag förstår än idag hur häftigt Sonic Adventure var 1998. Så jag har två perspektiv på det: ett historiskt och ett modernt.

Jag är heller inte purist och brukar släta över tidskrävande, arkadaktig artificiell speltid med state saves för oändligt med extraliv exempelvis.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.