Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I dag 01:12 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Tony Hawk's Pro Skater 5

Lindberg29 feb 2016 16:111330 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: Oklart Avklarat: 28/2 2016

Tony Hawk's Pro Skater HD var hemskt att spela. Fysiken och kontrollen kändes helt off. Och det fanns inget mål med det spelet. Inget klart slut. Inga skatevideor. Tony Hawk 5, som precis som HD, utvecklades av Robomodo, studion bakom Tony Hawk Ride och Shred. Med andra ord hade dom tre fruktansvärda spel i sitt bagage. Och det gör ju inte att man förväntar sig ett dugg av denna 5:e del i Pro Skater-serien.

Men när jag först hopar på brädan i The Berrics som Raphael från TMNT, efter att ha tagit bort "slam"-funktionen så känner jag att se på fan: det här känns nästan som de äldre spelen. Faktiskt! Att åka runt på brädan och göra tricks, combos och omöjliga kombinationer i luften känns väldigt bra. Jag hittar en secret tape. Jag hittar S-K-A-T-E. Tar C-O-M-B-O linan, slår sönder åtta lådor och hittar en secret DVD. Och nu går det nedför. Nu ska jag börja spela spelets riktiga uppdrag.

Bland dessa uppdrag finns ett ringrace. Man ska knuffa ut badbollar ur en pool. Man ska samla poäng så ens huvud inte exploderar. Om och om och om och om och om och om igen. På varenda bana. Helt totalt värdelösa uppdrag. Och inte hjälper det ju at banorna är extremt kassa och tråkiga. The Berrics är den enda banan basserad på en äkta skatepark. Visst, School III har ju med en del skatespots från Carlsbad High School. Men School III är bara en mindre, avskalad version av klassikern School II från THPS 2. Men Robomodo lade till en fontän dock. Fantastiskt. Den blir nog användbar när den står helt undangömd i ett hörn. Rymdbanan är ju nått av det sämsta jag har spelat. Usch.

Sen har vi ju det där med mål. Ett mål med att klara spelet. I de gamla spelen var målet att klara det med varje proffsåkare för att låsa upp deras skatevideor, nya åkare som Spider-Man, Wolverine, Matt Hoffman, Iron Man, Darth Maul, Creature from the Black Lagoon för at nämna några. Dessutom fanns det ju ännu fler hemligheter som skatevideor med Neversoft själva, en video där Tony Hawk och Chad Muska eller är det Kareem Campbell utklädda till Spider-Man. Massa massa gott och kul. Det enda man kan låsa upp i THPS5 är Kungen från Kings Quest. Och det roliga är att det krävs en enda vinst i "King of the Hill" online. Du kan starta spelet, sätta igång King of the Hill och två minuter senare har du låst upp allt som finns.

Törtlarna, Lil' Wayne och nån mer jag glömt namnet på finns där, men varför är de inte hemliga för? Alla Pro Skater videos är redan upplåsta. Dock helt utan musik den här gången. Det är bara en loop på en minut med tricks. Här har dom inte lagt ned sig direkt. Inte på spelets soundtrack heller. Väldigt spretigt, tråkigt och opersonligt.

Så jag ställde mig frågan. När har jag klarat spelet? När jag gjort alla uppdrag? Ja, det skulle jag tro. När jag gjort alla uppdrag med alla åkare? Haha nej fy fan aldrig i mitt liv. Men när jag hade klarat alla uppdrag hände inte ett dugg. Inte ens en trophy. Man slängde bara tillbaka mig in i spelet igensom om ingenting hade hänt.. Och det där med att ta sig till ett uppdrag är en jävla pina med laddningstider och internetanslutningar.

Här saknas själ. Här saknas känsla. Här saknas hjärta. Jag förstår om Neversoft inte ville göra mer Tony Hawk efter att ha gjort nio stycken på lika många år. Men att slänga dom i papperskorgen och sedan låta klåparna på Robomodo göra spelet som skulle, eller kunde, ha blivit en mindre hyllning och ett trevligt avsked är ju bara sorgligt. För vi vet ju alla nu att Activision hade kontrakt på licensen fram till 2015. Och det märks.

Har jag glömt nått? Absolut säkert. Men kort och gott är det själlöst skräp i samma anda som New Super Mario Bros Wii och Sonic 4.

Jo, just det! Lipslide heter Boardslide i det här spelet.

Och det ser fulare ut än THPSHD.

Robomodo.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.