Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 22:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic The Hedgehog CD Remastered

Lindberg12 mar 2016 17:331360 visningarKommentera: 6 !

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: Ca 1 timme Avklarat: 12/3 2016

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic The Hedgehog CD.

Sonic CD var spelet man läste om och såg i tidningar men aldrig spelade som ung. Ingen hade ju en SEGA Mega CD. Men 2005 släpptes Sonic Gems Collection till PS2 och jag köpte det endast för Sonic CD. Och lite för Sonic The Fighters. Och jag vill minnas att Sonic CD var en enda stor röra. Idag, 11 år senare vill jag fortsatt påstå att det är en stor röra. En stinkande stor röra med förvirrande banor och jobbiga tidsresor.

Visuelt är Sonic CD en fröjd för ögat. Banorna och bakgrunderna är riktigt fina. Musiken är också förbannat bra(europeiskt/japanskt soundtrack). Men när man ska spela det, bara lägga sig i soffan och springa igenom ett spel med "Sonic" i titeln så är det här inte optimalt. Banorna är ju så otroligt röriga. Studsmattor och hinder överallt. Fiender som är extremt jobbigt utplacerade och själva grejen med att man måste hitta en "Past"-skylt för att resa tillbaka i tiden för att förstöra en maskin(som kräver en hel del utforskning av de stora banorna) och sedan resa frammåt i tiden för att klara banan sammtidigt som du måste ha 50 ringar för att komma till bonusbanan och hitta en tidssten gör att spelet blir alldeles för spretigt och jobbigt.

Hade spelet hetat Bouncy Bouncers Bonuncedventure hade jag klart gett det ett godkänt. Men när det är ett Sonic The Hedgehogspel som släpptes mellan fantastiska Sonic 2 och Sonic 3 blir det här bara kasst. Jag tycker synd om de få som kramade pengar ur sina arma föräldrar på 90-talet för en Mega CD bara för att spela det här.

Men om vi ska snacka om själva remastern är det en kanonuppdatering av spelet. Man kan låsa upp Tails, välja vilket soundtrack man vill ha och de animerade mellansekvenserna har dessutom helt och hållet restaurerats till det bättre tillsammans med grafiken. Det ser kanon ut på PS3.

« Till bloggen

Kommentarer

Bleatlessness12 mar 2016q

Har länge haft Sonic CD på nån luddig att-spela-lista. Men det har aldrig blivit av av just den anledning du nämner: det verkar vara en enda röra. Om man nu kan springa igenom det på 1h borde jag dock spela det bara för att bilda mig en egen uppfattning. Och kunna släppa det och få sinnesfrid.

Men det har ett sjukt snyggt omslag i Europa.

Lindberg13 mar 2016q

Bleatlessness:

Men det har ett sjukt snyggt omslag i Europa.


Oh, hade nästa glömt det. Men ja, snyggt omslag, grym musik och en häftig ny fiende i Metal Sonic. Slöseri med fräna grejer.

Anonym13 mar 2016q

Lirade det på paddan senast. Helt värdelös nivådesign som är omöjlig att orientera sig ordentligt i. Tycker det är ett genuint dåligt spel. Riktigt dåligt är det.

Bleatlessness13 mar 2016q

Lindberg:

en häftig ny fiende i Metal Sonic


Jag ogillar den Metal Sonic för att han alltid får agera THE Metal Sonic, medan den från Sonic & Knuckles är mycket coolare.Och video!

Lindberg13 mar 2016q

Bleatlessness:

medan den från Sonic & Knuckles är mycket coolare.


Oja. Mecha Sonic borde de använda igen.

Bleatlessness13 mar 2016q

Undrar om folk som höjer Sonic CD till skyarna verkligen menar det eller om det är en psykologisk försvarsmekanism efter att ha lagt ett års veckopeng på en Mega CD på 90-talet.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.