Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 22:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic The Hedgehog 4: Episode I

Lindberg 1 aug 2016 00:09401 visningarKommentera: 3 !

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: ca 1 timme Avklarat: 31/7 2016

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic The Hedgehog 4: Episode I

SEGA var verkligen hemlighetsfulla med det här spelet. En teaser-trailer där de inte ens visade Sonic. Efter ett gäng månader visade de äntligen vad det var: Sonic 4.

Wohooo!

Sen får vi se spelet:

Öööh?

"Episode I"

uugh...

Men jag ska erkänna att jag till början gillade spelet. Jag låg i influensa och behövde verkligen något att fördriva tiden med. Och jag fastnade för det. Jag hamnade på första plats i världen på Mad Gear Zone act 1. Jag hittade alla sju kaos smaragderna, klarade om spelet som Super Sonic och sen gick det några veckor och jag återvände. Sonic 4 Episode 1 var plötsligt skit.

Det känns inte som Sonic 4 borde. Sonic är hemskt trögstardat om amn inte använder spin dash eller en ny jump dash. Denna jump dash kan dessutom ställa till problem ibland om man siktar in sig på ett objekt, men missar att trycka innan siktet försvinner. Då kan man istället falla ned i ett hål eller så förstörs all momentum. Momentum som Sonic inte har när det gäller att springa och rulla. Rullar du ned för en backe så stannar han till slut, och man ökar inte direkt i fart när man springer ned för en backe heller.

Det ser inte ut som det borde och det låter bedrövligt. Trotts en del snygga effekter som fina vattenfall och en väg av spelkort på casinobanan så är spelet otroligt plastigt i sitt utseende, förutom Sonic själv som ser ut att vara gjort av gelatin. Musikaliskt så finns det en del bra melodier, men ljudet är tamare än de tidigare numrerade 2D-spelen och känns inte som en naturlig utveckling alls. Låtarna blir snabbt enformiga också då de går i en 20-30 sekunder lång loop. Och varje gång man klarar en bana så får man ett extraliv. Och den jingeln kommer från helvetet då man även under banorna samlar på sig säkert 3-4 extra liv hur lätt som helst. Och något så litet som ljudeffekten på Sonics spin dash är felvänd....

Det finns för mycket detaljer att ta upp allt, men ni som gillar Mega Drive-spelen och har spelat dem sen barnsben vet vad jag pratar om. Det finns ju inte ens några nya intressanta miljöer eller bossar. Sonic 4 Episode I är skräp. Det enda vettiga Sonic 4 kom med var en separat knapp för Super Sonic. That's it.


Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Sonic Colours (2010)

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX 1 aug 2016q

Där ser man, personligen gillar jag både Episod I och II även om de gärna kunde vara längre.

Marow 6 aug 2016q

Episode 2 gillade jag ganska mycket i jämförelse. Ska bli intressant att se vad du tycker!

Lindberg 9 aug 2016q

Jag tyckte episod 2 var bättre än det här men jag har problem med det. Har nyligen spelat det också så det kommer en text om det om några dagar.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.