Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic The Hedgehog 4: Episode II

Lindberg15 aug 2016 16:18449 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 3(PSN) Speltid: 1 tim 40 min Avklarat: 3/8 2015

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic The Hedgehog 4: Episode II

Man har slipat på fysiken, spelkänslan och grafiken inför denna nya episod. Men ändå kvarstår det problem. Problem som inte fanns i Episode I har tillkommit. Kameran är det här spelets största problem. Och hur kan det vara problem med en kamera i ett 2D-spel undrar ni. Den zoomar in då och då och allt man ser är Sonic och Tails. Det medför problem som: vart ska jag? Vad finns det framför mig? Kan jag hoppa ner här eller ska jag hoppa frammåt? Att kameran inte är utzoomad hela tiden förstår jag mig inte på. Jag blir frustrerad.

Bossarna är tråkiga. De tar för lång tid att spela och musiken är extremt jobbig att lyssna på. Bossarna har visserligen aldrig varit Sonicspelens starka sida utan har mer varit ett hinder att besegra på ett snabbare sätt varje gång man spelar om. Sista bossen i Episode II är dock en av de häftigare bossarna. Visuelt snygg och kul att spela. Metal Sonic dyker upp några gånger också och de fighterna är helt OK förutom den som utspelar sig i luften. Där är vi tillbaka på dryga-boss-avdelningen igen.

Bandesignen är ofta alldeles för simpel, precis som i Episode I, och utvecklarna ger dig hjälp att hoppa över hinder i form av studsmattor. Jag ser hur många situationer som helst där jag hur enkelt som helst hade kunnat komma vidare i banan utan studsmattor men ändå finns dom där och retar spelarens intellekt. Sky Fortress Zone är största boven när det gäller sånt.

Men i överlag känns det bättre att spela än tidigare, det är snyggare, låter bättre, finns fler nya fiender och miljöer. Men det räcker inte hela vägen till "bra spel". Och det räcker absolut inte till att bli värt namnet Sonic 4.

Sonic 4 Episode II avslutar inte Sonic 4-serien på något sätt. Men det kommer inte att komma något mer Sonic 4. Men Sonic Mania är på väg och det känns så snöpligt att Sonic The Hedgehog 4 redan är ett namn som är taget. Men vill man ha ett OK plattformsspel så kan jag rekomendera Episode II. Skippa Episode I.Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.