Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic Unleashed

Lindberg29 aug 2016 18:22734 visningarKommentera: 5 !

Format: PlayStation 3 Speltid: ca 10 timmar Avklarat: 22/8 2016

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic Unleashed.

Sonic Unleashed börjar riktigt starkt. En riktigt snygg CGI-film där Sonic infiltrerar Robotniks rymdfort. Det sticker ju lite i ögonen när Sonic förvandlas till en varulv mitt i detta dock. Men efter detta får vi spela två utsökt bra banor som vanliga Sonic. Det här är än i dag det snyggaste Sonic-spelet som existerar. Både tekniskt och estetiskt. Men mörkret faller och nu är det dags att äta skiten som är en simpel men extremt tråkig God of War-klon för kids.

Varulven är verkligen förfärlig att spela som. Musiken som startar så fort det finns fiender på skärmen dödar den annars vackra musiken som ljuder medans man samlar ringar eller hoppar band hustak. Fienderna tål alldeles för mycket stryk och de översvämmar skrämen hela tiden. Det är verkligen frustrerande kasst och jag förstår inte varför man valde att gå den här vägen.

Det finns dessutom byar att gå runt i. Men ärligt talat är dessa hubvärldar faktiskt mysiga. Musiken är underbar och de är aldrig stora och förvirrande. Jag gillar det faktiskt. Men det jag gillar allra mest är ju självklart att spela som riktiga Sonic. Banorna är stora, snygga, snabba och varierade. De grenar ut i flera vägar fram till mållinjen. Musiken är toppen och det, på den tiden, nya sättet att kontrollera Sonic är riktigt kul. Synd bara att man vet att solen snart går ned igen och det är dags för humöret att fokusera på frustration istället för kalas.

Sonic Unleashed är extremt mediokert. Men sätter man den stämpeln på spelet så är det lätt att missförstå vad som är fel med spelet, trotts att det är lätt att se på fodralet vart felet ligger. Att spela som bara Sonic är helt underbart. Och jag tackar Sonic Team för att de med Sonic Colours och Generations valde att endast fokusera på den delen. Sonic Unleashed var ju ändå början på Sonic's återupplivning efter hemska spel som Sonic Heroes och 2006vårs tragiska 15-årsfest. Så jag ger ändå Unleashed lite credit.Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund29 aug 2016q

Ytterst osäker på om jag skall orka ge Unleashed till 360 en chans. Det jag spelat av det klickade inte nämnvärt, men kanske att tiden jag spenderat tillsammans med Wii-versionen (som jag gillar) gett mig nya ögon att se på spelet med.

Lindberg29 aug 2016q

Tobias Söderlund:

Wii-versionen (som jag gillar)


Själv tyckte jag att wii-versionen var riktigt tråkigt. Spelade bara första världen av det spelet. Var längesen men inget jag skulle vilja gå tillbaka till.

Bleatlessness 2 sep 2016q

Jag har Wii-versionen på posten. Hoppas Leger har hypat det lagom. Men jo, jag förväntar mig en del frustrerande sektioner. Rätt förväntningar, liksom. Ändå kul att se var grunden till den rådande 3D-Sonic-formulan blev till.

Menar, jag har ändå klarat Ecco the Dolphin till Dreamcast. Det är också ett väldigt ojämnt spel men tillräckligt unikt för att jag ska älska det mellan frustrationerna.

Jag har läst någon gång vad skillnaderna är mellan Wii/PS2 och 360/PS3, men jag kommer inte ihåg. För här nedan ser de tämligen lika ut:Men nedan här är de rätt olika i bandesign:

Lindberg 4 sep 2016q

Mindre banor med Sonic i Wii-versionen och istället är det en hel drös mer varulv. De känns helt olika att spela också. Wii-versionen är väldigt stel. Och wii-versionen är ju så hemskt tråkig att titta på. Så tomt, öde och livlöst.

Tobias Söderlund 4 sep 2016q

Stel? Hur menar du då?

Vad gäller att det är mindre banor: Även om det är mindre banor känns det inte som att det är för få banor. Varulsvnivåerna är dessutom väldigt korta. Några minuter stycket. De längre är runt 10 minuter, typ, men oftast är de mycket kortare än så.

Och, oavsett jag skulle uppleva 360-versionen bättre i dagsläget (vet ej, inte spelat den på flera år) eller ej så kvarstår detta med att jag tycker Wii-versionen är ett riktigt bra spel.

Wii-versionen är skitsnygg. Den behöver absolut inte skämmas för sig inom ramarna för vad hårdvaran förmår prestera. Tom och livlös? Det kanske den är, jag vet inte... det var i alla fall inget jag reagerade över.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.