Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 25 apr 2018 14:17 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic 3D: Flickies' Island

Lindberg 4 okt 2016 01:43772 visningarKommentera: 1 !

Format: SEGA Mega Drive Avklarat: 3/10 2016 Speltid: ca 2 timmar

Sonic fyller 25 i år så tänkt köra igenom så många spel jag bara kan i denna spelserie. Här är mina tankar om Sonic 3D: Flickies' Island.

Jag gillade Sonic 3D i mina unga dagar. Även mina vänner gillade det. Så mycket att vi gjorde en lek utav spelet. Vi delade upp oss i lag tre mot tre eller fyra mot fyra. Och vi körde kurragömma runt hela stora kvarteret där vi bodde. Jag skulle hitta de i mitt lag medans min motståndare skulle hitta sina i sitt lag. De som gömde sig var "Flickies", de som letade var antingen Sonic, Tails eller Knuckles........Ungar ni vet.

Gillar jag spelet så mycket idag? Nej. Inte direkt. Men jag hade det ganska kul. Somliga tycker att Sonic 3D verkligen är det värsta som finns men jag tycker att hatet ändå är lite överdrivet. Det är inte så otroligt jobbigt eller svårt att kontrollera Sonic. Men visst, det är ju inte ett snabbt plattformsspel som de flesta Sonicspel på den tiden var. Istället är det ett lite långsammare spel med fokus på utforskning. Men det går inte segt, Sonic rör sig hyffsat snabbt genom banorna, men det gäller att se upp när det väl kommer till plattformshoppen och fienderna för där krävs precision. Som tur är finns det en gyllene sköld som ger Sonic sin Homing Attack som senare i Sonic Adventure skulle bli en attack som Sonic alltid använder sig av.

Spelet är dock väldigt enkelt. Specialbanorna är hemskt enkla, och tur är väl det när man inte får något met än en annorlunda slutfilm istället för Super Sonic i Sonic 3D. Lite jobbigt blir det dock när man tappar sina Flickies och måste springa runt och hitta dom igen medans de flyr för sina glatta liv.

Det som står ut mest i Sonic 3D är musiken. Mega Drive-versionen har ett gäng helt fantastiska låtar. Låten som spelas under sluttexterna hör till några av de bästa tonerna i hela spelserien.

Sonic 3D var häftigare förr än vad det är nu. Eller ja, det är ju inte häftigt på någon skala, men det fungerar att spela och det är ändå ganska skoj!Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Sonic Unleashed (2008)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX 9 okt 2016q

Har alltid haft svårt för detta spel. Otroligt segt. Tacka vet jag de vanliga Sonic spelen på Mega Drive.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.