Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 25 apr 2018 14:17 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Evil Dead: A Fistfull of Boomstick

Lindberg30 okt 2016 13:13643 visningarKommentera: 1 !

Format: PlayStation 2 Speltid: ca 8 timmar Avklarat: 30/10 2016

Tidsresor, deadites, gore och oneliners. Låter som den gamla Evil Dead trilogin. Här får man allt det i ett spel. Bruce Campbell återvänder som Ash i en uppföljare till Evil Dead: Hail to the King som jag aldrig spelat. Sett gameplay på youtube och det ser ut som en extremt dryg version av Resident Evil med fiender som tar en kvart att döda.

A Fistful of Boomstick lutar mer och hack 'n slash genren i simpel tappning. Du har ett vapen i höger hand(bland annat motorsågen såklart) och i vänster kan man variera bland annat mellan Ash's klassiska boomstick till en lie eller dynamit. Ash har även Necronimicon med sig till sin fördel där man med olika knappkombinationer bland annat kan förvandla Ash till en levande död hund för att passera olika hinder.

Runt sex olika miljöer finns att utforska. De blir större och mer öppna ju längre in i spelet man kommer och här ska Ash utföra en hel del olika uppgifter för att få slut på deaditeinvasionen. En del uppdrag är väldigt kryptiska så jag erkänner mig både slagen och att jag fick använda mig av gameFAQs flera gånger.

För det mesta är spelet väldigt grått, mörkt och trist men ibland finns det banor och fiender och livar upp stämningen med lite färg. Men banorna är ändå ganska enformigt designade så man har aldrig full koll på vart man är eller vart man ska.

Evil Dead: A Fistfull of Boomstick har sin charm i Bruce Campbells röstskådespel, i övrigt är det ett mediokert äventyr med ganska frustrerande fiender och designval men jag totalälskar animationen när man håller i siktet och ska skjuta en deadite som står bakom Ash. Han lägger sin boomstick väldigt casual på axeln och trycker av ett skott. Precis som i Army of Darkness. Det finns fler liknande smådetaljer och referenser till filmtrilogin.

« Till bloggen

Kommentarer

Simon Liljedahl30 okt 2016q

Jag minns att jag körde det här men jag fattade aldrig var jag skulle åt. Tyckte det var roligt men det är ju förbannat längesedan nu så jag kanske ändrar åsikt om jag skulle köra det idag.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.