Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 25 apr 2018 14:17 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Resident Evil 6

Lindberg 2 jan 2017 18:20676 visningarKommentera: 2 !

Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: 18 timmar Avklarat: 2/1 2017

Det här är utan tvekan det bästa dumma actionspelet jag någonsin kört. Jag har aldrig skrattat så här mycket åt ett tv-spel. Allt är så over-the-top. Quick time events används konstant, röstskådespelet och manuset är helt och hållet bedrövligt och ändå finns det en del scener och stunder som är menade att vara seriösa och allvarliga.

Capcom måste ha haft flera ideér på att göra ett eget Uncharted, Call of Duty och Gears of War men ville samtidigt göra ett Resident Evil 6 så de slog ihop allt detta till den här ofräsha skagenröran. Och ändå fick vi Umbrella Corps i fjol.

Fyra olika stories där karaktärerna ibland stöter ihop med varandra och man får förklaringar på exempel som "varför störtar det där flygplanet" eller "varför sitter det så bekvämt en åskledare mitt framför bossen när det åskar" osv. Påminner väldigt mycket om sättet Sonic Adventure berättar sin story.

Söker man Resident Evil så funkar det faktiskt att spela den första halvan av Leon's story som känns som en blandning mellan Resident Evil 2 och 4. Men sen kommer Michael Bay på besök i regissörsstolen. Chris Redfiels's story är den ultimata Cod Zombie mode upplevelsen direkt från japan. Ada's story är bara en utfyllnad för att få allt förklarat för en och Jake och Sherry (ungen från RE2) är där för att Jake är lite speciell. Sherry behövs inte alls här.

Så önskar man sig en over-the-top, dum, askul satir på zombieapokalypsen så kostar det just nu inte mer än 90 kr på Playstation store. Värt vartenda öre. Tack för motorcykeljakten, karatezombies, fist fights med jättar och QTEs för att styra en helikopter, Capcom. Jag skrattade sönder mjälten.


Resident Evil 6 hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

« Till bloggen

Kommentarer

Simon Liljedahl 4 jan 2017q

Jag ser fram emot detta. Har spelet liggandes men kör annat kust nu men det är banne mig inte långt ifrån till att jag ska spela RE6 snart.

Detta är ett av spelen jag inte orkade plugga in ps3:an bara för att testa så att det även kom till nuvarande generation känns skönt.

Det känns som ett perfekt ölspel!

Tobias Söderlund 4 jan 2017q

Med rätt inställning till vad som väntar tror jag absolut detta kan underhålla. Din text här får mig att tro än mer på det. En vacker dag så...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.