Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 mar 2018 13:53 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Mega Man och Mega Man 2

Lindberg19 jan 2017 00:19611 visningarKommentera: 3 !

Mega Man
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 4-5 timmar Avklarat: 17/1 2017
Aldrig spelat det första Mega Man innan. Inte vad jag kan minnas. Men när Legacy Collection på PS-Store kostade 45 kr var det en självklarhet att skaffa denna samling. Och det första Mega Man är precis vad jag väntade mig. Ett kul spel som i slutet blir sjukt svårt. Spelade om Wily's banor i flera timmar. Det kändes helt underbart att besegra Wily i slutet.

Själva konverteringen från NES är på ett sätt ganska sunkig då slowdowns, grafik-och-ljudbuggar fortfarande finns här. Charmigt, men för er som väntar er en finslipad version av samtliga sex NES-spel så är inte det här samlingen för er.


Mega Man 2
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 3 timmar
Ett av mina favoritspel på NES trotts att jag inte spelat det på säkert tio år. Sist jag spelade det satt jag och en kompis en hel natt med det. Den här gången halverade jag den tiden på egen hand. Metal Mans vapen är oövervinligt. Säg gärna att jag "fuskar" eller "fegar ur" när jag använde det större delen av spelet. Men jag hade kul ändå. Och trotts det är vissa banor och bossar ändå utmanande. Och musiken! Åh, jösses! Fortfarande top 5 NES-spel. Om inget av resterande spel i denna samligt kan toppa det.

Mega Man 2 ligger i min personliga Video Game Hall of Fame.

« Till bloggen

Kommentarer

Johan Lorentzon22 jan 2017q

Det här med slowdowns, jag upptäckte att hela min tajming är baserad på dessa då de alltid dyker upp på samma ställen. Det är ju som konsekvent på såg vis.

Men då har jag spelat MM-spelen löjligt mycket. Allt sitter i mitt muskelminne fortfarande. :)

Lindberg22 jan 2017q

Johan Lorentzon:

Det här med slowdowns,


Ja, jag upptäckte visserligen själv att en del moment blev enklare tack vare dessa.

Tobias Söderlund24 jan 2017q

Det skulle kännas väldigt underligt att spela Mega Man-spelen utan slowdowns. Dock har inget av spelen i serien mer omfattande slowdowns än Wily Wars har till Mega Drive. Det är helt ospelbart när man når slutstriden.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.