Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Mega Man 5 och Mega Man 6

Lindberg 5 feb 2017 14:40677 visningarKommentera: 2 !

Mega Man 5
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 4-5 timmar Avklarat: 31/1 2017
Tog mig ett break på 4-5 dagar från Mega Man och denna del i serien börjar starkt med ett bra intro där Proto Man kidnappar Dr. Light. Men där tar spänningen slut. Mega Man 5 har inte direkt de roligaste banorna i serien. Det ser inte alltid lika bra ut som Mega Man 4 och musiken saknar energi. Visst, det är alltid kul att hoppa, skjuta och pröva alla vapen för att se vilka bossar som är svaga mot vad trotts att många av vapnen i Mega Man 5 är bedrövliga, men Mega Man 5 är nivåer under del 4 som jag ändå tyckte kändes ganska intetsägande.

Mega Man 6
Format: PlayStation 4(PSN) Speltid: ca 3-4 timmar Avklarat: 5/2 2017
Mega Man 6 gottgör verkligen "skadan" de senaste två delarna gjort. Vi har här ett spel som ser bättre ut än föregångaren. Animationerna är top notch på vissa fiender. Det är roligare att spela, banorna känns mer påhittiga och musiken. Musiken! Vilken skillnad från sist. Tomahawk Mans bana ackompanjeras av en av de absolut bästa låtarna man kan hita i 8 bitar. Vi har även nya leksaker. Rush används som en extra dräkter för Mega Man att använda. En där man kan flyga i valfri riktning i ett par sekunder och en där man kan slå sig igenom vissa väggar för att hitta power ups och hemliga och alternativa vägar. Även en del av vapnen kan användas för liknande objektiv. Jag måste dock påpeka att Mega Man 6 är med marginal det enklaste spelet i serien. Men det är ändå ett av de bättre på NES.

Så nu har jag på mindre än en månad suttit hela kvällar med varsitt Mega Man spel. Eller i Mega Man 6 fall en förmiddag. Det är en klassisk serie som har sina dalar och toppar men inget av spelen är direkt dåligt. Hade jag bara fått Mega Man 5 att spela hade jag inte jämfört det med Mega Man 2 och hade då nog tyckt bättre om det. Ser gärna att Capcom släpper en Volume 2 på detta med resterande delar i serien.

Jag rankar Mega Man 1-6 på följande vis(bäst till sämst).

1: Mega Man 2
2: Mega Man 6
3: Mega Man 3
4: Mega Man
5: Mega Man 4
6: Mega Man 5

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund14 feb 2017q

Mina senaste betyg:

5. Mega Man 1 & 6
4. Mega Man 2, 3 & 5
2. Mega Man 4

Pendlar från år till år, men Mega Man och Mega Man 6 står i dagsläget rätt ohotade för mig som bäst i serien.

Lindberg14 feb 2017q

Tobias Söderlund:

Mega Man 6 står i dagsläget rätt ohotade för mig som bäst i serien.


Skönt att höra att fler diggar det. Känns som ett långt bortglömt spel. Släpptes ju inte ens i Europa förns för några år sen till Virtual Console. Det förtjänar bättre. Eller ja, just nu finns det ju tillgängligt till flera format.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.