Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 21:58 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Yakuza 0

Lindberg16 mar 2017 22:10732 visningarKommentera: 3 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 30 timmar Avklarat: 16/3 2017

Det här är mitt första Yakuza-spel. Jag sneglade länge på det första spelet men kom aldrig till skott. Sen hade det kommit fyra delar och jag kände att nu är det lite sent att hoppa in. Men Yakuza 0 har nu fått mig vilja fortsätta spela denna serie. Yakuza 0 är dramatiskt, urflippat, löjligt, ultra-japanskt och störtfränt. Allt detta sammtidigt.

Storyn där som kortfattat handlar om Kazuma och Goro. Kazuma blir ditsatt för ett mord han inte begått medans Goro får i uppdrag att mörda ett för han okänt mål. Lägg till långa välskrivna mellansekvenser med twister, svek, politiskt yakuza-snack och kärlek till "familjen". När dessa två herrar inte tar livet på allvar så lär dom via sidouppdrag lära känna en hel del underliga människor som världens mesigaste dominatrix, någon som skriver sexiga meddelanden på en offentelig toalett, sexgalningen som springer runt i endast kalsonger bland många andra. Sen finns det även lite mer lugnare människor som fadern som fått sitt ansikte omopererat vars son inte känner igen honom, eller pojken som köar för att få köpa det nya heta tv-spelet.

Utöver det går det bland annat spela massa japanska brädspel, bowling, dart, supa sig redlös eller plocka slagsmål med folk på gatan. Dansa disc och sjunga karekoe är fantastiskt komiska minispel.

Sjukt spel, med hjärta och hjärna på rätt plats. En del av de extremt blytunga slagsmålen mot spelets bossar bryter ut i galna QTE-sekvenser. Blodet flödar, folk dör när man minst anar det och man blir jagad av en helikopter och enda vapnet man har är en enkel pistol, man slåss genom att dansa breakdance. Och passande nog utspelar sig spelets första timmar samma dag jag föddes. Inte dåligt. Jag har glömt att skriva hur mycket som helst. Yakuza 0 är fullsmockat med saker att göra, hitta eller uppgradera. Jag kommer dyka rakt ned i Yakuza Kiwami(remake på det första spelet) när det väl når oss i väst. Räkna med det!


Yakuza 0 hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

« Till bloggen

Kommentarer

Mr Orange23 mar 2017q

Råder dig att göra sidouppdragen. Dom är välgjorda och förlänger spelet med flertal timmar.

ZidaneIX 4 apr 2017q

Yakuza serien är fantastisk. På 30 timmar hinner man nog bara skrapa på ytan. Spelade femman nästan 90 timmar och det fanns fortfarande mycket att se.

Lindberg 5 apr 2017q

Mr Orange:

Råder dig att göra sidouppdragen. Dom är välgjorda och förlänger spelet med flertal timmar.


ZidaneIX:

På 30 timmar hinner man nog bara skrapa på ytan.


Har fortsatt lite efteråt. De 30 timmarna var bara hur lång tid det tog att klara själva storyn. Upptäckt nått nytt och fräscht nästan varje gång jag återvänt!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.