Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Horizon: Zero Dawn

Lindberg26 apr 2017 21:051139 visningarKommentera: 1 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 42 timmar Avklarat: 24/4 2017

Äntligen får vi ett action-RPG i en öppen värld med snötäckta berg, täta skogar, guldiga öknar och massa hemliga grottor utan att det ska handla om riddare, ren sci-fi, vanlig tråkig post-apocalysm, medeltiden, fantasy och massa sånt tråkigt tjafs. Men ändå finns en del saker med Horizon jag inte gillar. När man kastar en sten i vattnet så plumsar det två gånger. Först när stenen når utan och sen igen, i samma ljudnivå, när den hamnar på botten. Sen har vi en person i ett sidouppdrag vars glasögon klipper in i hans kinder. Och barnen i den där hologramvideon som tjatar om att få gå ut. Patcha bort dom. Man kan inte stänga av ljudet som kommer från kontrollen(vad jag vet) och när man gjort sista uppdraget och bara vill rensa kartan så finns fortfarande uppdraget kvar där. Det känns så okomplett och jobbigt.

Utöver det var spelet över mina förväntningar. Jag har klarat storyn som var väldigt tam till en början men i slutet blir det ett riktigt klös i den. Jag har fortfarande en del zoner kvar att göra neutrala och ett gäng sidouppdrag. Jag sparar det till pollensäsongen. Men vilken action! Aloy och hennes vapenarsenal är förträffligt bra. Man kan känna sig hur mäktig som helst när man bemästrat alla vapen och maskinernas taktik.

Efter de ganska sega första två-tre timmarna var jag direkt ut på vift. Jag hade ingen aning om vad som väntade mig. Jag bröt mot spelets alla regler och hittade direkt en hemlig rustning som jag dock inte kunde använda ännu. Men i slutändan måste jag säga att den hjälpte mig väldigt väl mot slutet. Jag hittade läger med rivaler som ville strida där jag absolut inte hade nån chans. Jag klättrade min första "Tallneck" och sprang på en Thunderjaw som i sin tur mosade mig på två röda. Jag gjorde "ingenting" i sex timmar. Och jag älskade det. Sen började jag spela på riktigt och började älska det ännu mer. Jag underskattade Horizon: Zero Dawn nått så fruktansvärt innan. Jag ångrar inte en sekund av att jag köpte det och stängde in mig under påskdagarna och kombinerade spelet med en stock snus, tre kilo godis och ett gäng sexpack med folköl. Lätt värt det!


Horizon: Zero Dawn hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

« Till bloggen

Kommentarer

Schizo_Deluxe29 apr 2017q

Höll på på lite samma sätt. Fjantade omkring och utforskade i flera timmar innan jag ens började med huvuduppdraget. Försökte mig på att döda fiender som man inte hade en chans emot men ibland efter lite nötning klarade av. Jagade och samlade så man fick bättre gear och köpte nya kläder.
Glad att man plockade upp Limited edition så man fick den fina steelbooken (mest för att slippa vanliga framsidan som inte alls faller mig i smaken).
Kommer köpa tvåan direkt när det kommer vilket jag tar för givet att det gör.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.