Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Tekken 7 - En retrodoftande spelsommar: Del 1/4

Lindberg 3 jun 2017 22:43906 visningarKommentera: 0 !


Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Senare i Juni kommer både WipEout: Omega Collection och Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy och avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Men först ut är veckans release av Tekken 7.

"Tekken är inget man blir bra på, man köper det för den coola storyn" - Kyle Bosman

Det kan jag hålla med om. Storyn i Tekkenspelen har bara blivit mer galna, absurda och tokiga ju längre tiden har gått. Om jag inte misstar mig är Tekken 7 det första spelet med ett riktigt dedikerat story mode. Tekken 6 hade ju någon form av det men det var ju i en värdelös 3D-version av Tekken 3s "Tekken Force Mode". Här får vi ett gäng längre mellansekvenser som avlöses med en del patetiska och en del riktigt tuffa fighter. Mishimafamiljen har, som ni kanske vet, en hel del problem med varandra och i Tekken 7 går vi djupare in på vad som sker. Och Akuma från Street Fighter är inblandad i det hela. Varför? För att det är Tekken.

Utöver Mishima så får även de flesta andra deltagarna ett litet kapitel vardera. Tyvärr alldeles för litet. Arkadläget är inte där man hittar de knasiga avslutningsvideorna utan man får gå en enda fight den här gången medans arkadläget, precis som i Tekken 6, är runt 5 matcher långt endast.

Men det är ju ändå kul. Tekken är alltid Tekken. Del 7 är hästlängder bättre än del 6 som jag tyckte kändes segt. Men allt som allt är Tekken 7 ett steg bakåt från det förträffliga Tekken Tag Tournament 2. Men missförstå mig inte, Tekken 7 är en riktigt grym fighter! Innehållsrikt på extramaterial.Man kan bland annat göra egna soundtracks med blandningar från alla tidigare spel samt låsa upp alla filmer från dem, Hundratals upplåsbara utstyrslar till samtliga karaktärer. Tunt dock när det kommer till spellägen där jag saknar Survival Mode eller varför inte Tekken Ball eller bowling.

Som sagt, en grym fighter med mycket extramaterial och en story som får en att gapskratta. Men sökes mer än det, roffa åt dig Tag Tournament 2.

Tekken 7 har en väldigt enkel Platinum Trophy för er som är intresserade.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.