Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - WipEout: Omega Collection - En retrodoftande spelsommar: Del 2/4

Lindberg26 jun 2017 20:20870 visningarKommentera: 2 !


Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy och avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Kring midsommartider var det dock WipEout Omega Collection som gällde.

Spelade WipEout 3 som en galning när det begav sig. Eller Wip3out som det stiligt stavades, eller WipEout Three. Samma gällde HD och Fury på PSP, Pulse och Pure på PSP. Jag har allt fått mig en rejäl dos av denna serie tidigare i mitt liv. Blev riktigt glad när det utannonserades att HD, Fury och 2028 skulle komma till PS4 även om jag helst hade sett ett nytt spel. HD och Fury känner jag igen alldeles för väl. Trotts det så spelade jag nu skiten ur dem. Att ta guld på vartenda event är en uppgift som kräver både en dusch, en grogg och en cigg efteråt.

2028 känner jag dock inte igen. Trotts att det var det spelet i serien jag spelade senast satte det inga spår i mitt minne av vilken underbar design spelet har. Jag tappade hakan flera gånger av utsikten och bakgrundsdetaljerna på de flesta banorna. Lägg till fantastiska hastigheter, utmanande bandesign och kaotiska race så har man ju ett sjukt grymt spel. Dock är själva huvudkampanjen i 2048 väldigt kort och det är väl därför jag inte minns så mycket utav det. I den här trilogin är det dessutom det mest utmanande av alla spelen.

Musiken i spelserien har aldrig varit i min smak, men den passar alltid in då WipEout alltid har haft den här typen av musik. Den går hand i hand med design och menyer och var väl en av de stora anledningarna till seriens popularitet för 20 år sen. Det enda jag saknar här är WipEout Fury's meny från PS3-versionen. Men man kan inte få allt här i världen. Förutom ett spel som är riktigt bra att spela både själv, i soffan med någon annan eller online.
All Hail Assegai!

WipEout Omega Collection hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame och ersätter där med WipEout HD/Fury.

« Till bloggen

Kommentarer

Littleboss29 jun 2017q

Jag läser alla recensioner du skriver och uppskattar ditt arbete. Alltid kul att se ett nytt blogginlägg från dig :)

Lindberg 3 jul 2017q

Littleboss:

Jag läser alla recensioner du skriver och uppskattar ditt arbete. Alltid kul att se ett nytt blogginlägg från dig :)


Tusen tack!!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.