Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy - En retrodoftande spelsommar: Del 3/4

Lindberg15 jul 2017 04:16856 visningarKommentera: 2 !

Nu i sommar släpps det fyra spel som alla på ett eller annat sätt kommer ta mig tillbaka till det sköna 90-talet under regniga dagar eller när solen gått ned. Först ut var Tekken 7 tätt föjt av WipEout: Omega Collection. och senare i veckan kommer Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy. Avslutar "retrosommaren" gör SEGA men Sonic Mania i Augusti. Men u slutet av Juni släppte Activision ett samling remakes på den klassiska Crash Bandicoot-trilogin kallat Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy.En grym trilogi blir ännu grymmare kan man kort och gott om denna samling. Vicarious Visions har löst problemet med sparfilerna från det första spelet, man har lagt till Crash's syster Coco som spelbar karaktär(med en egen dans och animationer när man ej rör kontrollen) i alla tre spelen, de har noggrant kollat igenom och behållit alla små detaljer från den gamla trilogin och även lagt till Time Trials i i Crash 1 och 2. Crash ser dock inte lika paranoid och korkad ut längre som han gjorde förr. En detalj jag verkligen saknar.

Men....men...Crash, Coco och de flesta fienderna har alla fått varsina nya hit-boxar. Något som är extremt frustrerande. Jag orkar inte gå in på detalj vad det gäller, men det känns ofta väldigt orättvist hur det är programmerat. Ett litet exempel jag kan ge är att en fackla tänds och du dör även om du är ovanför lågan innan den tänds då hit-boxen aktiveras snabbare än animationen. Men trotts det tog jag platinum trofé på alla tre spelen. Jag satt och lyssnade på "Hearts of Fire" och "Training Montage" från Rocky 4 och hade en bild bredvid TV:n på Usain Bolt för ultimat fokus under alla jobbiga, utmanande time trials.

Men trotts ibland orättvis utmattning, frustration med hit-boxar så hade jag, och har fortfarande, en sjuhelvetes rolig stund med trilogin varje gång jag kör igång det. Mysig grafik och musik. Detaljerat där det ska vara detaljerat och mer än så. Det finns Nathan Drake och Naughty Dog referenser lite här och där och, som sagt, det är jävligt roligt. Och det är väl det, inklusive utmanande, ett plattformsspel ska vara? Kontrollen är spot on och banorna är lika kul idag som för tjugo år sen.

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX16 jul 2017q

Är värt att lägga 349 kr på detta spel om man redan har original spelen?

Lindberg16 jul 2017q

ZidaneIX:

Är värt att lägga 349 kr på detta spel om man redan har original spelen?


För mig var det absolut det. Det är ju så klart exakt samma spel igen fast med nya utmaningar kan man väl säga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.