Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Sonic Mania - En retrodoftande spelsommar: Del 4/4

Lindberg20 aug 2017 11:19704 visningarKommentera: 0 !

Tekken, Wipeout och Crash Bandicoot förgyllde alla min barndom och vi fick nya spel i alla dessa serier denna sommar. Men de spel med störst plats i mitt hjärta från 90-talet är Mega Drive-spelen med Sonic. Sonic 3 + Sonic & Knuckles är mitt favoritspel alla kategorier och nu får vi äntligen en uppföljare.SPOILERVARNING

Grym bandesign, underbara animationer, fantastisk musik, tight kontroll. Sonic Mania är verkligen en värdig uppföljare till de gamla spelen. Trotts att det blir väldigt många återbesök till gamla banor så känner man inte igen sig. Första halvan av banorna är sig väldigt lika men sen har teamet bakom spelet valt att skruva till det rejält. Det är som att Chemical Plant Zone skulle haft en Act 3 och 4 i Sonic 2. Självklart består även Sonic Mania av helt nya banor också, där bland en TV-studio och ett tidningstryckeri som båda är fullkomligt spektakulära banor.

Alla påskägg i Sonic Mania är helt bananas. Dr. Robotniks Mean Bean Machine är tillbaka, både som boss och som spelläge. Obskyra karaktärer från arkadspelet "Sonic The Fighters" och Nack The Weasel från Game Gear-spelen gör sig synliga i en av zonerna. En boss med ljudeffekter från Shinobi och så klart Knuckles & Knuckles-läget som om man klarar det med alla kaos smaragder har ett eget slut som jag skrattade gott åt. Sen går det självklart att spela som bara Knuckles också och precis som i Sonic 3 och Sonic & Knuckles finns det vägar och bossar bara Knuckles kan nå.

Sonic Mania är precis vad det säger att det är: Mani. Det är galet på flera plan, samtidigt som det känns otroligt att spela. Jag är så glad att jag gick in i spelet utan att veta i stort sett någonting mer än några få zoner vi skulle få besöka. Att få se sista bossen från Sonic 1 i en helt annan zon eller den där twisten tagen från Sandopolis återfinna sig Oil Ocean fast med ett annat tema var som att vara 8 år igen och öppna julklappar eller helt enkelt bara spela Sonic 1-3 för första gången.

Sonic Mania är det Sonic 4 vi borde fått 1996 på SEGA Saturn. Men det var värt att vänta över 20 år på det. Jag kan tänkta mig att det riktiga slutet på Sonic Mania är vad som kommer leda till att klassiska Sonic är med i Sonic Forces som ser så mediokert och intetsägande ut att jag får kramp i mina inälvor. Jag kommer dock vara en sucker och köpa det. Men Sonic Mania hoppas jag ändå blir en del av Sonic's framtid. Det finns ju en anledning till att det är det bäst recenserade Sonic-spelet på 20 år. För Mania är vad Sonic SKA vara!


Sonic Mania hamnar i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mina tidigare texter om spel i Sonicserien:
Sonic The Hedgehog (1991)
Sonic The Hedgehog 2 (1992)
Sonic The Hedgehog CD (1993)
Knuckles' Chaotix (1995)
Sonic 3D: Flickies' Island (1996)
Sonic Adventure (1998)
Sonic Adventure 2 (2001)
Sonic Heroes (2003)
Shadow The Hedgehog (2005)
Sonic Unleashed (2008)
Sonic The Hedgehog 4: Episode I (2010)
Sonic Colours (2010)
Sonic The Hedgehog 4: Episode II(2012)

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.