Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Mega Man 7 och Mega Man 8

Lindberg29 aug 2017 17:58744 visningarKommentera: 3 !

Mega Man 7
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 4 timmar Avklarat: 15/8

Efter att två spel i den för förträffliga(fram till del 7) Mega Man X-serien valde Capcom att gå tillbaka till den klassiska formeln för Mega Man fast nu på Super Nintendo. Och den formeln håller. Men ny grafik känns allt fräschare efter sex väldigt likadana spel, visuellt sett. Även spelmässigt håller det med ny spelkänsla, utmanande och roliga bossar, sköna plattformshopp och ett helt otroligt soundtrack. Basslingorna hör nog till SNES bästa. Och häftigt med en ny "rival" i Bass som då och då dyker upp tillsammans med sin robotvarg vid namnTreble. Ett av de bättre spelen i serien!


Mega Man 8
Format: PlayStation 4 Speltid: Ca 5 timmar Avklarat: 24/8

Mega Man fyllde tio år och Capcom släppte tre(?) spel till PlayStation. Mega Man Legends, Mega Man X4 och Mega Man 8(de två sistnämnda även till SEGA Saturn). Gillade man Mega Man 1996/1997 och hade en PS1 var man alltså gott omhändertagen. Eller? Legends har jag aldrig spelat. X4 är ett av mina favoritspel och Mega Man 8 spelar jag nu för första gången och slås direkt av de fantastiska animationer de detaljerade figurerna besitter. Ett riktigt vackert spel än idag men tyvärr känns det rätt segt att spela. Mega Man's tempo är segare än tidigare sju spel och bossarna känns inte riktigt genomarbetade och är ganska så tråkiga och röriga.

Utöver det består spelet av ett mediokert soundtrack men här och där finner jag en del guldklimpar att lägga in en lista med musik från serien. Samma gäller spelet, trotts ganska tråkiga banor och bossar finns här en handfull som är riktigt bra. Hade jag varit ett Mega Man-fan på den här tiden hade jag gått i taken över hur häftigt det är att få flyga på Rush-Jet samtidigt som Auto, Eddie och Beat snurrar runt en och hjälper till med egna vapen i några av spelets shoot 'em up-delar.

Rätt så mediokert Mega Man-spel med snudd på bra. Ändå riktigt kul! Synd att vi inte fick Saturn-versionen i Legacy Collection 2 så vi fick möta gamla bossar från tidigare spel då det här ändå är ett spel som firar Mega Mans tioårsjubileum. Introt fick jag inte heller se. Eller, jo, spelet startade plötsligt om från Caocom loggan när jag besegrat Wily. Udda, men introt finns där för de som är ännu mer petiga än mig när det gäller sånt.

« Till bloggen

Kommentarer

Skrotbert30 aug 2017q

Utmanande bossar i Mega Man 7? Underdrift är väl rätt ord här. Sista striden är ju sjuk.

Vilken samling finns de här spelen på? Har det kommit en till?

Lindberg30 aug 2017q

Skrotbert:

Sista striden är ju sjuk.


Haha, jo Wilys kapsel är rätt jobbig med de fyra laserbollarna som ändrar riktning hela tiden. Hemskt svårt att undvika.

Skrotbert:

ar det kommit en till?


Mega Man Legacy Collection 2 släpptes i början av augusti med Mega Man 7,8,9 och 10.

Tobias Söderlund 1 sep 2017q

Har accepterat att Mega Man 7 är en udda fågel med seriens sämsta slutstrid. Har kul med spelet fram till dito, men där tappar det mig fullständigt. 3/5.

Mega Man 8 gillar jag från början till slut. Grafiken, soundtracket, kontrollen, bossarna, nivådesignen. Det är inte en av seriens absoluta höjdpunkter, det är lite för snällt för det, men lätt 4/5 för all den kärlek som letar sig från skärmen, in i min hjärna och ut igen via mina händer som håller i handkontrollen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.