Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: I går 21:58 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Mega Man 9 och Mega Man 10

Lindberg 5 sep 2017 21:18729 visningarKommentera: 0 !

Mega Man 9
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 2 timmar Avklarat: 26/8 2017

Ett av mina favoritspel till från förra generationen. Hade tidigare bara lirat ett fåtal av de klassiska Mega Man-spelen och var mer inne på X-serien. Mega Man 9 blev fort en favorit i plattformsgenren och i Mega Man-serien. Jag spelade nog genom det tre-fyra gånger under de första veckorna och sen dess någon gång per år fram tills min PS3 flyttades åt sidan för min PS4. Men nu var det dags igen och Mega Man 9 håller. Utmanande, grymt bra tempo i alla banorna, stiligt och framförallt kul! Inga krusiduller. Bara ren och skär Mega-action!

Mega Man 9 ligger i min personliga Video Game Hall of Fame.

Mega Man 10
Plattform: PlayStation 4 Speltid: ca 3 timmar Avklarat: 3/9 2017

Mega Man 10 följer upp Mega Man 9 riktigt bra. Det känns som att det är en bortglömd uppföljare. Kanske på grund av skrattretande fula bossar som Sheep Man och Strike Man. Men det har sin charm med konstiga bossar. Det hör till. Nu kan du även spela genom spelet som Proto Man och Bass. Båda så klart med sina egna vapenarsenaler blandat med bossarnas egenskaper. Synd bara att Wilys slott i denna tionde del känns lite för mycket som repetition. Ibland fick jag känslan av att teamet kört crtl+c, crtl+v med delar från de första åtta banorna och minibossarna. Visst har det varit så tidigare, men här var det extremt tydligt många gånger. Blev lite uttråkad och visste redan efter en stund vad jag hade att vänta mig. Men bortsett från det var, och är, Mega Man 10 ett riktigt bra tillskott till serien!


I vintras spelade jag Mega Man 1-6 och skrev om dem. Önskade i min sista text att Capcom skulle släppa en Volym 2 med fler Mega Man-spel och några månader senare hände det(nu är det dags för Legacy Collection X, Zero och ZX). Tack på förhand). Är väldigt glad att jag fick spela alla tio delar i denna spelserie. Det har varit riktigt kul. Inte ett enda spel har varit dåligt, inte ens mediokert. Bara om man jämför internt finns det några mediokra undantag då det finns bättre alternativ inom samma koncept. Mega Man & Bass är det enda som fattas i dessa samlingar, men Capcom vill väl inte återsläppa den krympta Game Boy Advance-versionen eller översätta den japanska Super Famicom-kassetten. Kanske nån dag....

Under sommaren har jag lirat om några av spelen. Vissa i sin helhet medans jag bara småspelat några av de andra. Min ranking idag av Mega Man 1-10 ser ut som följer:

1. Mega Man 6
2 Mega Man 2
3 Mega Man 9
4. Mega Man 7
5. Mega Man 10
6. Mega Man 3
7. Mega Man
8. Mega Man 8
9. Mega Man 4
10. Mega Man 5

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.