Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - The Evil Within 2

Lindberg22 okt 2017 17:25681 visningarKommentera: 1 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 13 timmar Avklarat: 22/10 2017

Det första Evil Within är ett av mina favoritspel den senaste generationen och i skräckgenren i överlag. Stämningen, atmosfären, designen, paniken man får av den "dåliga" kontrollen och hela konceptet fångade mig totalt. Nu har jag äntligen fått en uppföljare och som jag har längtat. Första timmen är kanon. Det känns annorlunda, vilket är bra. Men när jag når det tredje kapitlet stänger jag av spelet och känner att "nej, det här orkar jag inte med...en öppen värld med sidouppdrag...fy"...

Jag plockar upp spelet igen och tänker pressa mig igenom de kapitlen som är utformade så här. Läste här på forumet att det pågår i några kapitel men återgår till det gamla formatet lite senare. Och ja, det gjorde det. Mittdelen av spelet är när denna uppföljare är som bäst. Läskiga, trånga korridorer, känslan av att en sekt ligger bakom ondskan, rost, nedlagda labb där de gjort experiment på levande människor och medeltida fängelsehålor. Nu mår jag!

Fienderna lämnar dock mer att önska. Det finns några som ger mig gåshud medans den största delen är jättetråkiga och enformiga. Samma gäller bossarna. Trillade av misstag in i ett sidouppdrag och här finns spelets absolut läskigaste monster vilket är synd då många som inte lirar ett enda sidouppdrag kommer helt att missa det.

Evil Within 2 ger mig i helhet inte samma känsla som sin föregångare. Kusligt och spännande blir det ibland men jag kände mig faktiskt aldrig riktigt hotad av spelet och dess fiender. Det når inte upp till mina förväntningar och jag känner mig besviken. Och ljudet från Dual Shock-högtalaren gick inte att stänga av. Stort minuspoäng till alla spel som inte låter en stänga av den funktionen.

« Till bloggen

Kommentarer

HackSiegfried15 nov 2017q

Man är lite sugen nu när detta är bättre på Xbox X än vanliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.