Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lindberg

29 Registrerad: 27 aug 2008 19:57 Senaste besök: 20 apr 2018 16:00 Online: Nej

Karlstad

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varvat™ - Skylar & Plux: Adventures on Clover Island

Lindberg29 jan 2018 20:37614 visningarKommentera: 0 !

Format: PlayStation 4 Speltid: 3 timmar Avklarat: 14/1 2018

Mitt första spel 2018 är ett kort plattformsspel i 3D med mycket inspiration från Jak & Daxter(det första) och Ratchet & Clank. Två spelserier jag gillar möts i ett spel där en ond CRT-skärm...försöker ta över världen(?). Storyn är inte viktig här. Plattformandet är kul, miljöerna är fina men det saknas variation på fiender och karaktärerna i spelet, speciellt Skylar, är inte särskilt tilltalande.

I den värld vi lever i nu har det släppts spel som Yooka-Laylee och A Hat in Time men jag tycker inte att de ser särskillt tilltalande ut. Nu verkar dock ingen gilla det förstnämnda men A Hat in Time har däremot fått bra kritik från både press och spelare medans ingen talar om Skylar & Plux som jag själv tyckte såg roligare ut. Och jag hade kul från första till sista sekund. Känns som många underskattat det eller helt enkelt bara missat det. Det är ju inte ett spel jag skulle säga är grymt bra, men för er som söker en 3D-plattformare har ni är ett rätt simpelt men underhållande sådant.

Skylar & Plux höll i ca 3 timmar och har bara en bossfight. Jag ser gärna en uppföljare som kör på samma koncept och med några fler bossfighter.

Riktigt bra kontroll, man kan studsa på stora svampar(alltid ett plus i plattformsspel) och det är färggrant och ibland även mysigt.

Kul att det i min trophysamling står "Cloverisland" istället för spelets riktiga namn och har en bild som inte ser ut att komma från rätt spel. Hmm...

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.