Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 06:21 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Doom 3 VR fully Posessed

lonian 22 dec 2017 15:40266 visningarKommentera: 0 !

Än så länge har jag inte spelat speciellt många VR spel.
Priserna på oculus store känns ganska höga till vad det är man får.
Om det fanns fler demos på spel som man är intresserad av kanske jag tryckt på köpknappen mer.

Ett spel som jag spelat när det kom ut, Doom3 ser idag inte speciellt snyggt ut på en mordern dator.
Mins att det var kul första genomspelningen, men sen var det inte lika kul att köra om.
Men i VR känns Doom3 som ett helt nytt spel! Grafiken ser ju helt fantastiskt ut och man lever sig in i spelet på ett helt nytt sätt. Det är ju ett skräckspel, så förbered dig på läskiga moment. När det började kräla spindlar över golvet och jag i full strid sköt kulor runtomkring mig beslutade våran katt för att hoppa upp i famnen på mig.. haha fan vad jag skrek till. ;)

Styrningen, det går att spela genom att teleportera sig, men detta går att konfiguera.
Jag har valt att sitta ner på min datorstol och styr genom att gå framåt på styrspaken. Känner ingen som helst kräkkänsla av det och att springa i spelet påverkar mig inte heller. Min kompis klarade dock inte av det (som inte är van vid VR). Jag hoppas verkligen det görs fler såna här upplevelser för Doom3 är ju i grund och botten ett fullskaligt välgjort spel. Ett stort plus för mig som redan har originalet på min steamlista, klickade jag hem vr modden och fick således en ny upplevelse gratis.

Nackdelen är att spelet har krashat några gånger och jag fått lov att spela om vissa moment, spelet tycks inte gilla att ladda om när man dött tex till sista sparfilen. Lärde mig dock att quita spelet och starta upp det igen så funkar det.

Jag kommer nog inte köpa DoomVFR i första taget. Misstänker att det inte är lika kul heller. Kanske om de gör styrningen lika bra som i den här Doom3 modden.
Ni som sitter på oculus rift eller HTC vive så rekommenderar jag verkligen Doom3 vr fully posessed!

: Tips på lika bra vr moddar till äldre spel mottages tacksamt. :)

Oculus rift

lonian 21 aug 2017 23:49640 visningarKommentera: 9 !

Idag blev jag med Oculus rift.
Efter en månads väntan kom den äntligen!
Beställning gjorde jag från Oculus store för 4372kr.
Anledningen till varför det tog så lång tid är just prisdroppet och paketet med touch kontrollerna.
En vän till mig hann beställa innan kön blev för lång och fick sin efter bara 2 veckor!
Man kan väl inte säga att man fick vidare bra info från Oculus store crew heller. Man fick helt förlita sig på forumen där folk diskuterar och hjälper varandra.

Nog om det.
Vad tycker jag om Headsetet hittills?
Jag klagar inte, det är lite som jag förväntade mig. Skön på huvudet. Lite bättre skärpa än vad jag upplevt från PS VR, Touch kontrollerna fungerar mycket bra och i paketet fick jag 2st Oculus sensorer i stället för en xbox one kontroller. PS4 kontrollern funkar lika bra att plugga in med kabel. Man mappar upp ytan genom att gå runt med en touch kontroller så sitter sedan spelytan i minnet. Närmar man sig området utanför så uppstår ett "väggnät" i headsetet.

Min första tanke var SPEL!
Jag drog genast hem Minecraft, eftersom jag redan köpt windows10 edition så var det gratis att dra hem.
Men genast kände jag illamåendet komma. Efter ca 10min var det så kraftigt att jag var tvungen att stänga av. Kräktes nästan >.< , har nästan aldrig varit illamående i mitt liv förutom då jag varit sjuk, och jag är aldrig sjuk. Jag har hört att man vänjer sig?
Kanske det.

Har nu lagt in nästan alla gratisspel som såg intressant ut på oculus store i mitt Bibliotek och jisses. De bjuder på mycket!
37 stycken "upplevelser" har jag nu att gå genom. Satt alldeles nyss och kollade på Discovery Vr dokumentär och småmyste i min datorstol. Kan så här långt konstatera att jag föredrar upplevelser i mindre tempo som till exempel vr film eller att man rör sig i ett litet rum mer än att springa runt och bli spynödig. Jag inser att jag har gjort ett rätt val av vr headset. Playstation är mest riktat åt spel, medan jag här kan kopiera en youtube länk och slänga in i virtual Desktop. Mycket för pengarna känns det också med så mycket gratis innehåll.
Jag köper väl möjligen Super Hot när jag får slut på gratismaterial, men tills dess skall jag fortsätta mysa till dokumentärer ;)

Tjo!

Gjorde en cover på Arms

lonian 18 jun 2017 21:10842 visningarKommentera: 3 !

Fick intro låten av Arms i skallen och gjorde en cover. Har dock inte hunnit spela spelet ännu, men nu känner jag nästan att jag måste skaffa det ;)

https://soundcloud.com/lonian-1/arms-main-theme-cover

Köpte en Switch.Mina tankar

lonian 23 maj 2017 13:241194 visningarKommentera: 3 !

Så blev det tillslut att jag impulsköpte en Switch. Jag har redan inhandlat 3 spel sedan tidigare. Vunnit aktioner billigt via tradera samtidigt som jag sålt många av mina wiiu spel.
Tyvärr fanns det inga skärmskydd kvar i gamestop butiken så tankarna började rulla över hur försiktig jag nu måste vara tills jag får det fixat.

Då jag tillägnat någon timme med Nintendo switch så känner jag hur försiktig jag är att hantera den. Är hela tiden rädd att någon repa skall uppstå eller att jag skall råka böja konsolen. Jag inser att den inte är så jätteskön i mina händer jämförbart med mitt nintendo 2ds, ett gummiskydd lär nog behövas framöver. Jag och min flickvän testar att köra en match Mariokart med Nintendo switch ståendes på tv bordet framför oss. Måste säga att kickstandet är ett skämt. Trög att få upp och sedan står den i en riktning så vi får huka oss. Vi löste det genom att ställa upp konsolen på 4-5 böcker. Vi känner oss galet upprymda och fnissar bredvid varandra, kind mot kind med de pyttesmå leksaks kontrollerna i varsitt grepp. Skärmen är ju inte stor så man blir närgången. Vi testar de där adaptrarna till joyconsen som förstorar greppet. Det funkar till viss del men sidoknapparna på ovansidan känns väldigt stum. Att sedan ta bort dessa adaptrar är inte heller roligt. Man får slita en del trots att de är vänd åt rätt håll. Nä vi blev så irriterad på joyconsen efter en match att jag genast beställde 2 pro kontrollers från ICA.

Vi leker vidare en player i Bomberman och Puyo puyo Tetris. Denna gång på tvn och vi andas ut. För nu får vi styra med joyconsen i grip kontrollern som gör det skönare. Och med större skärm.

Innan jag köpte Switch tänkte jag att denna skall jag ENBART spela handhållen. Men jag har ändrat mina tankebanor nu.
För Nintendo Switch känns inte som en bra bärbar konsol. Den är inte skön i handen för mig. Kanske blir det bättre med ett gummigrepp. Kommer Nintendo med en uppdaterad nintendo switch i framtiden med skönare layout och fasta kontroller så byter jag direkt. Nu tills jag fått mina pro kontrollers blir switch en stationerad konsol för mig

God natt.

Mina intryck av nya Zelda.

lonian 27 mar 2017 12:351804 visningarKommentera: 4 !

Öppna världar, vi har sett dem förut.
En automatisk generator där man kastar spelaren mitt i. Spelskaparna har löst det genom att bygga ett smart program som bygger upp världen. Och den känns stor, jättestor men när man ser samma saker om och om igen ledsnar man och börjar se att det är en död falsk värld man lever i.

När jag första gången såg vad Nintendo höll på skapa kunde jag inte låta bli att känna mig besviken. Ett jättestort öppet Zelda, hur fel det klingade i mina öron.
Det blir väl tomma områden där man får rida Epona i 10 minuter innan man når nästa Dungeon tänkte jag.

Så fel jag hade.

Om det är någonting Nintendo lyckats med så är det att skapa en värld där inget känns tråkigt.
Man har hela tiden någonting på gång. Även om destinationen känns lång så är det en värld fylld av liv. Man vill inte heller att sträckan skall ta slut, för varje område är skapad för hand med tanken i vad man skall kunna hitta på här näst. Finns det en pelare som är lång och man tänker, den här kan jag klättra upp på men varför ska jag det? Finns det något där uppe? Jajamensan det gör det! Områden som man tar sig till har fantastiska vyer. Kanske just för att Nintendo placerat det där Berget på precis rätt sätt.
Om jag skall säga något negativt så är det naturligtvis upplösningen och framedrops.
Upplösningen klagade jag för mig själv på i 5 minuter innan jag helt glömde bort den.
Framedrops har jag bara noterat vid ett tillfälle vid en strid med många fiender då hela bilden frös en microsekund. OJ! sa jag för mig själv. Nästa sekund glömde jag bort att det hänt och spelade vidare. Det är alltså absolut inga problem, och helt förlåtande.
Det jag snarare surar över nu är att min Gamepad till WiiU får slut på ström hela tiden.
Kanske just för att jag laddat sönder batteriet. Men Pro-kontroller tar jag över spelet titt som tätt. Sen försvinner all min tid in i detta. Man vill som inte göra något annat.

En liten kul video.
Zelda vs Horizon.
Taggar: Zelda breath of the wild

Tidigare inlägg

1 2 3 | nästa | sista

Om reklam på internet

3 mar 2017 16:112

Den senaste tiden har både jag och tjejen observerat följande. På...

Lite nygräddad musik.

31 jan 2017 21:364

soundcloud.com Jag har köpt nya studio...

Lara Croft, dåliga lungor?

22 nov 2016 22:519

Jag anser inte att jag själv är bra på hålla andan, men jag klarar...

Mina intryck av PS4 pro.

11 nov 2016 07:043

Jag hade bestämt mig helgen före, det blir ett pro köp. En...

Mina första intryck av Nintendo Switch

21 okt 2016 12:023

Den första Nintendo konsol jag ägt var ett Gameboy. Nintendo är...

Zelda är svårare än Darksouls

5 jun 2016 05:4712

Nyligen körde jag ut Zelda Twilight princess HD. Jag i princip...

DooM 2016 första intrycket.

13 maj 2016 09:241

Jag vaknar upp utan någon direkt handling, får tag på en pistol och...

Zelda Twilight princess HD error

25 apr 2016 10:071

www.youtube.com Är det någon fler än mig...

Kommer VR vara kul 2016?

13 apr 2016 23:038

www.youtube.com Efter att...

I väntan på Doom 4

12 jan 2016 21:100

Jag tankade just hem Brutal DooM. Ett moddat DooM 1-2 som tillsammans...

DÅ är jag PC aktiv igen.

3 dec 2015 06:128

Efter att nyss byggt ihop en ny dator så ska jag försöka ta upp PC...

Star wars Battlefront:Uppdaterad

19 nov 2015 08:561

Första intrycken: Installerade Star Wars Battlefront nu på...

Mighty no 9, min musik.

26 sep 2015 08:332

När jag först hörde Mighty no 9 musiken blev jag lite nykär och...

Mario maker och begränsningarna

24 sep 2015 03:473

Då har jag fått alla uppgraderingar i Super mario maker. Bilden här...

Metroid - Brinstar, Min musik

9 aug 2015 01:273

Jag gjorde min första Metroid Cover. Ni hittar den här. Om ni undrar...

QUAKE 1 expanstion packs.

8 jul 2015 18:564

Quake 1 är ett av mina favoritspel som barn. Jag vet inte hur mycket...

Nintendo NX min önskan.

3 jul 2015 09:345

Många spekulationer kring NX just nu. Här är vad jag vill ha. Jag...

Det jobbiga med Metroid Prime.

7 feb 2015 15:186

Det som gör spelet i Metroid prime så kul är just backtracking biten....

Vad hände med Pikmin 3?

27 jan 2015 15:236

Jag har inte lärt mig ännu att spara tvspel som jag spelat ut,...

Ubisoft förstör Tetris

19 dec 2014 16:420

www.ign.com

1 2 3 | nästa | sista