Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 09:35 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Första gången jag kört Zelda ett.

lonian 9 apr 2018 04:06387 visningarKommentera: 3 !

Jag har aldrig tidigare spelat The Legend of Zelda.
Men på Mini Nes blev det dags.

Så här såg det ut nu när jag började att ta mig genom det för någon vecka sedan. :)

https://flic.kr/p/23dqh9y

Jag gissar att många gjorde liknande när man som barn inte hade tillgång till walktrough.

Min resa i Zelda världen har gått baklänges kan man nog säga.1995 kom jag i kontakt med ett Zelda spel för första gången, då var jag 9 år gammal. Jag och en kompis satt i en källare och lirade Zelda II The Adventure of Link. Då det inte var jag som ägde spelet så fick jag bara pröva på, samt titta på när andra spelade.

Första Zelda spelet jag köpte själv var efter Wii releasen, Zelda Twilight princess. Jag blev helt förtrollad och sugen på mer. Zelda II fick jag nu äntligen klara ut själv på VC titel.

Senare köptes en billig Gamecube, och med fick jag en rad spel, bland annat Zelda Windwaker. Jag ledsnade dock någonstans på haven och la då ner spelandet.

När Zelda skyward sword släpptes köpte jag det direkt, men kom aldrig överens med rörelsekontrollerna. Jag gillade det inte lika mycket som Twilight princess.

3DS släpptes och då fick jag köra Ocarina of time för första gången. Jag insåg nog att det här måste vara det bästa Zelda spelet som skapats. Oj oj, det slog Twilight princess, eller gjorde det verkligen det? Fantastiskt bra spel. Jakten på fler Zelda titlar jagades.

Jag har som alltid haft något emot att spela 2D grafik sedd uppifrån i och med Zelda II som mest styrs sidscrollande och därför varit skeptisk till Zelda spelen. Men med Zelda Minish Cap öppnade sig mitt sinne. Underbar musik! Underbart spel! Och så gulligt!

Okej, nu tar vi oss in på Wii U. Jag köpte Zelda a link to the past som virtual console titel. Blev helt fast. Körde dag efter dag fram till slutbossen. Jag hade gjort något fel i slutet med en save så jag körde om spelet igen, fast på en emulator med quicksaves bara för att klara ut slutbossen. Att jag orkar spela om samma spel 2 gånger efter varann bevisar att spelet är bra. Fantastiskt bra.

På 3DS köptes några Gameboy spel jag missat, seasons och Ages. Windwaker släpptes på nytt i HD och jag gav det ett nytt försök. Oj oj.
Underbart! Verkligen underbart.

Zelda a link Between worlds släpptes på 3DS. Pja, det var bra men inte lika bra som originalet.

Zelda Twiligt Princess släpptes på nytt i HD och när jag spelat ut det blev jag lite tom. Va? Alltså det här spelet var jag ju helt förälskad i på Wii. Så fel jag hade.

Vi vet ju hur det gick med Zelda Breath of the wild. Fantastiskt spel.

Men nu har jag alltså äntligen spelat genom originalet The Legend of Zelda. Helt underbart, lite svårt mot slutet men svinigt roligt!

Och nu måste jag erkänna för mig själv att Zelda spel spelas bäst uppifrån och inte sidscrollande. ;)
[love][love][love]

Doom 3 VR fully Posessed

lonian 22 dec 2017 15:40610 visningarKommentera: 0 !

Än så länge har jag inte spelat speciellt många VR spel.
Priserna på oculus store känns ganska höga till vad det är man får.
Om det fanns fler demos på spel som man är intresserad av kanske jag tryckt på köpknappen mer.

Ett spel som jag spelat när det kom ut, Doom3 ser idag inte speciellt snyggt ut på en mordern dator.
Mins att det var kul första genomspelningen, men sen var det inte lika kul att köra om.
Men i VR känns Doom3 som ett helt nytt spel! Grafiken ser ju helt fantastiskt ut och man lever sig in i spelet på ett helt nytt sätt. Det är ju ett skräckspel, så förbered dig på läskiga moment. När det började kräla spindlar över golvet och jag i full strid sköt kulor runtomkring mig beslutade våran katt för att hoppa upp i famnen på mig.. haha fan vad jag skrek till. ;)

Styrningen, det går att spela genom att teleportera sig, men detta går att konfiguera.
Jag har valt att sitta ner på min datorstol och styr genom att gå framåt på styrspaken. Känner ingen som helst kräkkänsla av det och att springa i spelet påverkar mig inte heller. Min kompis klarade dock inte av det (som inte är van vid VR). Jag hoppas verkligen det görs fler såna här upplevelser för Doom3 är ju i grund och botten ett fullskaligt välgjort spel. Ett stort plus för mig som redan har originalet på min steamlista, klickade jag hem vr modden och fick således en ny upplevelse gratis.

Nackdelen är att spelet har krashat några gånger och jag fått lov att spela om vissa moment, spelet tycks inte gilla att ladda om när man dött tex till sista sparfilen. Lärde mig dock att quita spelet och starta upp det igen så funkar det.

Jag kommer nog inte köpa DoomVFR i första taget. Misstänker att det inte är lika kul heller. Kanske om de gör styrningen lika bra som i den här Doom3 modden.
Ni som sitter på oculus rift eller HTC vive så rekommenderar jag verkligen Doom3 vr fully posessed!

: Tips på lika bra vr moddar till äldre spel mottages tacksamt. :)

Oculus rift

lonian 21 aug 2017 23:49986 visningarKommentera: 9 !

Idag blev jag med Oculus rift.
Efter en månads väntan kom den äntligen!
Beställning gjorde jag från Oculus store för 4372kr.
Anledningen till varför det tog så lång tid är just prisdroppet och paketet med touch kontrollerna.
En vän till mig hann beställa innan kön blev för lång och fick sin efter bara 2 veckor!
Man kan väl inte säga att man fick vidare bra info från Oculus store crew heller. Man fick helt förlita sig på forumen där folk diskuterar och hjälper varandra.

Nog om det.
Vad tycker jag om Headsetet hittills?
Jag klagar inte, det är lite som jag förväntade mig. Skön på huvudet. Lite bättre skärpa än vad jag upplevt från PS VR, Touch kontrollerna fungerar mycket bra och i paketet fick jag 2st Oculus sensorer i stället för en xbox one kontroller. PS4 kontrollern funkar lika bra att plugga in med kabel. Man mappar upp ytan genom att gå runt med en touch kontroller så sitter sedan spelytan i minnet. Närmar man sig området utanför så uppstår ett "väggnät" i headsetet.

Min första tanke var SPEL!
Jag drog genast hem Minecraft, eftersom jag redan köpt windows10 edition så var det gratis att dra hem.
Men genast kände jag illamåendet komma. Efter ca 10min var det så kraftigt att jag var tvungen att stänga av. Kräktes nästan >.< , har nästan aldrig varit illamående i mitt liv förutom då jag varit sjuk, och jag är aldrig sjuk. Jag har hört att man vänjer sig?
Kanske det.

Har nu lagt in nästan alla gratisspel som såg intressant ut på oculus store i mitt Bibliotek och jisses. De bjuder på mycket!
37 stycken "upplevelser" har jag nu att gå genom. Satt alldeles nyss och kollade på Discovery Vr dokumentär och småmyste i min datorstol. Kan så här långt konstatera att jag föredrar upplevelser i mindre tempo som till exempel vr film eller att man rör sig i ett litet rum mer än att springa runt och bli spynödig. Jag inser att jag har gjort ett rätt val av vr headset. Playstation är mest riktat åt spel, medan jag här kan kopiera en youtube länk och slänga in i virtual Desktop. Mycket för pengarna känns det också med så mycket gratis innehåll.
Jag köper väl möjligen Super Hot när jag får slut på gratismaterial, men tills dess skall jag fortsätta mysa till dokumentärer ;)

Tjo!

Gjorde en cover på Arms

lonian 18 jun 2017 21:101187 visningarKommentera: 3 !

Fick intro låten av Arms i skallen och gjorde en cover. Har dock inte hunnit spela spelet ännu, men nu känner jag nästan att jag måste skaffa det ;)

https://soundcloud.com/lonian-1/arms-main-theme-cover

Köpte en Switch.Mina tankar

lonian 23 maj 2017 13:241538 visningarKommentera: 3 !

Så blev det tillslut att jag impulsköpte en Switch. Jag har redan inhandlat 3 spel sedan tidigare. Vunnit aktioner billigt via tradera samtidigt som jag sålt många av mina wiiu spel.
Tyvärr fanns det inga skärmskydd kvar i gamestop butiken så tankarna började rulla över hur försiktig jag nu måste vara tills jag får det fixat.

Då jag tillägnat någon timme med Nintendo switch så känner jag hur försiktig jag är att hantera den. Är hela tiden rädd att någon repa skall uppstå eller att jag skall råka böja konsolen. Jag inser att den inte är så jätteskön i mina händer jämförbart med mitt nintendo 2ds, ett gummiskydd lär nog behövas framöver. Jag och min flickvän testar att köra en match Mariokart med Nintendo switch ståendes på tv bordet framför oss. Måste säga att kickstandet är ett skämt. Trög att få upp och sedan står den i en riktning så vi får huka oss. Vi löste det genom att ställa upp konsolen på 4-5 böcker. Vi känner oss galet upprymda och fnissar bredvid varandra, kind mot kind med de pyttesmå leksaks kontrollerna i varsitt grepp. Skärmen är ju inte stor så man blir närgången. Vi testar de där adaptrarna till joyconsen som förstorar greppet. Det funkar till viss del men sidoknapparna på ovansidan känns väldigt stum. Att sedan ta bort dessa adaptrar är inte heller roligt. Man får slita en del trots att de är vänd åt rätt håll. Nä vi blev så irriterad på joyconsen efter en match att jag genast beställde 2 pro kontrollers från ICA.

Vi leker vidare en player i Bomberman och Puyo puyo Tetris. Denna gång på tvn och vi andas ut. För nu får vi styra med joyconsen i grip kontrollern som gör det skönare. Och med större skärm.

Innan jag köpte Switch tänkte jag att denna skall jag ENBART spela handhållen. Men jag har ändrat mina tankebanor nu.
För Nintendo Switch känns inte som en bra bärbar konsol. Den är inte skön i handen för mig. Kanske blir det bättre med ett gummigrepp. Kommer Nintendo med en uppdaterad nintendo switch i framtiden med skönare layout och fasta kontroller så byter jag direkt. Nu tills jag fått mina pro kontrollers blir switch en stationerad konsol för mig

God natt.

Tidigare inlägg

1 2 3 | nästa | sista

Mina intryck av nya Zelda.

27 mar 2017 12:354

Öppna världar, vi har sett dem förut. En automatisk generator där man...

Om reklam på internet

3 mar 2017 16:112

Den senaste tiden har både jag och tjejen observerat följande. På...

Lite nygräddad musik.

31 jan 2017 21:364

soundcloud.com Jag har köpt nya studio...

Lara Croft, dåliga lungor?

22 nov 2016 22:519

Jag anser inte att jag själv är bra på hålla andan, men jag klarar...

Mina intryck av PS4 pro.

11 nov 2016 07:043

Jag hade bestämt mig helgen före, det blir ett pro köp. En...

Mina första intryck av Nintendo Switch

21 okt 2016 12:023

Den första Nintendo konsol jag ägt var ett Gameboy. Nintendo är...

Zelda är svårare än Darksouls

5 jun 2016 05:4712

Nyligen körde jag ut Zelda Twilight princess HD. Jag i princip...

DooM 2016 första intrycket.

13 maj 2016 09:241

Jag vaknar upp utan någon direkt handling, får tag på en pistol och...

Zelda Twilight princess HD error

25 apr 2016 10:071

www.youtube.com Är det någon fler än mig...

Kommer VR vara kul 2016?

13 apr 2016 23:038

www.youtube.com Efter att...

I väntan på Doom 4

12 jan 2016 21:100

Jag tankade just hem Brutal DooM. Ett moddat DooM 1-2 som tillsammans...

DÅ är jag PC aktiv igen.

3 dec 2015 06:128

Efter att nyss byggt ihop en ny dator så ska jag försöka ta upp PC...

Star wars Battlefront:Uppdaterad

19 nov 2015 08:561

Första intrycken: Installerade Star Wars Battlefront nu på...

Mighty no 9, min musik.

26 sep 2015 08:332

När jag först hörde Mighty no 9 musiken blev jag lite nykär och...

Mario maker och begränsningarna

24 sep 2015 03:473

Då har jag fått alla uppgraderingar i Super mario maker. Bilden här...

Metroid - Brinstar, Min musik

9 aug 2015 01:273

Jag gjorde min första Metroid Cover. Ni hittar den här. Om ni undrar...

QUAKE 1 expanstion packs.

8 jul 2015 18:564

Quake 1 är ett av mina favoritspel som barn. Jag vet inte hur mycket...

Nintendo NX min önskan.

3 jul 2015 09:345

Många spekulationer kring NX just nu. Här är vad jag vill ha. Jag...

Det jobbiga med Metroid Prime.

7 feb 2015 15:186

Det som gör spelet i Metroid prime så kul är just backtracking biten....

Vad hände med Pikmin 3?

27 jan 2015 15:236

Jag har inte lärt mig ännu att spara tvspel som jag spelat ut,...

1 2 3 | nästa | sista