Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag är ingen fanboy

lonian17 jan 2014 23:03614 visningarKommentera: 7 !

Men, man kan ju inte låta bli att tycka mer eller mindre om sina konsoler. Vilken konsol gillar du mest av dem du har hemma?

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym17 jan 2014q

Mega Drive, Saturn, Dreamcast, Wii eller Wii U.

Kan inte bestämma mig.

lonian18 jan 2014q

Om jag ska placera mina i nummerordning blir det.

1. PS4
2. NDS
3. PS vita
4.PS3 (superslim 500gb)
5. 3DS
6. WiiU

Hade jag haft kvar XBOX:en (1an) så hade den nog legat mellan ps3 och 3DS:en. Jag gillade mer ps3 60GB än den nya superslim. ps3 60GB versionen hade den nog legat på 2:a plats om den var fungerande.

Anonym18 jan 2014q

Man vill ju på något sätt nämna samtliga. Nu blir det inte så svårt då jag är en sån där som konstant kapar bort konsoler ur mitt liv. Så jag kan fokusera på de jag fortfarande har i min ägo. (Vilket inte nödvändigtvis dock är samma lista som om jag skulle placera "bästa konsolerna" då urvalet naturligtvis nu är mindre).

1) Playstation
2) Super Nintendo
3) Nintendo 64
4) Nintendo Entertainment System
5) Sega Mega Drive
6) Wii U

På Måndag får jag hem Playstation 4. Vi får se vart den landar.

En mindre "det här äger jag nu"-baserad lista skulle nog se ut så här

Playstation
Playstation 3
Playstation 2
Super Nintendo
Xbox 360
Xbox
Gamecube
Wii
Dreamcast
Nintendo 64
Nintendo Entertainment System
Nintendo DS
Mega Drive
Wii U
Playstation Portable
Gameboy

Anonym18 jan 2014q

Hm.

Det är verkligen inte lätt.

Och det blir ju lite av en blandad kompott vad gäller vilka konsoler jag spelat flest spel till, i relation till hur många av dessa spel jag gillat, samt vilka konsoler jag gillar av andra anledningar.

Menar, det finns ju oändligt med spel till Playstation 2 och Playstation, och hade jag bara grävt ned mig mer i utbudet och letat rätt på de spelen som tilltalar just mig mest så hade de naturligtvis klättrat mycket högre på listan. Men min tid med både Playstation och Playstation 2 har varken känts fantastisk (sett till spel) eller bjudit upp till hårdvara som sett till den tid jag upplevt den känts speciellt intressant. Playstation visade vägen till framtiden, och i ett inledande skede så såg jag så mäktiga saker där att jag inte trodde det var sant... men de inledande spelen jag spelade till konsolen var så underväldigande (utöver Ridge Racer som jag verkligen älskade) att den tekniska hypen lade sig löjligt snabbt.

Saturn upptäckte jag ett decennium efter konsolen var ute ur leken här i väst... och då var det primärt dess helt sanslöst omfattande shmup-utbud som stod i fokus. Jag kan inte komma på en bättre shmup-konsol än Saturn, och eftersom jag verkligen älskar shmups så hamnar den per automatik extremt högt på min lista.

Wii är den konsol jag spelat mest på i hela mitt liv. Den konsol jag ägt flest spel till. Klarat flest spel på. Både nytt och gammalt (Virtual Console) som samsas under ett och samma tak. Den absolut mest varierade skaran spelupplevelser jag tagit mig an.

NES må ha varit vad jag växte upp med, och det är en konsol som verkligen format mig som spelare, men när jag leker NES idag så ser jag i allt högre utsträckning tekniska begränsningar som jag tidigare har haft överseende med eller helt enkelt inte varit varse om... som faktiskt förtal en del av spelglädjen. Må det så vara något så simpelt som frekventa slowdowns (Mega Man-spelen, Kirby's Adventure) eller dessa grafikglitchar som dyker upp till höger eller vänster på skärmen, eller upptill och nedtill, beroende på hur utvecklarna valt att lösa det hela. Färgbuggar (Metroid) och mycket annat som bara... jag vet inte... stör.

Nintendo 64 har jag alltid ogillat. Jag tänker mig dock att den kommer klättra lite när jag väl fixar mig en 60 Hz-variant med RGB-stöd och börjar plocka på mig diverse amerikanska släpp. Det är ju inte så att det inte finns intressanta spel till konsolen... men däremot är utbudet extremt begränsat och känns inte alls lika attraktivt som det begränsade utbudet till exempelvis Dreamcast gör. Har flertalet gånger suttit och försökt hitta åt alla de där spelen till N64 som jag verkligen vill testa... men listan är fortfarande, efter alla dessa år, försvinnande liten.

SNES är den konsol som rasar absolut snabbast på listan. När den var ny älskade jag den och det kändes som att den verkligen krossade allt motstånd. Super Mario World. Super Metroid. A Link to the Past. Sim City. Donkey Kong Country. Och det häftiga i Star Fox... Pilotwings... de visuella effekterna när man exempelvis kastade fiender mot skärmen i Turtles in Time. Men över tid så har det känts mer och mer som att SNES inte stått emot tidens tand så väl som jag önskat. Jag har jättesvårt att hitta åt de där riktigt intressanta spelen och jag har i högre utsträckning än till många andra konsoler gått på nit på nit på nit på nit till spel. Finns ingen konsol jag valt att sälja iväg lika mycket spel till som till SNES... för att de inte engagerat eller känts som de hållt måttet rent allmänt. Jag har svårt för den ofta större grafiken som skall trängas på samma lågupplösta yta som NES-spel gör. Ofta plufsigt. Har svårt för det burkiga och/skräniga ljud som det samplingsdrivna ljudchippet har att erbjuda. Så mycket i SNES-känslan som stör mig... och spel likt Star Fox, Pilotwings och F-Zero kan jag inte med längre pga tekniken som driver spelen (som känns som låst i sin tid på ett negativt vis).

Mega Drive på andra plats? Jag kan tänka mig att den rasar en aning framöver... men jag fick verkligen en smärre chock över spelutbudet när jag började utforska det på allvar. Så mycket jag hade att finna där, som faktiskt levererade mer än vad jag hade förväntat mig. Tror att en kombination av den lite råa känsla grafiken ofta ger (begränsat antal färger i jämförelse med SNES samt en markant högre upplösning i många fall) tänder den där arkadkänslan jag tycker SNES saknar. Ljudchippet gör såklart sitt till, och är ett av de ljudchip jag uppskattar mest sida vid sida med C64, NES och det man finner i PC-Engine. Och så vilar det väldigt mycket Amiga över Mega Drive... som nog får något inom mig att gå igång, gammal Amiga-nörd som jag trots allt är. Finns många spel som vandrar mellan dessa två plattformar, onekligen.

Xbox är den minst intressanta konsolen jag kan komma på. Multiplattformstitlar jag kan spela på annat håll och en helt absurd liten skara exklusiva spel som tilltalar mig i någon utsträckning att tala om. Och många av spelen jag spelat känns som att de... jag menar... Knights of the Old Republic känns som att det spelas på en dator som har problem med att driva spelet. Så mycket med första Xbox skriker "sådant som jag hatat med västerländsk spelutveckling där tekniska landvinningar varit prioriterat skönt gameplay med ruskigt fint flyt" och det finns ingen konsol jag gett så lite tid som Xbox trots att jag köpte den sent och i hopp om att verkligen utforska vad den hade att erbjuda. Panzer Dragoon Orta, i all ära, och Project Gotham Racing-spelen är fantastiska. Och visst finns det några få spel ytterligare av exklusiv karaktär som jag kommer vilja spela om jag någonsin skaffar konsolen igen... men rent allmänt så känns Xbox som en av de mest överflödiga och identetslösa konsolerna någonsin.

Så ett försök.

Som kanske ser helt annorlunda ut imorgon.

Wii
Mega Drive
Saturn
NES
Dreamcast
Gamecube
Playstation 2
Playstation
Nintendo DS
SNES
Game Boy
Playstation Portable
Nintendo 64
Xbox

Hans Li Engnell18 jan 2014q

Dreamcast har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Så är det bara.

Jag gillade länge Xbox också, men de känslorna har svalnat lite med åren. Även om jag visst tar fram PGR 2 och Midtown Madness 3 emellanåt. Mest av nostalgiska skäl (och för att få se Stockholm).

Gamecube är en jättetrevlig liten konsol med ett hyggligt utbud av rätt udda spel. Men den är sällan framme längre stunder.

Mega Drive är min barndomskonsol, och den har jag inte rört på många år. Saturn är en maskin som gett många fina minnen. Men jag plockar sällan fram den numera. Detsamma gäller Master System.

Jag har både PlayStation och Nintendo 64 här hemma, men bara som samlarobjekt till min framtida konsolsamling.

Xbox 360 är sannolikt den konsol jag spelat mest på av alla. Den är inte sexig för fem öre, men en trotjänare som jag kommit att uppskatta mycket för dess oerhörda bredd.

Nyast i familjen är PS Vita. Hittills har jag bara ett tiotal spel till den. Men så långt är jag imponerad och glad att jag köpte den. Jag tror att jag faktiskt övertygade säljaren hos GameStop i går att köpa en också.

farbrorbla20 jan 2014q

Även om Sega 8bit och Megadrive är så mycket barndom så är ändå Playstation 2 min absoluta favorit i samlingen. Helt klart den bästa maskinen som någonsin förgyllt mitt liv. Frågan är om det någonsin kommer komma en maskin med lika bra spelutbud som PS2

Hans Li Engnell20 jan 2014q

PS4 har väl åtminstone en chans att bli den nya PS2.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.