Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

PS4 & First person shooters

lonian23 jan 2014 02:01598 visningarKommentera: 6 !

Jag har vuxit upp med spel som DooM, Quake och Half-life på PC. Ju mer jag börjat spela på spelkonsoler har jag dragit mig allt längre från first person shooter genren. Bara tanken att spela dessa spel med en handkontroll har fått mig att rygga tillbaka så långt att de slutat attrahera mig. Jag har valt andra typer av spel helt enkelt.

Men, nu har jag ett Playstation 4 hemma, jag och kompisen köpte varsin samtidigt. Vi har spelat Battlefield multiplayer sedan konsolen släpptes och jag blir lite förvånad. Så svårt var det inte.
Det tog mig ungefär en vecka att lära mig manövrera karaktären hyffsat, och någon vecka därtill innan jag blev riktigt bra.

I måndags köpte jag spelet Killzone Shadow fall och det här får mig bara att le.
Nu äntligen är jag tillbaka i den genren jag älskat så länge, för länge sedan.
Jag har naturligtvis inte spelat några andra delar av Killzone, men den upplevelse jag fått hittills är bara positiv. Otroligt vackert och intressant story.

Jag och kompisen har förövrigt beställt hem kontrolfreek knobs att fästa på dualshock 4 handkontrollern som gör precisionen bättre. Rekommenderar alla att skaffa om ni ska lira fps. http://www.kontrolfreek.com/ Ja jag trodde aldrig jag skulle säga det, men man behöver inte mus och tangentbord.

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym24 jan 2014q

Jag försöker och försöker med FPS men jag tycker att det är så svårt. När jag körde Doom på PC (längesen) så var det busenkelt men på PS4 så känns det nästan oöjligt. Vet inte vad problemet är, jag måste lita av nån anti FPS på konsol sjukdom,haha

lonian24 jan 2014q

Jag tyckte det var jättesvårt först, men som jag nämt i texten tog det ju ungefär en vecka att lära sig. Spelet Doom på ps3 elle xbox360 däremot är faktiskt än skönare styrning då man inte tittar uppåt eller neråt med kameran, så det är ett bra ställe att börja på om man vill lära sig :)

Anonym24 jan 2014q

Tack för tipset! då ska jag öva på det genom Doom på ps3. Jag försökte med BF4 men det var svårt som sagt...det blev att jag kollade ner i marken eller upp i skyn hela tiden,haha

Anonym24 jan 2014q

Har aldrig riktigt fastnat för fps på konsol innan Metroid Prime till Gamecube. Samtidigt så dog mitt intresse för fps på dator ungefär i samband med att Quake 2 släpptes. Då hade jag hunnit uppleva Wolfenstein 3D, Doom, Doom 2, Duke Nukem 3D, Quake och några andra liknande spel (älskade hela högen). Efter Metroid Prime så dog dock mitt intresse igen, som följd av att de mer klassiska fps som släpptes helt enkelt inte föll mig i smaken kontrollmässigt. Först i och med Wii, när man kunde kontrollera fps med wiimote (sikte/kamera) och nunchuck (strafe/framåt och bakåt) så började mitt intresse kicka igång igen. Har varit och petat på en majoritet av de fps som släppts till Wii... och även om jag tycker CoD-spelen suger sett till handling och liknande så har de överlag varit en fröjd att spela på Wii just för att kontrollen varit å skön.

Utöver kontrollen är dock mitt största problem med fps av idag att de ofta känns som korridorsskjutare. Jag saknar verkligen den öppna, pussliga känsla som Doom, Quake och liknande hade att bjuda på. De kändes mer som nivåbaserade små äventyr. Och så saknade de dessa miljarder jävla set pieces och mellansekvenser som kan ha sönder vilket fps som helst för att de känns som de är producerade enligt Hollywoods klyschmall för b-filmer av någon vikarierande praktikant.

lonian25 jan 2014q

Tobias Söderlund:

Utöver kontrollen är dock mitt största problem med fps av idag att de ofta känns som korridorsskjutare.


Jag håller med dig. Jag testade tex Call of Duty på ps4, men det känns så instängt. Men då jag kör Battlefield 4 så är man ju verkligen ute på öppna fält, om man väljer sådan bana. Att vara 1000 meter ifrån och sitta som sniper i gräset gillar jag. :)

Tobias Söderlund:

saknar verkligen den öppna, pussliga känsla som Doom, Quake och liknande hade att bjuda på. De kändes mer som nivåbaserade små äventyr.


Ja, som singelplayer spel vill jag också ha den där gamla retro känslan. Spelet behöver inte vara så verklighetstroget, mer smarta roliga lösningar. Vad jag älskar med Quake 1 är att alla deras banor är perfekt konstruerade att fungera lika bra multiplayer som singelplayer och de är inte massiva så man hinner inte ledsna.

Lite som jag älskar supermetroid, man springer runt på samma ställen men låser upp nya partier och går tillbaka där man varit förr.

lonian25 jan 2014q

lonian:

Men då jag kör Battlefield 4


Online naturligtvis menar jag.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.