Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

The Matrix

lonian25 feb 2014 10:20680 visningarKommentera: 7 !

Nittonhundranittionio visades The Matrix på biograferna.
Jag mins att jag inte hade någon aning eller förväntningar alls om den filmen.
Det visade sig att det blev den bästa film jag någonsin sett i mitt liv.
Jag kom sedan till att köpa filmen på videokasett och såg om den i princip en gång i veckan.

I slutet av filmen flyger Neo iväg, likt stålmannen. Jag trodde aldrig det skulle komma någon fortsättning, och om det nu skulle göra det så hade det förmodligen spårat ur totalt.
Ja.. det gjorde det också.

The Matrix filmen var ju älskad av så många, så att inte fortsätta skapa film på den vore idiotiskt, än om jag ibland önskar att de lät bli. Resultatet blev inte vad jag föreställt mig.
Om de hade gjort färdigt manus redan från första filmen hade det nog kunnat bli bättre.

I första filmen fick man höra att Zion var en plats nära jordens kärna, där det fortfarande är varmt. Om Neo har tur så kanske han lever tillräckligt länge för att kunna uppleva det.
Samtidigt tuggar besättningen i sig en slämmig skål av soppa som påminner om snor, eller smakade den kyckling?I min hjärna föreställde jag mig inte att Zion var en hel stad fylld av människor där de har fruktkorgar med mat i mängder och avancerade maskiner som hjälper dem att överleva. All denna demokrati och teoretiskt prat om ditt och datt. Många scener var på tok för långa. Det kändes inte riktigt som att de visste vad de skulle göra av fortättningen av Matrix filmerna. Men jag hade nog inte kunnat komma på något bättre själv.

Innan Matrix 2 och 3 så visades The Animatrix. Detta är en hop av kortare animerade filmer relaterad till Matrix filmerna. Här får man veta lite om historian före The Matrix. Har ni inte sett dem så gör det, för de är riktigt bra!

Nu när de gjort 2 till filmer, så varför inte fler? Efter Matrix 2 och 3 så stendog allt. Jag kan faktiskt acceptera Matrix 2 och 3 idag. De är charmiga på sitt vis, än om de kunde kortats ner, troligtvis till en enda film. Jag vill se mer Animatrix filmer, filmklipp som inte har med Neo, morpheous och Trinity att göra.Jag vill även se fler spel från Matrix universumet.

Det kom ju 2 spel. Mins att jag tyckte dem var underhållande, men de följer filmerna slaviskt, och det vill jag inte ha.

Tror ni det är stendött på Matrix fronten i framtiden eller finns det ett hopp där ute?

« Till bloggen

Kommentarer

Benny Holmström25 feb 2014q

The Matrix är också min absoluta favoritfilm! <3

Tror att ett Mass Effect-aktigt spel i Matrix-uinversumet vore helt underbart. Den riktiga världen kunde fylla samma funktion som Normandy i Mass Effect, medan Matrix skulle tillhandahålla lokaler för action. Man kunde spela som en The One (antingen före eller efter Neo, att spela som den allra första vore intressant i sig) och rekrytera folk genom att väcka upp dem från Matrix.

Woosley25 feb 2014q

Helvete vad Laurence Fishburne suger in kinderna på den översta bilden, och detta åratal innan det blev poppis bland modebloggerskorna! :D

The Matrix var till en början en bitterljuv upplevelse för mig. Det var den första film jag någonsin såg piratad. Inte för att kvaliten var dålig på något vis vad jag minns, men jag såg den på en 17-tums datorskärm och ett par halvkassa datorhögtalare levererade ljudet. Jag hade inga förväntningar alls på filmen utan det jag sett av den var en svinkort bioteaser där man såg Neo springa på en vägg i en sekund följt av orden "What is the Matrix?". Vid den tidpunkten var jag less på "springa orealistiskt på väggar-filmer" efter en överdos av wire-fotograferade asiatiska kung-fu-rullar så jag tänkte att vad fasen, den här kan jag lika gärna se på datorn.

Det visade sig att det var den bästa sci-fi/actionfilm jag sett på många år. Jag grämde mig så fruktansvärt över att jag inte sett den första gången på bio. Sedan dess har jag hunnit se den många gånger under bättre förutsättningar, men den bitterljuva känslan består. Uppföljarna har jag väl ungefär samma uppfattning om som större delen av övriga världen.

The Matrix fick mig dock att bestämma mig för att jag ALDRIG skulle göra om misstaget att se en film som skulle kunna ge mig en fantastisk bioupplevelse i nedladdad version istället för att se den på bio. Kort därefter fick jag Star Wars Ep 1 utbränd på ett par skivor. Trots att jag var vis av erfarenheten från The Matrix så var jag så galet sugen på den nya Star Wars-filmen att jag bara inte kunde låta bli att poppa in skivorna i datorn och se den.

Det visade sig otippat bli ett av de smartaste filmtittarbesluten jag någonsin tagit. :)

Woosley25 feb 2014q

"wire-fotograferade" = "wire-koreograferade"

:P

lonian26 feb 2014q

Benny Holmström:

Tror att ett Mass Effect-aktigt spel i Matrix-uinversumet vore helt underbart.


Benny Holmström:

(antingen före eller efter Neo, att spela som den allra första vore intressant i sig)


Det vore någonting. Jag skulle mycket gärna vilja uppleva någonting innan Neo. Att få se olika Matrix versioner vore också trevligt, där de kanske byggt upp verkligheten baserat på en annan tidsålder.

lonian26 feb 2014q

Woosley:

Det var den första film jag någonsin såg piratad.


Trist att höra. Det var som en helt ny värld öppnat sig för mig då jag gick ut från Biosalongen. Jag hade inte riktigt förstått allting i filmen utan ville bara se den igen för att kunna förstå mer. Så blev det också, såg om den på Bio efter 2 veckor med en annan kompis. :)

Jag har ju fördelen idag att min flickvän jobbar på Bio, så jag får oftast reda på vilka filmer som är bra eller dåliga. Sen får jag gå gratis också ;) .

Anonym27 feb 2014q

lonian:

min flickvän jobbar på Bio, så jag får oftast reda på vilka filmer som är bra eller dåliga.


Tur att hon har exakt samma smak som dig då? :P

lonian27 feb 2014q

Zcooper:

Tur att hon har exakt samma smak som dig då? :P


Alltså, hon får reda på vad folket dissar eller inte i biosalongerna.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.