Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Det jobbiga med Metroid Prime.

lonian 7 feb 2015 15:18858 visningarKommentera: 6 !

Det som gör spelet i Metroid prime så kul är just backtracking biten. Att få utforska miljöer som du har varit på tidigare och att få uppleva dem från ett annat perspektiv, tex låsa upp en dörr du ej kunnat ta dig in i tidigare.

Däremot är det inte lika kul längre då du har utforskat en hel karta till hundra procent och enda anledningen till varför du återbesöker den är för ta dig förbi alla rum för hundraelfte gången bara för att du vill ta en genväg över kartan.

Det finns 5 kartor som är kopplade mellan olika hissar, du måste själv räkna ut vilken hiss du skall välja för att snabbast hitta vägen över till en annan karta. Vid någon punkt i spelet önskar jag att man låste upp en teleporter så att du kan välja vilken karta du skall hoppa till direkt, alternativt ett GPS system så att du kan slänga ut en punkt och du får en blå linje som pekar dig till det rätta rummet.

Men vad vet jag. Kanske jag bara blivit för bekväm av mig av dagens tv-spel.

« Till bloggen

Kommentarer

chips 7 feb 2015q

Du har helt klart blivit lat ;)

Johan Lorentzon 7 feb 2015q

Lite lat har du blivit ;)

Men jo jag förstår vad du menar, det är ett jäkla fram och tillbaka springande. Fast jag njuter faktiskt av miljöerna trots att det är 10e gången jag går igenom dem.

lonian 7 feb 2015q

Man hade ju inte behövt göra det lika överdrivet som i de senaste Assassins creed spelen direkt.

Jag antar att när man lärt sig spelet utan och innan så hittar man alla genvägar direkt, men när man ovan kan man råka göra en halvtimmes omväg helt i onödan vilket jag känner frustrerande. Ja, jag har väl blivit lat :)

chips 7 feb 2015q

Tycker dock att backtrackingen kan vara väldigt lönsamt om man letar uppgraderingar. Ett tips: Stäng av musiken och ha bara på ljudeffekter. Då hör man om en uppgradering är nära.

lonian 7 feb 2015q

chips:

Stäng av musiken och ha bara på ljudeffekter.


Jasså, det har jag aldrig tänkt på? Alltså det är 3e gången jag spelat genom Metroid prime, så jag vet hyffsat bra vart alla grejer finns. Det frustrerande är den långa vägen mellan dem.

chips 7 feb 2015q

lonian:

Jasså, det har jag aldrig tänkt på?


Du hör dem när du är riktigt nära med musiken på. Men de hörs från ganska långt håll om musiken är av. Så det gör letandet lite lättare.

Men när man spelat igenom allt några ggr så brukar den tekniken kännas ganska onödig som sagt :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.