Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 00:13 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mario maker och begränsningarna

lonian24 sep 2015 03:47771 visningarKommentera: 3 !

Då har jag fått alla uppgraderingar i Super mario maker.

Bilden här visar vilka verktyg du har.

Lite fattigt enligt mitt tycke.
Många av de intressanta fiender ur mario 3, mario world och new super mario bros uteblir.

Du kan ej bygga en liknande bana som den här.

Vatten går inte att placera ut, du kan välja ett vatten tema och då täcks hela banan av vatten vilket är mindre rolig miljö att röra sig i.
Förutom vatten så kan du inte göra lutande golv/tak, utan det blir som trappor vilket betyder att du inte kan åka ruschkana. Jag antar att denna begränsning beror på att det inte finns sådan grafik i mario bros 1.

En annan sak jag stört mig på är att alla fiender är vänd mot vänster som standard. Det är alltså menat att du skall röra dig från vänster till höger på banan. Du kan ej vända på fienderna i editorn. Vissa fiender går att placera ut på väggar/tak och inte heller dem går att vända på. Att placera tex fyra fiender på en fyrkant med var fiende på vardera sida att gå medsols/motsols fungerar inte utan kommer då börja krocka i varandra.

Förutom den värld du skapar så kan du bygga i enbart en extra Subvärld med valfritt tema. Du kommer alltså inte kunna hoppa på en not som i mario 3 och flyga upp bland molnen medan du nästa gång går ner i ett rör till undervärlden. Förresten finns inte "uppe bland molnen" som subvärlds tema att välja heller.

Bygger man en lång bana som man laddat upp online så skulle jag vilja ha möjligheten att lägga in save flaggor så om de som spelar dör inte måste börja om från allra första början.

Något jag annars saknar är att kunna spela mina hemmagjorda banor en efter en som en spellista eller worldmap. Som det ser ut nu skall du ladda in banan och hamnar då i edit mode för att sedan måsta trycka på play knappen. Spelar då din kompis och dör så hoppar hen in i editor mode igen.

När jag hörde talas om super mario maker tänkte jag att, ja nu kommer inte Nintendo kunna göra fler mario 2D scrollers längre, men efter att se hur begränsat de gjort mario maker så har jag ändrat den åsikten.

Mario maker är ändå roligt när man fått alla uppgraderingar och se ens vän spela banan man gjort. Jag har spelat en del av de uppladdade banorna men de känns så långt ifrån Nintendo det går att komma. Jag får ingen mariokänsla här. Banor fyllda av nya fåniga ljudeffekter. Jag tror inte att jag kommer spela mario maker nästa månad, det här höll i vecka innan jag blev less.
Men vi får hoppas att Nintendo släpper uppdateringar för vatten är ändå något jag önskar få bygga med i framtiden.Taggar: Mario Maker

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym24 sep 2015q

Jag antar att Nintendo inte vill att man ska ha för mycket makt med skapandet. Det ska vara så simpelt och icke frustrerande som möjligt att skapa banor. Men ja... man kan tycka att man har tröttnat på de få banteman man får välja mellan, samma musik och de få föremål man får bygga med. DLC kan dock rädda spelet från en tidig död.

littlejay24 sep 2015q

Hmm, jag testade MM förra veckan och då fanns det banor med stövelgoombas när man körde en sån där 8-banorsutmaning. Kan inte se att de finns med i din lista med uppgraderingar. Är det jag som ser dåligt?

lonian24 sep 2015q

littlejay:

stövelgoombas


littlejay:

Kan inte se att de finns med i din lista med uppgraderingar. Är det jag som ser dåligt?


Hmm. Jag ser dem inte heller i listan. Tror dock den skall ligga på dag 7 där de svarta köttätande växten är.

Samanthtale:

Jag antar att Nintendo inte vill att man ska ha för mycket makt med skapandet.


Jag tror att de helt enkelt har varit tvungen att lägga begränsningar någonstans så allt skall flyta på bra.
När jag satt och byggde en väldigt lång bana så fick jag plötsligt slut på block att placera ut. Ja, det finns en begränsning i hur många block som kan existera på banan. Så jag fick helt enkelt ta och sudda bort några överflödiga block och placera ut på nytt där de behövdes mer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.