Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Zelda är svårare än Darksouls

lonian 5 jun 2016 05:471799 visningarKommentera: 12 !

Nyligen körde jag ut Zelda Twilight princess HD. Jag i princip sprang genom spelet. Fienderna och bossar dödats på första försöken.

Samtidigt körde jag även genom Darksouls 3. Ett spel jag fick kämpa med, men med träning och tillsammans med andra gick det ändå ganska bra och jag kan nu flytande de flesta rörelsemönster alla fiender har.

Jag bestämde mig för att köra genom Zelda Skyward sword (för andra gången). Några av de första fienderna får jag kämpa med.

Nu har jag kommit till första bossen och jag bara dör och dör och dör. Vet ju exakt vad jag skall göra, och jag gör det men det blir inte så som jag styr, det bara vill inte! Jag orkar heller inte nöta en längre stund då jag får ont i mina händer.

Allt jag önskar är att få styra med en vanlig handkontroll, jag vet att det hade fungerat att fixa till i en ny HD version. Spelet är ju ändå roligt om man bortser från den värdelösa kontrollen.

Så...
Skyward sword är fan svårare än Darksouls 3 tycker jag.

« Till bloggen

Kommentarer

Woosley 5 jun 2016q

Whaat? Nu har jag inte spelat DS-spelen ännu, har dem i skämshögen men alla andra spel går hela tiden före. Någonstans misstänker jag att en del av det har att göra med att jag är lite smårädd för den legendariska svårighetsgraden. Rädd för att det kommer att bli ännu ett spel jag startar upp men sedan tar en "paus på obestämd tid" ifrån bara för att jag inte orkar nöta och ge spelet den hängivenhet det verkar kräva för att ta mig igenom det.

Men med den där jämförelsen med Skyward Swords svårighetsgrad... Dark Souls here I come! :D

lonian 5 jun 2016q

Alltså. Darksouls 3 hade säkert vart svårare om det styrdes genom att vifta med handkontrollen.

Lat_Spenat 5 jun 2016q

Klarade du Dark Souls 3 genom co-op eller solo?

Rätt stor skillnad.

Souls har alltid varit en rätt lättsam resa i co-op.

lonian 6 jun 2016q

Både och. Med min kompis. Hjälpte han och han hjälpte mig. När vi inte spelade samtidigt så spelade vi på egen hand.
Skulle jag dock svinga svärdet i Darksouls 3 med en wii remote Plus så skulle jag säkert inte klarat första bossen på första försöket.

Lat_Spenat 6 jun 2016q

Det finns ju några bossar i DkS 3 som är galet svåra om man kör solo; exempelvis den där eldbossen vid insjön i grottan, slutbossen och framförallt den där bossen som rider på en drake.

Skulle ranka alla dessa som topp fem svåraste bossarna i serien, långt mycket svårare än något jag stött på i Zelda.

Sen finns det många bossar som är lätta med, såklart.

lonian 6 jun 2016q

Det svåra ligger fortfarande i att styrningen liksom slumpas fram om man klarar träffarna eller inte i Skyward sword. Hade styrningen vart med en normal handkontroll så hade jag inte gjort någon jämförelse.
Helt jäkla trasig kontroll.

Siskan 6 jun 2016q

Märkligt att det samtidigt är så många som inte upplever dessa problem. Kanske har ni som har problem fel inställning för sensorns position.

Woosley 6 jun 2016q

Mjo, jag är en av de som inte upplever problemen.

lonian 6 jun 2016q

Nope. Inget fel på inställningarna denna gång. Tål bara inte rörelserna med svärdet. I jämförelse med styrningen man får i Darksouls 3 så har man perfekt kontroll, även i hur kameran följer med i och med dual analogstickorna. Dör man där så är det pga att du inte spelar bra helt enkelt.

lonian 7 jun 2016q

Sen funkar kanske inte min kropp lika bra som era i rörelser.

Anonym 8 jun 2016q

Tycker personligen det största problemet med Skyward Sword är att det är en linjär och tråkig resa genom oinspirerade pussel utplacerade i miljöer som vill få det att verka som att det är ett Zelda man spelar... när det egentligen är något annat.

Kom till templet som är som en fabrik med rullband och lådor och skit.

Kände hur motivationen att fortsätta spela försvann helt, där jag tidigare åtminstone kunnat tvinga mig själv att spela vidare.

Så jag stängde av, raderade min sparfil och kände att det lär dröja många år innan jag är redo att pröva ännu en gång.

Aeiko13 jul 2016q

Problemet (om man nu får adressera det som ett problem ) med darksouls i jämnförelse med Zelda enligt mig är den konstanta svårighetsgraden Zelda spelen har att erbjuda. Visst kan man lära sig mönster och allt blir lättare i Zelda spelen. men efter ett par genom gångar så finner jag ocarina of time fortfarande i samma svårighets grad, medan dks spelen blir betydligt enklare efter första genomspelningen.

Det skulle inte finnas en möjlighet att klara av ex : a link to the past med en nybörjar link... men däremot kan jag klara av dks3 med bara dagger typ... :P

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.