Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Lite nygräddad musik.

lonian31 jan 2017 21:361636 visningarKommentera: 4 !

https://soundcloud.com/lonian-1/warp-plasma

Jag har köpt nya studio högtalare och leker runt för att försöka hitta ett sound.. Och tillslut blev det en helt ny låt. [crazy]« Till bloggen

Kommentarer

Fridell11 feb 2017q

Kul med nya högtalare till studion!

Känns som spåret du skapade skulle må bra av att ta ned samtliga leads och slingor en aning samt skära bort lite under 250hz på dem.
Allt är väldigt basigt, bassynthen och kicken krockar ganska mycket. Beatsen kommer lite i skymundan och jag gör en kvalificerad gissning på, att eftersom du sitter i ett hörn, så får du dels överdriven bas som försvårar din lyssningsmiljö (enormt vanligt i hemstudios) samt att basen släcks ut i vissa områden vilket gör att du överkompenserar för den. Därav att spåret är ganska mörkt och tungt på lågfrekvent energi.

Det är Yamaha HS du köpte va, ser ut som det? Tror det finns nån sorts akustiskt kontroll på baksidan av dem så du kan justera lite för att undvika de värsta krockarna i frekvensregistret, annars är det bara att lyssna lyssna lyssna (överallt) samt skaffa lite fina absorbenter / akustiska paneler :)

Keep it up!

lonian12 feb 2017q

Yes det är Yamaha HS5 som jag använder.
Har ställt ned till -2dB på room controll, men kanske borde ställa ned till -4dB? Finns även en switch för High Trim +2dB, 0 och -2dB.
Har aldrig riktigt haft någon kunskap i hur basen skall korrigeras i musiken jag gör.
Tidigare har jag mixat min musik i crappy datorhögtalare och hörlurar som låter skräp.
Nu använder jag SRH440 mixer lurar som jag blandar med dessa HS5. :)

lonian12 feb 2017q

Fridell:

Känns som spåret du skapade skulle må bra av att ta ned samtliga leads och slingor en aning samt skära bort lite under 250hz på dem.


Tog ditt råd och kollade över mixen :)
Som sagt har jag inte koll på sådant här utan förlitar mig på vad jag bara hör. Så kollade lite tutorials. Tror jag fått bort den största överdrivna basen som är som ett lock över hela mixen.
Här är en ny uppladdning. http://www.lonian.se/warplasmaEdi2.mp3

Fridell12 feb 2017q

Låter klart bättre! Balansen är mer jämn och sammanhängande nu.

Svårt att avgöra hur mycket du bör justera, du får lyssna in dig på musik du känner till väl samt över en längre period (man brukar tala om att man lyssnar in sig över ca 3 månader) och se vart du står då.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.