Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 02:43 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Köpte en Switch.Mina tankar

lonian23 maj 2017 13:241195 visningarKommentera: 3 !

Så blev det tillslut att jag impulsköpte en Switch. Jag har redan inhandlat 3 spel sedan tidigare. Vunnit aktioner billigt via tradera samtidigt som jag sålt många av mina wiiu spel.
Tyvärr fanns det inga skärmskydd kvar i gamestop butiken så tankarna började rulla över hur försiktig jag nu måste vara tills jag får det fixat.

Då jag tillägnat någon timme med Nintendo switch så känner jag hur försiktig jag är att hantera den. Är hela tiden rädd att någon repa skall uppstå eller att jag skall råka böja konsolen. Jag inser att den inte är så jätteskön i mina händer jämförbart med mitt nintendo 2ds, ett gummiskydd lär nog behövas framöver. Jag och min flickvän testar att köra en match Mariokart med Nintendo switch ståendes på tv bordet framför oss. Måste säga att kickstandet är ett skämt. Trög att få upp och sedan står den i en riktning så vi får huka oss. Vi löste det genom att ställa upp konsolen på 4-5 böcker. Vi känner oss galet upprymda och fnissar bredvid varandra, kind mot kind med de pyttesmå leksaks kontrollerna i varsitt grepp. Skärmen är ju inte stor så man blir närgången. Vi testar de där adaptrarna till joyconsen som förstorar greppet. Det funkar till viss del men sidoknapparna på ovansidan känns väldigt stum. Att sedan ta bort dessa adaptrar är inte heller roligt. Man får slita en del trots att de är vänd åt rätt håll. Nä vi blev så irriterad på joyconsen efter en match att jag genast beställde 2 pro kontrollers från ICA.

Vi leker vidare en player i Bomberman och Puyo puyo Tetris. Denna gång på tvn och vi andas ut. För nu får vi styra med joyconsen i grip kontrollern som gör det skönare. Och med större skärm.

Innan jag köpte Switch tänkte jag att denna skall jag ENBART spela handhållen. Men jag har ändrat mina tankebanor nu.
För Nintendo Switch känns inte som en bra bärbar konsol. Den är inte skön i handen för mig. Kanske blir det bättre med ett gummigrepp. Kommer Nintendo med en uppdaterad nintendo switch i framtiden med skönare layout och fasta kontroller så byter jag direkt. Nu tills jag fått mina pro kontrollers blir switch en stationerad konsol för mig

God natt.

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund27 maj 2017q

Låter som en rätt blandad upplevelse på sakalan positivt till negativt.

Jag är glad att spelutbudet verkar bli mer omfattande och varierat än det till Wii U, samtidigt som utbudet till Wii U inte alls är så hemskt som många velat göra gällande. Tredjepart verkar ju faktiskt ha ett intresse i Switch framöver på ett vis de inte hade i Wii U när konsolen visade sig sälja sunkigt.

Hade Switch varit bakåtkompatibel hade jag troligen köpt den dag ett. Men nu, eftersom jag varken är färdig med Wii eller Wii U och inte kan fortsätta spela det bibliotek jag byggt upp på Switch så struntar jag i konsolen.

Det räcker nu.

Räcker gör dock inte min tillgängliga tid.

lonian27 maj 2017q

Efter att haft Switch en vecka nu kan jag säga lite mer.

När Switch är dockad går det inte genom handkontrollern att stänga av konsolen som tex går på WiiU.
Man måste gå fram till Switchen, hålla in powerknappen sedan ta fram den kontrollern man använder för att tabba vidare till power settings och sedan turn off. Hoppas det fixas i en uppdatering för just nu känns det långdraget.
Som vanligt finns det inga MAPPAR, men det kommer väl en dag i framtiden kan man tro.

När vi spelat 2 player med varsin joycon märker man att den ena joyconen, den vänstra är skönare i handen eftersom den högra har som förskuten layout.
Två tillfällen har hänt i Mariokart att den högra joyconen börjar styra åt vänster om man bara kör rakt frammåt.
Det har löst sig genom att stänga av kontrollerna och para om dem.

Nu har jag två pro kontrollers och skärmskydd, just köpt en väska.
Vi drog på middags kalas hos tjejens mormor. När det blev för mycket folk som snackade och man började bli less, så drog jag fram Switchen på ljudlöst, ställde den framför mig och lirade Mariokart. Ingen noterade att jag satt och spelade med en skärm framför mig och pro kontrollern i handen. Korta sessioner funkar den ju hur fint som helst och det dödade verkligen lite tid.
Skitnajs faktiskt! Men att sitta i timmar framför Zelda på liten skärm, nä det vill jag nog helst undvika.

Sedan är man lite orolig att ha konsolen dockad jämt.
Den har ju trots allt ett batteri i sig som kan gå sönder.
Jag brukar ha konsolen odockad, och bara docka den när det behövs.

Än så länge har jag inte lyckats ladda ur Switchen eftersom den laddas ju på direkt den dockas.

https://www.instagram.com/p/BUfCkirFIHc/

Tobias Söderlund28 maj 2017q

Hm...

Det där med avstängning lät ju rätt idiotiskt, och att de inte längre har mappar (Wii U har mappar) verkar som en stor miss...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.