Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I går 21:50 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Oculus rift

lonian21 aug 2017 23:49786 visningarKommentera: 9 !

Idag blev jag med Oculus rift.
Efter en månads väntan kom den äntligen!
Beställning gjorde jag från Oculus store för 4372kr.
Anledningen till varför det tog så lång tid är just prisdroppet och paketet med touch kontrollerna.
En vän till mig hann beställa innan kön blev för lång och fick sin efter bara 2 veckor!
Man kan väl inte säga att man fick vidare bra info från Oculus store crew heller. Man fick helt förlita sig på forumen där folk diskuterar och hjälper varandra.

Nog om det.
Vad tycker jag om Headsetet hittills?
Jag klagar inte, det är lite som jag förväntade mig. Skön på huvudet. Lite bättre skärpa än vad jag upplevt från PS VR, Touch kontrollerna fungerar mycket bra och i paketet fick jag 2st Oculus sensorer i stället för en xbox one kontroller. PS4 kontrollern funkar lika bra att plugga in med kabel. Man mappar upp ytan genom att gå runt med en touch kontroller så sitter sedan spelytan i minnet. Närmar man sig området utanför så uppstår ett "väggnät" i headsetet.

Min första tanke var SPEL!
Jag drog genast hem Minecraft, eftersom jag redan köpt windows10 edition så var det gratis att dra hem.
Men genast kände jag illamåendet komma. Efter ca 10min var det så kraftigt att jag var tvungen att stänga av. Kräktes nästan >.< , har nästan aldrig varit illamående i mitt liv förutom då jag varit sjuk, och jag är aldrig sjuk. Jag har hört att man vänjer sig?
Kanske det.

Har nu lagt in nästan alla gratisspel som såg intressant ut på oculus store i mitt Bibliotek och jisses. De bjuder på mycket!
37 stycken "upplevelser" har jag nu att gå genom. Satt alldeles nyss och kollade på Discovery Vr dokumentär och småmyste i min datorstol. Kan så här långt konstatera att jag föredrar upplevelser i mindre tempo som till exempel vr film eller att man rör sig i ett litet rum mer än att springa runt och bli spynödig. Jag inser att jag har gjort ett rätt val av vr headset. Playstation är mest riktat åt spel, medan jag här kan kopiera en youtube länk och slänga in i virtual Desktop. Mycket för pengarna känns det också med så mycket gratis innehåll.
Jag köper väl möjligen Super Hot när jag får slut på gratismaterial, men tills dess skall jag fortsätta mysa till dokumentärer ;)

Tjo!

« Till bloggen

Kommentarer

lonian22 aug 2017q

Igår spelade jag halva natten. När jag tog ett kvällsmål och tittade på film dök det upp overklighets känslor.
Lite som att min kropp inte var kalibrerad till mitt seende vilket resulterade i att jag var försiktig när jag skulle greppa tag i glaset framför mig. Idag känns det bättre. Men ska inte pröva igen förrän till helgen.

Johan Lorentzon24 aug 2017q

Minecraft i VR är fan kräkhinken. Det är nästan lika illa som Driveclub.

Jag tycker också VR passar bättre för spel eller upplevelser i lugnare tempo. I början ville jag bara ha de bästa FPS-spelen i VR men nu efter jag haft PSVR ett tag så är det som sagt de lugnare spelen jag uppskattat mest.

Lät bra det där att man får upp en nätvägg. Detta saknas i PSVR och man har som ingen känsla för när man går utanför spelzonen. Men då är ju MOVE en mycket sämre kontrollmetod. En kontrollmetod som faktiskt håller tillbaka hela formatet skulle jag krasst säga.

lonian25 aug 2017q

Johan Lorentzon:

Men då är ju MOVE en mycket sämre kontrollmetod.


Med touch kontrollerna kan manpeka med fingrarna, knyta nävarna, göra tummen upp eller ha öppen hand för att vinka.

Körde nyss en ett gratisprogram som heter Big Screen där man får bestämma vilket rum man skall vara i. Därefter sitter man upp till 4 personer och kan prata med varandra samt visa upp varandras skärmar. Du kan alltså surfa på nätet samtidigt och visa för varandra vad du gör, filmklipp, bilder, hemsidor. :) . Kan tänka mig att detta blir något jag och min polare kommer lira online med varandra.

Johan Lorentzon25 aug 2017q

lonian:

Med touch kontrollerna kan manpeka med fingrarna, knyta nävarna, göra tummen upp eller ha öppen hand för att vinka


Gör mig bara ännu mer övertygad om att PSVR behöver en ny kontrollmetod, och det pronto. För just det där med interaktiviteten och att kunna vinka och peka är en stor del av VR.

Big Screen lät intressant. Lät lite som någon form av VR-chatt? Tänker VR-IRC eller något? :)

lonian26 aug 2017q

Johan Lorentzon:

Lät lite som någon form av VR-chatt? Tänker VR-IRC eller något? :)


Jo, det är något liknande :)

Har inte hunnit kolla utbudet av vad som finns för material till PSvr, men de har ju inte ens någon webcam chat på ps4. Finns det appar/spel för att bara hänga och snacka med varandra?

En VR pc är ju inte billig den heller. Kommer bli tvungen att byta grafikkort då jag märkt att en del spel laggar. Har ett gtx970 vilket är minimum. Gissar även att mer ram inte skulle skada typ 32GB.

lonian26 aug 2017qBig screen

Roger Ling19 nov 2017q

Själv har jag gått från PSVR till Oculus Rift men jag får mitt paket från Oculus på tisdag nästa vecka. Få se om det är bättre än PSVR men det bör det vara då upplösningen är bättre på Rift.

lonian20 nov 2017q

Roger Ling:

Få se om det är bättre än PSVR men det bör det vara då upplösningen är bättre på Rift.


Ska bli kul att få höra dina intryck som kört PSVR tidigare då.
Har ännu inte köpt annat än Super Hot, men funderar på handla snart. Mest lekt runt i gratisgrejor.

lonian20 nov 2017q

Något som var riktigt underhållande ett tag var att köra Facebook appen, den ikonbild jag använder just nu här på Loading. Jag och en polare satt och latjade med det, så kan man gå Live på facebook så andra kan kommentera det man gör just då och det dyker upp kommentarer medans man är i virtuella rummet. Vi tog även och "ringde" via messanger till en kompis som vi såg genom hans telefonkamera medan han såg våra avatarer prata med honom. Sjukt kul!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.