Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

lonian

35 Registrerad: 19 jun 2009 00:31 Senaste besök: I dag 22:09 Online: Nej

Umeå www.lonian.se Lonian

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Första gången jag kört Zelda ett.

lonian 9 apr 2018 04:06173 visningarKommentera: 3 !

Jag har aldrig tidigare spelat The Legend of Zelda.
Men på Mini Nes blev det dags.

Så här såg det ut nu när jag började att ta mig genom det för någon vecka sedan. :)

https://flic.kr/p/23dqh9y

Jag gissar att många gjorde liknande när man som barn inte hade tillgång till walktrough.

Min resa i Zelda världen har gått baklänges kan man nog säga.1995 kom jag i kontakt med ett Zelda spel för första gången, då var jag 9 år gammal. Jag och en kompis satt i en källare och lirade Zelda II The Adventure of Link. Då det inte var jag som ägde spelet så fick jag bara pröva på, samt titta på när andra spelade.

Första Zelda spelet jag köpte själv var efter Wii releasen, Zelda Twilight princess. Jag blev helt förtrollad och sugen på mer. Zelda II fick jag nu äntligen klara ut själv på VC titel.

Senare köptes en billig Gamecube, och med fick jag en rad spel, bland annat Zelda Windwaker. Jag ledsnade dock någonstans på haven och la då ner spelandet.

När Zelda skyward sword släpptes köpte jag det direkt, men kom aldrig överens med rörelsekontrollerna. Jag gillade det inte lika mycket som Twilight princess.

3DS släpptes och då fick jag köra Ocarina of time för första gången. Jag insåg nog att det här måste vara det bästa Zelda spelet som skapats. Oj oj, det slog Twilight princess, eller gjorde det verkligen det? Fantastiskt bra spel. Jakten på fler Zelda titlar jagades.

Jag har som alltid haft något emot att spela 2D grafik sedd uppifrån i och med Zelda II som mest styrs sidscrollande och därför varit skeptisk till Zelda spelen. Men med Zelda Minish Cap öppnade sig mitt sinne. Underbar musik! Underbart spel! Och så gulligt!

Okej, nu tar vi oss in på Wii U. Jag köpte Zelda a link to the past som virtual console titel. Blev helt fast. Körde dag efter dag fram till slutbossen. Jag hade gjort något fel i slutet med en save så jag körde om spelet igen, fast på en emulator med quicksaves bara för att klara ut slutbossen. Att jag orkar spela om samma spel 2 gånger efter varann bevisar att spelet är bra. Fantastiskt bra.

På 3DS köptes några Gameboy spel jag missat, seasons och Ages. Windwaker släpptes på nytt i HD och jag gav det ett nytt försök. Oj oj.
Underbart! Verkligen underbart.

Zelda a link Between worlds släpptes på 3DS. Pja, det var bra men inte lika bra som originalet.

Zelda Twiligt Princess släpptes på nytt i HD och när jag spelat ut det blev jag lite tom. Va? Alltså det här spelet var jag ju helt förälskad i på Wii. Så fel jag hade.

Vi vet ju hur det gick med Zelda Breath of the wild. Fantastiskt spel.

Men nu har jag alltså äntligen spelat genom originalet The Legend of Zelda. Helt underbart, lite svårt mot slutet men svinigt roligt!

Och nu måste jag erkänna för mig själv att Zelda spel spelas bäst uppifrån och inte sidscrollande. ;)
[love][love][love]

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund10 apr 2018q

Har du spelat hela spelet, eller bara första varvet?

lonian10 apr 2018q

Jag såg att man kan spela det en gång till efter man varvat det. Blir det något nytt? Nya fiender nya dungeons eller är det samma spel fast svårare? I så fall om det bara är svårare får jag testa det igen om något år.

Tobias Söderlund11 apr 2018q

Det är helt nya grottor, saker och ting är på nya platser.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.