Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: 18 mar 2018 20:29 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Det fyrsidiga myntet.

The Sign Painter30 okt 2012 09:29336 visningarKommentera: 2 !

Singlar vi slant med dem som ogillar Nintendo hamnar vi på ena sida hos IP-talisterna. Dem som vill ha nya IP's och sitter i tron om att Nintendo inte skapat en ny IP sedan Pikmin till GameCube. "Nintendo sitter bara och slänger ut Mario efter Mario!"

Hamnar vi på andra sidan har vi teknikalisterna. Dem som vill ha superb hårdvara, även om dem måhända ha en väldigt kapabel speldator vid sin sida. "Det ska minsann vara framtidssäkert, det duger inte Nintendo konsoller för längre!"

Sedan kan vi även hamna på tvären. Här hittar vi lite av varje. Det vill säga teknik IP-talisterna. Som har båda dessa klagomål i kombination. De nämner även gärna lite klagomål på online strukturen också såklart.

Så vad gör Nintendo?

Dem försöker hitta den fjärde sidan av myntet.

Dem sätter myntet på tvären, trycker ihop det så att det bli platt och vänder sedan på det.Vad hittar vi här? WiiU. Ett försök att göra alla lyckliga. Kapabel hårdvara, löften av nya IP's, en helt omgjord online struktur för dem som klagat samtidigt som dem vill erbjuda mer av det goda till fansen i form av Mario och causal spelarna får ytterligare insatallationer av Wii- serien och ännu en gimmick.

Frågan är om det kommer fungera. Är den fjärde sidan en säker sträcka att bestiga, eller kommer Nintendo ta sig vatten över huvudet...? Går det verkligen att göra alla nöjda?

"I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody"
- Bill Cosby, 1937Taggar: Nintendo, Bill Cosby, WiiU, lycka, En knivig sits

« Till bloggen

Kommentarer

Jelly30 okt 2012q

Kompromisser eller att försöka leverera vad en grupp vill ha är inte rätt väg att gå. Tror varken att de som skriker efter nya IPn eller kraftfullare hårdvara någonsin kommer bli nöjda, om de ens vet vad de egentligen vill ha.

Nintendo gör rätt i att göra något helt annat än vad spelarna kunde tänka sig vilja ha, jag önskar dock bara att de kunde ta till sig av kritiken mot deras onlinelösningar.

Tror inte att Nintendo tar sig vatten över huvudet, tror att de kommer de segla utan konkurrens på lugnt vatten, på ett helt annat hav än Sony, Microsoft och Apple.

The Sign Painter30 okt 2012q

Jelly:

Nintendo gör rätt i att göra något helt annat än vad spelarna kunde tänka sig vilja ha


Men gör dem verkligen det? Det är ju en så himla stor kontroversialitet kring läsplattor och spelande, samt telefoner och spelande. Dem flesta spelare jag talat med vill inte ha mycket att göra med spelande på läsplattor och telefoner. Sen kommer Nintendo här med något (som måhända inte är men-) liknar en läsplatta.

Sedan har vi även casual spelare som förmodligen redan äger iPads med mera. Bakslaget där kan bli att dem börjar tänka "varför ska jag ha en till platta i mitt hem? En iPad räcker väl gott.".

Jag spekulerar självklart bara. Men från min synvinkel skulle WiiU lika gärna kunna ge ett stort bakslag snarare än ses som något nytt och intressant av mångfalden.

Jelly:

tror att de kommer de segla utan konkurrens på lugnt vatten, på ett helt annat hav än Sony, Microsoft och Apple.


Jag hoppas personligen du har helt rätt i detta! Det är precis där jag vill se Nintendo, på en egen bana bortom dem andra.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.