Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: 18 mar 2018 20:29 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Hur tänkte ni här? - Crash Bandicoot

The Sign Painter17 feb 2014 07:54678 visningarKommentera: 4 !

[Tanken med denna bloggserie är främst att ta en titt på karaktärer som fått sig en ny, sämre design i senare iterationer av sina spelserier.]

Ägde man en Ps1, ägde man Crash Bandicoot. Jag ägde personligen hela trilogin. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back är fortfarande mitt favoritspel i serien och ett av de bästa plattformsspel jag minns från den generationen.Spelen utvecklades mellan 1996-1999 av Naughty Dog. De som på senare tid tillverkat juveler som Uncharted serien och The Last of Us. Nu kanske det inte låter lika förvånande att ett spel om ett pungdjur kan vara så pass underhållande? Allt Naughty Dog rört som jag spelat har varit klockrent.

Efter 1999 såldes serien och lämnade PlayStation för att förtäras av en mängd olika utvecklare. Eurocom (2000), Traveller's Tales (2001–2004), Vicarious Visions (2002–2004), Dimps (2006), Renegade Kid (2009), Radical Entertainment (2005–2010), High Impact Games (2010)...Crash gick från bra, till okej, för att tillslut gå till dålig. Samtidigt fick han ett öga som var större än det andra, ett större huvud & tatueringar. Som ett stort fán av serien blev jag själv lite smått förkrossad av att se hur den gick åt pipan, inte för att tala om hur designen ser ut idag.

Hela scenariot kan bäst beskrivas av Naughty Dogs egna co-president Evan Wells komiska citat från en intervju angående kommande spel och lite annat smått och gott några år tillbaka:

PALGN: "Is it disappointing to see other developers work on Crash Bandicoot?"

Evan Wells: "Yes, a little bit. It's a little bit like watching your daughter do porn"

Ni kan hitta intervjun här, varav citatet finns i del 2:
Naughty Dog Interview Part One
Naughty Dog Interview Part TwoTaggar: crash bandicoot, Naughty Dog, :(, Evan Wells, Nostalgi, playstation 1

« Till bloggen

Kommentarer

TRUCKSTONE17 feb 2014q

Inför japanlanseringen gjordes hans psykotiska uttryck mindre framträdande. Kan vara nån liknande utveckling här kanske som många andra figurer fått genomgå, med tid eller regionsanpassningar.

Mario har ju exempelvis också gått från att se lite barsk eller bestämd ut då till oftare mer lobotomerad eller knasig idag.

The Sign Painter19 feb 2014q

TRUCKSTONE:

Kan vara nån liknande utveckling här kanske som många andra figurer fått genomgå, med tid eller regionsanpassningar.


Mjo, självklart. Crash är ju också ett rätt milt exempel på en värre omdesign. De båda varianterna är ju ändå rätt lika varandra på många sätt.

TRUCKSTONE:

mer lobotomerad eller knasig idag.


Det vette sjutton. Tycker Mario alltid antingen ler eller ser arg ut i alla nya konceptbilder, snarare än lobotomerad. Exempelvis Super Mario 3D Wordl (ler) & Mario Kart 8 (arg). :P

TRUCKSTONE20 feb 2014q

The Sign Painter:

Crash är ju också ett rätt milt exempel på en värre omdesign. De båda varianterna är ju ändå rätt lika varandra på många sätt.


TRUCKSTONE:

Inför japanlanseringen


Intressant nog så verkar det som det är den japanska versionen de inspirerats av. Googlade upp de gamla omslagen från PSone och jämförde med övriga och med den "nya" desigen. :)

http://images.pushsquare.com/games/psone/crash_bandicoot/cov...

http://www.ffinsider.eu/psx-iso/wp-content/uploads/2012/10/1...

The Sign Painter:

Tycker Mario alltid antingen ler eller ser arg ut i alla nya konceptbilder, snarare än lobotomerad.


Växlar enbart mellan extremer alltså, Mario är psykotisk. Så han kanske borde lobotomeras innan han blir riktigt farlig då. ;)

Men jo, du har rätt. Jag minns nog tillbaka några år fel där. Meråt N64-GC kanske.

The Sign Painter21 feb 2014q

TRUCKSTONE:

Intressant nog så verkar det som det är den japanska versionen de inspirerats av


Faktiskt rätt likt måste jag säga (bortsett från tatueringarna då). Aldrig något jag noterat om jag ska vara ärlig. Lite intressant. :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.