Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: 18 mar 2018 20:29 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Tänk om..

The Sign Painter21 feb 2014 17:12670 visningarKommentera: 4 !

Nintendo släppte WiiU, sin första HD konsol....

De kom sedan på att "Oj! Det tar ju mycket längre tid att producera spel i HD!"...

Lösningen var "vi ska samarbeta mer med andra utvecklare"..

Detta har hittills resulterat i Sonic: Lost World, Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games & det kommande Sonic Boom med SEGA. The Wonderful 101 & Bayonetta 2 med Platinum Games. Hyrule Warriors med Tecmo Koei och, till sist, Fire Emblem x Shin Megami Tensei med Atlus.

Någon som ser mönstret?

napaJ nårf rä eralkcevtu allA. Visst förstår även jag att det är lättare för Nintendo, ett Japanskt företag, att komma i kontakt och samarbeta med andra Japanska företag. Men är det rätt väg att gå just nu? Det känns som att den lätta vägen inte är det rätta vägen. Vad hade kunnat ske om de kontaktat - för dem - utländska utvecklare och samarbetat med dessa istället?

Hyrule Warriors fick ett ganska milt mottagande när det utannonserades. Flertalet jag pratat med ser det som något man plockar upp om det blir bra och helt enkelt ignorerar helt om det blir dåligt (det är dock värt att nämna att Samurai Warriors/Dynasty Warriors serien, som spelet baseras på, är väldigt populär i Japan och att spelet ligger på nionde platts på Japans lista över Topp 10 Mest Efterlängtade Spel).Jag känner personligen likadant. Jag håller ögonen på det, visst, men inte är det något jag hajpar till skyarna. Det lär åtminstone sälja hyfsat i Japan. Frågan är om det verkligen är där Nintendo borde lägga fokus? De verkar förlora mer och mer support från företag som Activision, Ubisoft med flera. Så varför inte riskera att få jobba lite hårdare, utvidga sitt kontaktnät och samarbeta med dessa företag istället? Nintendo behöver ett bättre ansikte hos dessa utvecklare, det går ingen nöd på supporten från Japanska utvecklade till varken WiiU eller 3DS.

Vad hade hänt om Nintendo gått till Ubisoft och bett dem göra en Zelda spin-off istället för Tecmo Koei, exempelvis? Assassins Creed skulle passa syftet utmärkt och det är en väletablerat serie som är väldigt populär.Jag tror definitivt att vi skulle sett folk bli bra mycket mer hajpade över något sådant här än Hyrule Warriors. Jag vet i alla fall att jag skulle tyckt det var en mycket trevlig överraskning.

Fortsättningsvis, vad skulle hänt om Nintendo gått till Bethesda Games för att skapa en spin-off istället för till Atlus, som nu gör Fire Emblem x Shin Megami Tensei?Visst låter det helt orimligt att Nintendo skulle gå till Bethesda Games och be dem om något över huvud taget? Det tyckte jag när jag tänkte på det. Men egentligen ska det väl inte kännas så pass orimligt.. Då är väl ändå något fel? De är trotts allt en av de största spelutvecklarna utanför Japan.

Så, Fire Emblem x The Elder Scrolls. Det första Fire Emblem spelet i första person som utspelar sig i en enorm värld att utforska. Det skulle väl inte låta så dumt?Nu har vi inte sett något från FExSMT än. Men jag tänker mest på reaktionerna kring titlarna och hur annorlunda dessa kan bli. Ett FExTES spel är nog inget jag personligen skulle köpa, men jag tror nog att många skulle tycka att det lät mycket mer intressant än FExSMT. Shin Megami Tensei är ändå en väldigt speciell spelserie och den är inte alls lika popuär utanför Japan.

Bara för att jag tycker att det är roligt att leka med tanken tänkte jag slänga in ett scenario till. Vad skulle kunna hända om Metroid hamnade i händerna hos ett icke-Japanskt företag? Exemplevis Crytek, i kombination med deras grafikmotorer?Det vore nog något som skulle kunna få WiiU att se relevant ut, även från ett tekniskt perspektiv. Team Ninja hade sin chans och sumpade den, det vore kul att se vad skillnaden blir när ett icke-Japanskt företag får ta tag i tyglarna.

Så, vad tycker ni?

Skulle ett "Hylian Creed" spel göra er mer exalterade än Hyrule Warriors?

Skulle ett FExTES spel göra er mer exalterade än FExSMT?

Skulle ett Metroid av Crytek vara mer intressant än ytterligare ett från Team Ninja?Taggar: Hyrule Warriors, Crytek, Nintendo, Ubisoft, Fire EmblemxSMT, WiiU, fantasi

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym21 feb 2014q

Nu tar jag förvisso ett Assassin's Creed före Dynasty Warriors alla dagar i veckan, men nej, verkligen inte. Jag förlorar själv mycket respekt för både Nintendo och deras spelserier när de adderar den här "fulheten" till sin sfär. Förr i tiden såg man på Nintendo och spelserier som Super Mario, Metroid och The Legend of Zelda med respekt och vördnad. Nu är det Link's Crossbow Training, Other M, Hyrule Warriors, Mario & Sonic, New Super Mario Bros. och så vidare. Den där magin och kvalitetsstämpeln som Nintendo förde sig med innan "Wii" är helt likviderad. För mig.

Med det sagt så har Nintendo sedan länge arbetat väldigt nära tredjepart. Vi har spel som Pac-Man Vs, Final Fantasy: Crystal Chronicles, Metal Gear Solid: The Twin Snakes, Lego City Undercover, Ridge Racer 64, Command & Conquer och massor av Star Wars. T.ex. Skillnaden är väl att det lite tar bort meningen med att betala för tredjepart och deras support när de istället betalar tredjepart för att "göra Nintendo... lite sämre Nintendo".

The Sign Painter23 feb 2014q

Goombaslayer:

innan "Wii"


Kan jag hålla med om. Men som du säger försvann det redan under Wii:s tid. Så personligen ser jag inget fel i att experimentera lite med serierna nu. Det kan lär ju inte bli värre. Sen är det ju bra att WiiU får fler spel genom dessa små samarbeten. Det har jag inget emot.

Goombaslayer:

"göra Nintendo... lite sämre Nintendo".


Fast det håller jag inte med om. New Super Mario Bros. spelen är ju verkligen inget att hänga i julgranen. Jag tror säkert att exempelvis Ubisoft's Rayman Legends team skulle kunna göra bra mycket bättre 2D Mario spel.

Tycker du sätter Nintendo:s egna utvecklare på en lite väl hög pedistal. Långt ifrån alla är lika bra som Zelda eller Mario teamen.

Sen är detta ett sätt att åtgärda klagomålen som uppkom under Wii, dvs att "bara Nintendo's spel säljer på deras konsoler".

Anonym23 feb 2014q

The Sign Painter:

Tycker du sätter Nintendo:s egna utvecklare på en lite väl hög pedistal.


Absolut inte, inte alls. Dock så förhöll jag mig endast till hur faktiska samarbeten har sett ut och inget gällande egna önskemål :)

The Sign Painter:

Sen är detta ett sätt att åtgärda klagomålen som uppkom under Wii, dvs att "bara Nintendo's spel säljer på deras konsoler".


Hur menar du? Dessa samarbeten är ju fortfarande Nintendo-producerade titlar.

The Sign Painter23 feb 2014q

Goombaslayer:

Dessa samarbeten är ju fortfarande Nintendo-producerade titlar.


Räknas dem som det?

Tecmo Koei gör Hyrule Warriors, Nintendo ser bara över projektet. Till skillnad från exempelvis Fire Emblem x SMT som utvecklas av både Atlus och Nintendo (via Intelligent Systems).

FExSMT skulle jag säga är en Nintendo-producerad titel, Hyrule Warriors skulle jag säga är en TK-producerad titel.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.