Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: 16 apr 2018 07:43 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varför? (WiiU & 3DS)

The Sign Painter26 jul 2014 08:16925 visningarKommentera: 6 !

Vad gör en bra ide.. Bra?

Räcker det med att bara ha en bra idé? Nej, nej det gör det inte. Utförandet av idén måste vara bra för att själva idén ska bli bra. ”Det såg bättre ut i huvudet”, brukar man ju höra ibland - då något man visualiserat inte riktigt blev som man ville.

Nintendo har många bra idéer. Accomplishments är en bra idé, kläder till sina Mii karaktärer är en bra idé, att få lite frihet och göra menyerna på konsollerna mer personliga är en bra idé, multimediafunktioner är bra idéer, och så vidare.

Det som gör att de här idéerna inte blev så bra i praktiken är utförandet. Det är som om de bara slänger ut lite saker här och där för att se hur det fungerar. Det finns inget helhetsperspektiv. Accomplishments infördes i StreetPass Mii Plaza till 3DS, men där tog det slut. Kläder till Mii karaktärerna, i form av hattar, infördes också i StreetPass Mii Plaza till 3DS, men inget utanför det lilla minispelet. Varför kan vi inte få Accomplishments i fler spel? Varför kan vi bara använda hattarna vi låser upp i StreetPass Mii Plaza? Varför har inte WiiU några liknande funktioner alls?Hur kommer det sig att det senaste systemet från Nintendo har mindre funktioner än det tidigare? Varför kan vi lägga över och redigera musik & bilder lätt via ett SD kort på vårt 3DS, ja, till och med spela in videoklipp, men inte på WiiU? Trotts att den har allt som behövs, och säkerligen mer. Hur kommer det sig att vi inte har mappar på WiiU, medan vi kan organisera vår 3DS med hur många mappar vi vill? Varför, för Guds skull, läser inte WiiU SD kort trotts att det finns en SD korts läsare inbyggd i maskinen!? Det är lite smått förbluffande för mig hur det kan bli såhär. Det är som om systemen är tillverkat av två helt olika företag, utan någon som helst sammankoppling bortsett från de exklusiva spelen. Jag tänker mig nästan att Nintendo givit en person en order om att komma på ett bärbart system och en annan att komma på ett stationärt. Sedan placerat dessa i två olika rum, så långt ifrån varandra som möjligt.

Det känns osammanhängande. Någonstans på vägen har Nintendo tappat bort sig och gått åt motsatta håll med sina två senaste system. Det är konstigt hur WiiU kan kännas som ett steg tillbaka på vissa sätt jämfört med Nintendo 3DS tycker jag - om något borde det vara tvärtom. Just nu är det enda som känns enhetligt mellan Nintendo:s system Miiverse. Jag vill se mer standardiserade och utvidgade applikationer från Nintendo i framtiden. Accomplishemts borde finnas där, för alla spel på både bärbara och stationära system. Mii:s borde få mer kläder som inte bara är begränsade till någon liten applikation.

Nästa system borde inte ta bort saker vi vant oss vid, det borde lägga till nya saker vi kan vänja oss vid eller förbättra de saker vi redan är vana vid.Taggar: WiiU, 3ds, Nintendo, Photo Channel?, 3DS Sound?

« Till bloggen

Kommentarer

Johan Lorentzon26 jul 2014q

Egentligen tycker jag det inte är specifikt för Nintendo. Tycker alla utvecklare av next-ge konsolerna har bantat bort stora delar av funktioner som förra generationen hade. Dock är din kritik befogad då jag också tycker det är konstigt.

The Sign Painter27 jul 2014q

Johan Lorentzon:

Egentligen tycker jag det inte är specifikt för Nintendo.


Nej, det är det absolut inte. Jag stör mig på att exempelvis Sony inte längre har bakåtkompatibla system. Det är väldigt tråkigt när tillverkarna tar bort saker på det viset :/

Jag tycker dock att Sony känns mer sammanfogade. Från det jag sett är PsV och Ps4 är ganska lika när det gäller applikationer och vad man kan och inte kan göra på båda systemen. WiiU och 3DS känns däremot som helt skilda världar.

Johan Lorentzon27 jul 2014q

The Sign Painter:

Jag tycker dock att Sony känns mer sammanfogade. Från det jag sett är PsV och Ps4 är ganska lika när det gäller applikationer och vad man kan och inte kan göra på båda systemen. WiiU och 3DS känns däremot som helt skilda världar.


Det som är konstigt med WiiU och 3DS är ju att operativsystemet rent estetiskt är väldigt lika, säkert tekniskt också. Så jag förstår inte varför man inte kan ha samma funktioner på båda enheterna. PsV och PS4 har däremot rätt olika system men har ett mer tight ekosystem. Dock så verkar ju Nintendo vara några år efter när det gäller att fixa ekosystem mellan sina enheter. De har ju nu äntligen slagit ihop så man kan ha ett gemensamt konto över WiiU och 3DS. Hoppas vi i framtiden kan få se något mer tight från Nintendo

The Sign Painter28 jul 2014q

Johan Lorentzon:

Så jag förstår inte varför man inte kan ha samma funktioner på båda enheterna.


Då är vi två ;)

Johan Lorentzon:

PsV och PS4 har däremot rätt olika system men har ett mer tight ekosystem. [...] De har ju nu äntligen slagit ihop så man kan ha ett gemensamt konto över WiiU och 3DS. Hoppas vi i framtiden kan få se något mer tight från Nintendo


Ja, jag hoppas verkligen vi får se ett mer gemensamt ekosystem mellan Nintendo:s framtida system. De är på rätt väg, men det känns som att de fortfarande har långt att gå innan de är där - vilket är lite tråkigt.

NesseGV29 jul 2014q

Det är faktiskt så att det varit olika team som utvecklat de olika konsolerna fram till nyligen då Nintendo utannonserade att de skulle slå ihop dessa team. Detta är förhoppningsvis ett tecken på att konsolerna kommer ha fler gemensamma funktioner i framtiden.

Ett problem man haft är också att själva systemen varit ganska olika mellan Wii, 3DS och Wii U och förmodligen är det därför det tagit så lång tid för VC-spel att portas över till de nya konsolerna. Även detta problem kanske får en lösning när man nu slagit ihop utvecklings-teamen. Såvida de inte går så långt att de slår ihop konsolerna, vilket det varit en del prat om.

The Sign Painter 2 aug 2014q

NesseGV:

Detta är förhoppningsvis ett tecken på att konsolerna kommer ha fler gemensamma funktioner i framtiden.


Det hoppas jag verkligen.

Detta kan förhoppningsvis lösa många problem för Nintendo. Det ska bli väldigt intressant att se vad uppföljaren till 3DS har att komma med.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.