Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: I dag 09:40 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Recension: "Super Smash Brothers For Nintendo 3DS"

The Sign Painter28 okt 2014 07:07636 visningarKommentera: 0 !

Inlärningskurva:
Super Smash Brothers är en serie som är lätt att lära sig och förstå, men svår att bemästra. Jag tycker personligen att Super Smash Bros. spelen är fantastiskt roliga just på grund av detta. Ju högre procent du har, desto längre flyger du av ett slag och du vill undvika att bli utslagen. Svårare än så är det inte egentligen.

Story:
Berättandet i spelet är obefintligt. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att Nintendo inte inkluderade en berättelse i spelet. I föregångaren, Super Smash Brothers Brawl, fanns ett läge som hette Subspace Emissary där man fick en genomgående berättelse och massvis med fantastiskt vackra CGI sekvenser att titta på. Att ta bort ett sådant läge helt i en uppföljare känns för mig som ett steg bakåt.

Grafik:
Spelet är förvånansvärt snyggt. Hårdvaran på en 3DS är inget att hänga i julgranen, men att de lyckats få spelet att se så bra ut som det gör och samtidigt fyllt det med så pass mycket material som det har är en bragd i sig - och allt i sextio bilder i sekunden. Det känns och ser väldigt bra ut, jag skulle nästan säga att det är jämförbart med Super Smash Bros Brawl till Nintendo Wii, men bara nästan. Det enda problemet jag har är att skärmen på 3DS:en är för liten, allt blir för smått och det kan bli svårt att hålla koll på sin karaktär. Spelet erbjuder ”outlines”, som innebär att du får tjocka svarta konturer runt din karaktär - så att det ska bli lättare att hålla koll på den. Men det hjälper inte särskilt mycket och jag önskar nästan att det gick att göra dessa konturer starkare än vad som går i spelet. Men så länge kameran inte zoomar ut för mycket är det inga problem.

*Jag har spelat spelet på en Nintendo 3DS XL.

Ljud:
Bland det bästa med Super Smash Bros. spelen är, bland annat, musiken. Spelet är fullt med enormt många fantastiskt vackra kompositioner av gamla klassiska låtar från varje spelbar karaktär. Kompositörerna har gjort ett fantastiskt jobb!

Kontroll
Om du inte spelet Super Smash Bros. innan kommer du lära dig kontrollerna relativt fort. Om du, som jag, är van vi att spela spelen på en stationär konsol med en redig kontroll så kommer det kännas ovant och jobbigt. Jag har spelat spelet länge och är fortfarande inget fán av hur spelet kontrolleras, trotts att man kan välja exakt vilka slags rörelser man vill ha på vilken knapp.

Sammanfattning & Övriga Tankar:
Jag kan låta hård på många punkter, men spelet som helhet är faktiskt väldigt bra. Speciellt med tanke på att det är det första Super Smash Bros. spelet på en bärbar konsol. Det innehåller massvis med banor som är fantastiskt roliga att spela på, en enorm karaktärsuppsättning att spela med som är otroligt varierad och har enormt mycket material att utforska. Du har utmaningar att ta dig ann, massvis med troféer att samla, musik att lyssna på, karaktärer och Mii:s att anpassa, spellägen att spela och så vidare och så vidare. Att de lyckats få in så här mycket material på ett litet 3DS kort känns nästan overkligt.

Men spelet är inte heller perfekt. Allt känns smått, kontrollerna är i min mening inte perfekta - trotts att de går att anpassa - och jag saknar ett berättelseläge. Det är fortsättningsvis tråkigt att spelet helt saknar funktionen ”Download Play” och kräver att den man vill spela med måste ha en kopia av spelet.

Avslutningsvis vill jag även nämna onlineläget. Jag tycker det fungerar bra, men inte mer än så. Det är helt beroende av vad du har för uppkoppling. Jag har spelat matcher som laggat massvis och matcher som varit helt felfria. Matcher som spelas [1 Vs. 1] fungerar bra för det mesta. Det är snarare resterande matcher som tar en smäll på grund av lagg. Jag antar att det lättaste att tänka sig är att desto fler som spelar desto större är chansen att du spelar med någon som har en dålig uppkoppling. Det räcker nämligen med att en enda person har en dålig uppkoppling så är matchen förstörd. Bortom det vanliga läget erbjuder spelet även att man kan titta på och satsa på spelare via ”Spectator Mode”, detta har för mig fungerat helt felfritt. Som helhet är onlineläget bättre än i föregående spel i serien.

Super Smash Bros. till Nintendo 3DS är det bästa och roligaste fightingspel jag spelat på en bärbar konsol, men det känns dock som en nedgradering från tidigare spel i serien på många sätt. Vilket är varför jag personligen tycker det förtjänar 7/10 i betyg. Ett fantastiskt spel, men med några allt för markanta brister.-------------------------------------------------------------------------------

Recension: Super Mario: 3D WorldTaggar: Super Smash Brosthers, Nintendo 3DS, recension

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.