Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

The Sign Painter

Registrerad: 7 okt 2009 06:26 Senaste besök: 21 apr 2018 13:55 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

BotW: Bilder och tankar..

The Sign Painter19 aug 2017 08:54946 visningarKommentera: 2 !

Jag är älskar Zelda serien.

Jag har hittills spelat alla spel i serien, bortsett från CDi spela.

Jag har nu spenderat 150+ timmar med The Legend of Zelda: Breath of the Wild (ni kan se lite bilder från mitt äventyr nedan) - och känner mig färdig med spelet. Åtminstone tills DLC:t anländer.Med tanke på hur mycket beröm spelet fick av kritikerna tänkte dela med mig av mina åsikter. Jag kan direkt säga att det inte är det bästa Zelda spelet jag spelat, dock hamnar det i min topp fem.Spelet gör många saker rätt, faktiskt förvånansvärt många med tanke på att det är Nintendo:s första försök på ett spel med en så öppen värld. Otroligt mycket kunde ha gått fel.

Inte bara det, men spelet gör till och med saker bättre än majoriteten av andra spel med öppna världar enligt mig. Jag tror till större del att det är detta som fick flertalet kritiker att berömma spelet, för det är sannerligen imponerande.

Det absolut bästa spelet gör, i min mening, är att det lämnar kartan tom. Vi slipper havet av ikoner som dyker upp, likt en checklista vi ska bocka av, som majoriteten av andra spel med öppna världar använder sig av idag.Självfallet förstår en att spelutvecklare inte vill att spelare ska missa saker i världen de skapat. Men å andra sidan förstör det lite av själva resan. Din resa känns inte lika unik som någon annans, för du vet att alla har fått upp samma ikoner och kommer gå till samma platser.Exemplevis kan jag erkänna att, efter 120h spelande, så hade jag fortfarande inte upptäckt Lurelin Village (en liten by som ligger vid stranden). Jag bara råkade springa vid stranden en dag och helt plötsligt såg jag några hus i horisonten. Det fanns ingen ikon som visade att byn ens existerade.

Summerat så hade jag helt enkelt kunnat sluta spela och aldrig ens vetat att den byn fanns.

Och det känns som att liknande upptäckter händer nästan hela tiden.

Det låter kanske inte så spännande, men jag tycker personligen att det är en helt fantastisk känsla att kunna upptäcka något i ett spel helt själv.

En ska såklart inte bara kritisera tidigare öppna världars design, mycket av denna känsla kommer såklart av att saker och ting avslöjas konstant på internet idag.

Oavsett så är det helt fantastisk känsla och något jag hoppas fler utvecklare försöker återskapa, samt något jag hoppas Nintendo håller oerhört hårt i inför nästa spel i serien.

IMG:Error

Jag skulle nog kunna prata om vad jag gillar och ogillar med Breath of the Wild hur länge som helst. Men jag tyckte detta blev lite långt så det får räcka här. Upptäckarglädjen är det absolut bästa med spelet enligt mig och det ska bli intressant att se hur den påverkar spelet om några år när jag blir sugen på att spela om det och vet var saker och ting befinner sig.

Har du spelat BotW? I så fall får du gärna kort kommentera vad du gillade bäst med spelet och hur du ställer det kontra andra spel i serien? [smile]Taggar: Breath of the Wild, Zelda, Nintendo, switch

« Till bloggen

Kommentarer

Notorious Gamer19 aug 2017q

Jag upptäckte Lurelin Village två månader efter Switch och spelets release. 225h och hittar fortfarande nya saker. Älskar spelet och glad jag fixa det till Switch.

The Sign Painter20 aug 2017q

Notorious Gamer:

upptäckte Lurelin Village två månader efter


Haha, skönt att höra att jag inte var ensam om det. [cool]

En polare till mig var helt paff att jag inte visste om att Lurelin fanns innan jag sprang in i det. Finns tydligen en hel drös med NPC's som pratar om en strand-by och är menade att leda en dit.

Så går det när man är trött och bara trycker på "A" knappen för att snabba på konversationerna i spelet antar jag, haha [cute]

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.