Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Linus Lekander

Registrerad: 22 nov 2009 10:57 Senaste besök: I dag 05:55 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Fotonica

Linus Lekander 1 jan 2015 17:311100 visningarKommentera: 2 !Börjar året med en titel som jag hittills bara har antagit hör till de bästa bärbara spelen från 2014.

Och visst är det så.

Fotonica placerar dig i en trådad kropp, ibland en man, ibland en kvinna. Det hörs på stönen när kroppen springer. Allt som syns är händerna. De sammanlagda synintrycken är däremot betydligt fler. Höga hastigheter, skiftande färger, geometriska figurer som omformar sig, skinande vita linjer överallt. Fotosensitiva personer gör antagligen bäst i att hålla sig borta.

Likt många andra spel i mobilformat är Fotonica ett entrycksspel. Håll ner ett finger mot skärmen för att springa, släpp upp det för att hoppa. Planera dina hopp väl så att du hinner få upp farten till nästa. Lyssna på musiken. Försök hålla reda på var du är.

Det är ännu ett lyckat exempel på plattformsspel ur förstapersonsperspektiv, ett Mirror’s Edge för endless runner-genren.

Bortsett från att det inte nödvändigtvis måste vara en endless runner. Det finns ett arkadläge också. Med banor att klara. Det uppskattas. Varje bana har sin egen särskilda stil rent visuellt och det är värt att springa igenom dem alla.

Grafiken är smakfullt avskalad i samma avseende som Lucas Popes kommande Return of the Obra Dinn. Ibland tror jag att det är det som får mig att trycka på ”play again” så ofta som jag gör, lika mycket som de berusande le parkour-superkrafterna det förser mig med.

Det finns till datorer nu också, men du kommer att vilja ha det med dig.Taggar: Fotonica

« Till bloggen

Kommentarer

Gottfrid 3 jan 2015q

Jag gillade verkligen inte det här. Föll för hajpen när det släpptes, men fann snart bara att jag dog i fällor jag omöjligen kunde förutspå. De senare banorna i arkadläget blev ren trial and error.

Och musiken var aldrig så bra som jag hoppades på.

Det är synd, för det ser ju himla häftigt ut.

Linus Lekander 4 jan 2015q

Det är bra. Då har vi två perspektiv på detta.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.