Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Linus Lekander

Registrerad: 22 nov 2009 10:57 Senaste besök: I går 22:15 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Simogos tack

Linus Lekander14 jul 2015 11:241713 visningarKommentera: 0 !

Mängden spelutvecklare som just nu uttrycker sina kondoleanser över Satoru Iwatas bortgång är rörande. Mitt Twitter-flöde har under gårdagen och natten fyllts av inlägg från spelpersonligheter som säger sig vara inspirerade av hans talang som programmerare och hans filosofier som ledare.

En av dem är Simogo. Ni vet, det svenska Malmöparet Simon Flesser och Magnus "Gordon" Gardebäck.

På sin hemsida skriver de att det är omöjligt att föreställa sig en spelvärld utan Iwata, och att Simogo förmodligen inte hade varit vad de är utan hans arbete och det arv han lämnar efter sig.

"Det finns så mycket att säga" fortsätter de, "men ord räcker bara inte till. I hjärta och sinne är vi spelutvecklare och spelare, inte skribenter, så vi kände att det lämpligaste sättet att uttrycka våra känslor av tacksamhet på var genom ett spel."

Det spelet hittas nu på den här länken, nedladddningsbart till Mac och Windows.

Hyllningen rör sig om en knapp minut som det är omöjligt att inte beröras av. Inslagen är på samma gång hänvisningar till spel som Iwata har arbetat med och möjliga symboler över det som har inträffat.

I en sparsamt tuschtecknad värld kan liten Lolo-liknande varelse kontrolleras. Gå och hoppa, men inte så högt. På andra sidan skärmen sitter två Balloon Fight-ballonger förtöjda. Med dem kan vi flyga så högt vi vill.

Det vore orätt av mig att gå emot Simogos vilja och försöka översätta den här lilla skapelsen till fler ord än nödvändigt, så jag nöjer mig med att konstatera på vilket fint sätt det demonstrerar hur känslor, i det här fallet av sorgebesked, inte alltid kan göras rättvisa genom att kläs i ord.

Då är det inte så dumt att spelen finns.Taggar: Satoru Iwata, Simogo, Simon Flesser, Magnus Gordon Gardebäck

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.