Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Linus Lekander

Registrerad: 22 nov 2009 10:57 Senaste besök: I går 22:15 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Life is Strange 4 -- Vad som händer i mörkrummet

Linus Lekander 2 aug 2015 18:142507 visningarKommentera: 0 !

Arcadia Bay har huvudrollen i denna fjärde del av tonårsdramat Life is Strange. Alla de omen om en undergång som har hopat sig virar in kapitlet i en mystik som jag har saknat i framförallt del ett och två.

Maxines uppgift är nu att lösa upp alla dessa trådar som samlats i ett (inte jättetrassligt) nystan under säsongens gång. Skolintriger, trasiga relationer, psykoser, drogproblematik, försvinnanden, självmord, korruption, naturfenomen; allt som har ägt rum i staden de senaste dagarna måste ha ett samband enligt Max.

Förstås.

För handen på hjärtat är det ett grepp som det är lätt att känna sig mätt på. Jag spelar just nu Hotel Dusk Room 215 till Nintendo DS och har noterat samma sak där, att det givetvis kommer att finnas beröringspunkter mellan samtliga karaktärer och incidenter innan jag har kommit till sluttexterna.

Jag tror inte att det bara är därför som jag upplever utvecklingen i Life is Strange som något förutsägbar. Det hade bara varit befriande om de kunde ha låtit några av sakerna som staden har varit med om bero för en gångs skull.

Med det sagt är atmosfären fortfarande tätare i den här episoden vid en direkt jämförelse med de två inledande, även om den inte når upp till samma höjder som i den utmärkta trean. Tematiken är fortfarande tyngre och långt mer intressant än vad säsongen till en början utlovade. Frågorna som ställs är också viktigare nu, även om sättet de slängs fram på ibland blir lite väl valhänt.

Ni märker kanske att orden ekar tomt när jag inte förankrar dem i faktiska exempel. Anledningen till det är att det här är en svår episod att skriva om utan att avslöja något avgörande. Händelseförloppet förlitar sig så mycket på tidigare cliffhangers att det vore vanskligt att gå in för mycket på den faktiska handlingen här.

Och med största sannolikhet kommer precis detsamma att vara gällande när jag ska försöka skriva om nästa del.

För som helhet är episod fyra kanske bara näst bäst, men det är med den hittills mest laddade avslutningen som Dontnod håller oss på halster inför upplösningen i del fem.

Även om twisten däri även den var något förutsägbar.Taggar: Life is Strange, Dontnod

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.