Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Linus Lekander

Registrerad: 22 nov 2009 10:57 Senaste besök: 16 mar 2018 16:22 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Prune – Att beskära ett träd

Linus Lekander30 aug 2015 21:382320 visningarKommentera: 0 !

Det finns i huvudsak två sätt att inverka på ett spel: direkt kontroll och indirekt kontroll. På det första sättet styr vi karaktären rakt av, på det andra interagerar vi istället med omgivningen för att få ut ungefär samma resultat.

Ett originellt litet exempel på det sistnämnda är Prune. Genom att beskära ett träd får vi det att växa sig större; i bågar, runt hinder, mot ljuset som får det att blomma. En lyckad skötsel får en omedelbar bekräftelse.

Att driva upp digitala bonsaier är lika avkopplande som det är fint att se på. En rofylld form av problemlösning med en mot slutskedet lika ödesmättad som spännande progression.

Om jag ska rikta kritik mot något är det den för mobilformatet så typiska uppdragsdesignen. Tack vare denna blir banorna aldrig mer än någon eller ett par minuter långa och flera av dem rätt så snarlika. Längre vore nästan alltid önskvärt, kanske rentav ett free play-läge som låter en spela så länge man vill. Ett Flower med växande grenar istället för yrande blomblad.

Nu skaver det meditativa intrycket mot det lite otåligt sporadiska upplägget, det avstressande mot vänta-på-bussen-strukturen.

Det hindrar det däremot inte från att vara årets hittills mest trivsamma mobilupplevelse. Intrycket blir ironiskt nog lite upphackat av att spela i längre omgångar, men i slutändan vinner lugnet och stilfullheten över mig och jag kan bara ge det mina varma rekommendationer.

Prune finns att köpa på App Store för 39 kr.Taggar: Prune, Joel McDonald

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.