Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Linus Lekander

Registrerad: 22 nov 2009 10:57 Senaste besök: I går 22:15 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Allt du behöver veta om E3 2016 (om du är som jag)

Linus Lekander15 jun 2016 16:205243 visningarKommentera: 9 !

Efter händelserna i Orlando har det varit svårt att känna något engagemang för E3, speciellt då en stor del av mässan bara är PR för underhållning om att skjuta personer.

Tur då att E3 också är ett samlat tillfälle (inte nödvändigtvis ställe) för att visa upp andra intressanta spel. Precis som förra året har jag därför tagit på mig att sammanställa allt du behöver veta om E3 om du är som jag.Inside: Skaparna av Limbo tänker sig George Orwells 1984 som spel. Släpps till Xbox One (där Limbo för övrigt är gratis just nu) den 29/6 och på Steam (Windows) den 7/7. Trailer.We Happy Few: I en framtid där lyckopiller har blivit ett tvång utspelar sig spelet med säljpitchen, håll i hatten, "a psychedelic dystopian stealth adventure". Släpps senare i sommar till Xbox One och Steam (Windows). Såhär ser det ut när någon spelar det.Abzú: Ny trailer från undervattensäventyret med sina rötter i Journey. Det släpps den 2/8 till PS4.The Last Guardian: Evighetsprojektet som ska slutföra den trilogi som länge bara utgjorts av Ico och Shadow of the Colossus. Många år efter dess första utannonsering ska det nu släppas till PS4 den 25/10. Såhär ser det ut i rörelse.Bound: Även detta ett Ico-påminnande spel (eller möjligen ett El Shaddai med en balettdansare i huvudrollen). Släpps till PS4 den 16/8. Trailer.

Crash Bandicoot 1, 2 & 3 Remastered: Crash Bandicoot var Naughty Dogs försök att skapa en egen Rare-plattformare till Playstation på 90-talet. Och som i alla bra exempel på när inspiration balanserar på den tunna gränsen till stöld var slutresultatet något väldigt eget. Återstår att se om Crash håller än idag eller om det bara var ett barn av sin tid. Släpps nästa år.Sea of Thieves: Mässans faktiska Rare-spel, för flera spelare som pirater på haven. Spelet avtäcktes redan förra året och har ännu inte fått ett lanseringsdatum, bara nya klipp med människor som skri... spelar.Tacoma: Liksom förra året hör Gone Home-skaparna Fullbrights nya spel till en av de högintressanta titlarna. Vi vet fortfarande inte mycket mer än att det tar förstapersonsperspektivet ut i rymden, och kanske drar lite nytta av studiomedlemmarnas bakgrund från Bioshock 2 i förbifarten. Windows, Mac OS, Linux och Xbox One våren 2017. Trailer.The Walking Dead Season 3: Medan Telltale fortsätter att göra interaktiva serier av varje stort varumärke som finns är det den nya trailern från The Walking Dead 3 som gör mig mest intresserad. Och då är jag inte säker på om en tredje säsong ens är en så bra idé. Släpps i höst till konsoler och datorer. Trailer.

"Free 3": Brittiska spelsidan Rock Paper Shotgun väger upp för allt E3-tumult med lite olika antikampanjer, däribland Free 3: tre kostnadsfria, intressanta spel om dagen att ägna sig åt medan vi väntar på dem som utannonseras på mässan. Eller istället.Zelda: Breath of the Wild ser ut att vara en naturupplevelse mer än något annat (och titeln gör ju sitt till). Link jagar, grillar, tämjer vildhästar och håller till ute i friska luften under hela den nya trailern. Det ser vidsträckt och fantastiskt fint ut. Förhoppningsvis är det också så fritt i sitt upplägg som det ger sken av att vara, för det är en serie som verkligen skulle tjäna på att sluta återupprepa sig själv. Trailer.Fe handlar också om naturen, eller snarare om att upptäcka symbiosen i den. Det presenteras som en satsning på små utvecklare av EA, precis som de stöttat utvecklingen av Unravel. Även Fe har en svensk studio bakom sig. De är kända för Rocko's Modern Life-plattformsspelet Stick It to the Man, men Fe ser ut att bli rätt mycket mer tilltalande.

Om du nu är som jag.

« Till bloggen

Kommentarer

Linus Lekander15 jun 2016q

Jag kommer ju säkert inte spela Sea of Thieves, inser jag. Men det är intressant nog för att få vara med i alla fall.

Aleksandar Buntic15 jun 2016q

Ser fram emot alla de spelen du listat förutom Tacoma eller The Walking Dead.

Har inte spelat Gone Home, så har nog inte fattat hypen kring deras spel. Ska göra det snart och då kanske det klickar hos mig.

Jag har aldrig riktigt fastnat för Telltales spel. Älskar det visuella. Men resten känns alltid för hackigt för mig.

Abzu ser så himla mysigt ut. Man märker ju att det är samma person som jobbade på Journeys estetik som är med och hjälper GIant Squid. Och jag älskade Journey! <3

Linus Lekander15 jun 2016q

Aleksandar Buntic:

Abzu ser så himla mysigt ut. Man märker ju att det är samma person som jobbade på Journeys estetik som är med och hjälper GIant Squid. Och jag älskade Journey! <3


Ja, det är nog det av dessa jag ser fram emot mest. Väldigt svag för havsdjur dessutom.

Den första säsongen av The Walking Dead föll jag hårt för, men den andra innehöll desto fler saker som jag inte riktigt kom överens med. Extrasäsongen Michonne har jag ännu bara laddat ner men inte kommit mig för att spela, så min inställning till säsong 3 är ganska kluven.

Jag blir intresserad av vad du upplever som just "hackigt" i Telltales spel (utöver att de alltid laggar rejält på konsol, då).

Aleksandar Buntic15 jun 2016q

Linus Lekander:

Jag blir intresserad av vad du upplever som just "hackigt" i Telltales spel (utöver att de alltid laggar rejält på konsol, då).


Jag har bara spelat de på PS4an (köpte det stora paketet med deras spel på en rea). Det jag menar med hackigt är att animationerna inte alltid känns polerade, de rör sig liksom ryckigt, samt att det finns en viss tidspress på en att välja sina svar och att svaren ibland sker under mitt under en hektiskt scen. Och som du nämner, en del lagg.

Linus Lekander15 jun 2016q

Aleksandar Buntic:

Det jag menar med hackigt


Ah, så det var så pass konkret menat :) Tänkte först att det gällde själva historien eller liknande.

Aleksandar Buntic15 jun 2016q

Linus Lekander:

Tänkte först att det gällde själva historien eller liknande.


Nej, historierna är de bra på att skapa. Men har alltid problem med det tekniska. De har väl uppdaterat sin spelmotor nu? Så kanske blir det bättre.

biva8115 jun 2016q

Massa bra spel!
Abzu ser WOW ut.
The Last Guardian är en dröm som äntligen ser ut att gå i uppfyllelse.
Inside blir säkert lika magnifikt som Limbo.
Bounds trailer berörde. Hoppas på bra spel.

Som du skriver Linus, första säsongen av Walking Dead var stark. Andra säsongen var helt förstörd. Ångrade att jag spelade. Ska inte spela nån tredje säsong, om inte typ du säger att den är som ettan fast bättre :)

Oregondanne16 jun 2016q

Tack för bloggposten! (Verkar ha funnits en del vettigt på E3 trots allt.)

Jag är som du.

biva81:

Andra säsongen var helt förstörd. Ångrade att jag spelade.


Personligen tyckte jag att andra säsongen var bättre, mest på grund av sina vackra - och symboliska - miljöer. Dessutom låg storyns fokus mer på att den verkliga fienden är oss själva och inte zombies. Höjdpunkten var kapitlet som utspelade sig i museiparken om det amerikanska inbördeskriget; kunde inte släppa tanken på att den miljön på något sätt symboliserade hela säsongen - att vi ännu (150 år efter inbördeskrigets slut) inte lärt oss...

Linus Lekander16 jun 2016q

Oregondanne:

Personligen tyckte jag att andra säsongen var bättre, mest på grund av sina vackra - och symboliska - miljöer.


Ja, miljöerna fick spela en större roll i tvåan, helt klart. Även jag gillade museet av olika anledningar.

biva81:

Ska inte spela nån tredje säsong, om inte typ du säger att den är som ettan fast bättre :)


Vilket förtroende!

Oregondanne:

Tack för bloggposten!


Tack för att du läser!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.