Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Mycaa

Registrerad: 28 nov 2009 13:01 Senaste besök: 6 mar 2018 15:04 Online: Nej

Linköping

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ett kärleksbrev

Mycaa 6 mar 2018 14:32428 visningarKommentera: 0 !

Du satte dig i min obekväma soffa. Som bestämt lyssnade vi på Hendrix som vemodigt sjöng om fjärilar, zebror och månstrålar. Du bad mig att sänka ljudvolymen. Ett tecken av tveksamhet lös upp i ditt ansikte, som om du brutit någon social kutym. Jag blev bara glad.

Jag gick genast ur rollen jag intalade mig själv att anta. Tror inte du hann märka det.

Vi pratade om allt och inget. Det är fortfarande så. I stunder kompletterar vi varandras tankar och åsikter som att vi är en röst, som kan förnimma sanning från osanning.

Du är genuin, en riktig person som utmanar mig intellektuellt och känslomässigt.

Lyssnar uppmärksamt och försiktigt. Ställer frågor, tills du förstår och jag förstår. Jag vill uppfattas likadant, men vet att jag inte är lika bra på det.

Fastbränd på näthinnan finns bilden av dig en morgon när dina armar och ditt hår målade ett stycke konst på kudden. Ögonen slutna, djupt försjunken i sömn. Ditt bröst pulserade harmoniskt i takt med tid och liv. Det bruna håret under dina armar kontrasterade starkt mot en strimma klarvitt ljus som letade sig fram genom gardinen och på din hud. En önskan att kunna föreviga ögonblicket med papper och penna uppstod. Idag förstår jag varför jag föll en tår.

Jag försökte berätta om min religiösa upplevelse när du vaknade. Men du förstod mig fel för jag vågade inte förklara det med rätt ord.

Att gråta av lycka är annorlunda.

Jag kommer sörja när detta tar slut.

Om det nu blir så.

Brukar vara så.

Men det är ok.

Sorg är tillfälligt.

Det är svårt att inte börja ett stycke med "du", "jag" eller "vi". Kanske för att jag inte har en känsla för ord som vissa har. Varför anstränga sig? Du, jag och vi är allt som spelar någon roll, i skrivande stund.

Jag hoppas inte du blir rädd när du läser detta. För mina känslor. Det känns som det ibland.

...vågar nästan inte skriva det.
För du kanske försvinner om du läser det...

Jag älskar dig.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.