Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ibk_ille

Registrerad: 15 apr 2010 22:23 Senaste besök: I dag 00:47 Online: Nej

. Itzille

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2017 - Lucka 19

ibk_ille19 dec 2017 01:31214 visningarKommentera: 5 !

Äntligen är det (nästan) jul. En tid på året jag värdesätter mycket. Det är alltid lika härligt att spendera tid med familj och vänner, vara (i princip) ledig, äta alldeles för mycket julmat och se samma filmer jag ser varje år. Spelen har också en viktig roll då extra mycket tid kan spenderas under julen till att spela.

Många härliga minnen ifrån jular från förr handlar om just tv-spel. Min första konsol fick jag en jul under tidigt 2000-tal. Pappa hade köpt en begagnad PS1 av en kollega då han inte ville köpa en ny konsol ifall jag inte skulle tycka om det. Hade pappa då vetat hur stort intresset skulle bli hade han nog inte köpt en konsol överhuvudtaget. Men en konsol fick jag i alla fall och den julen spenderades med spel som Crash, Rally Cross, Croc och Toy Story. Helt klart fina minnen och framförallt är de några av de första upplevelserna jag hade av tv-spel. Det var definitivt här delar av det som är ett stort intresse föddes.

Några år senare hade jag köpt min första konsol för egna pengar, nämligen ett Nintendo Wii. En stor investering för en 10-åring men det är utan tvekan ett av mina bästa köp, som jag aldrig har ångrat en sekund. I julklapp 2007 var det mestadels spel jag önskade mig och merparten av jullovet det året spenderades framför Tv:n med Excite Truck och Super Mario Galaxy. Två spel som förövrigt är riktigt bra även idag.

Sedan 2007 har tv-spelen helt klart haft en stor roll den här tiden på året. Mängder av olika spel har spelats på lite olika format. Jag har haft fantastiskt härliga upplevelser med spel som Modern Warfare 2, Assassin's Creed, Destiny och Borderlands för att nämna några.

10 år har nu gått sedan den underbara julen 2007 och mycket har såklart ändrats sedan dess, vilket självklart är bra. Jag har flyttat hemifrån, bor numera i Göteborg och pluggar på Chalmers. Spelandet går mer i perioder då det är annat som tar mer tid och prioriteringar ibland måste göras. Men det är det som är så jäkla härligt med julen. Att så mycket är precis som förr. Familjen firar jul hos farmor och farfar, äter samma julmat, kollar på samma filmer och jag spelar massa härliga spel. Det är lite som att spola tillbaka tiden till när några av de största problemen som fanns var äcklig skolmat och att jag inte fick vara uppe hur länge jag ville. Good times!

Innan jag dock kan vrida tillbaka klockan och återigen prioritera lite tv-spel väntar dock en omtenta. Men när den är avklarad är det jul på riktigt!

God jul Loading!

« Till bloggen

Kommentarer

Sarato19 dec 2017q

Mycket fin läsning. =)

chips19 dec 2017q

Minns ens första konsol man köpte för egna pengar. För mig var det Gamecube. Det är nog än idag min favoritkonsol bland de stationära.

ibk_ille19 dec 2017q

Sarato:

Mycket fin läsning. =)


Kul att höra! :)

VodkaCitron19 dec 2017q

chips:

Minns ens första konsol man köpte för egna pengar. För mig var det Gamecube.


Samma här! Valde Pikmin som första spel och min mor, samt polare tyckte jag var dum i huvudet som inte tog Sonic! Ångrar mig inte! ;)

chips20 dec 2017q

VodkaCitron:

Valde Pikmin som första spel


Kommer inte ihåg om jag köpte Pikmin först eller ej. Men det var ett av spelen som kom tidigt in i min GC-samling.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.