Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Avgrundsvrål

31 Registrerad: 8 maj 2010 20:05 Senaste besök: I dag 02:56 Online: Ja

Solna Timmy Terrorista - avgrundsvral.blogspot.se

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Till Deadpools försvar

Avgrundsvrål18 jul 2013 01:081515 visningarKommentera: 3 !

Förväntningarna kanske inte gick i höjden när vi nåddes av nyheten att Activision sparkade 40 pers ur teamet så fort de jobbat klart på spelet.

Det gick nog att tolka som ett dåligt tecken.

Klagomålen mot spelet sedan releasen har rört en mängd faktorer sen, mediokert fightingsystem, repetitivt, sexistiska skämt osv. Man reflekterar lätt över storspelen som hamnar i toppen av betygsskalorna när man hör sånt. Och just här i Sverige är Deadpool knappast någon bred favorit, faktum är att affärerna ska ha fått in rätt få exemplar av det vid release så att ett par dagar därefter krävdes det en del letande för att ens hitta det. Och då förmodligen inte till följd av den enorma efterfrågan heller.

Deadpool spelar i samma liga som Conker's Bad Fur Day.

Klassisk spelmekanik vi sett allt för ofta vid det här laget men som fungerar och med en huvudkaraktär som är varje svärmorsmardröm och som levererar samma grova humor. Deadpool bryter redan från början fjärde väggen genom att ringa upp och dissa Nolan North, som i sin tur gör Deadpools röst i spelet. Och det är på den ljuva nivån det ligger under hela spelets gång. Deadpool poängterar tydligt vilka urtypiska female tropes som kommer i hans väg och fienderna pekar och ropar upprepade gånger så övertydligt om hur spaken där borta öppnar dörren på andra sidan rummet. Tankarna går oavkortat till Zeldaspelen.

Men medan Zelda röner höga betyg av recensenter lika traditionsenligt som de pensionärer som alltid röstat sosse och inte kan tänka sig annat, och medan Conker's Bad Fur Day kom i en tid till ett format svältfött på spel så kommer Deadpool i en tid av närmast inflation på generiska actionspel. Inte illa av en superhjälte i en tid av inflation på generiska superhjältar. Men han står ut på samma sätt i spelvärlden som i serievärlden. Ska du ändå läsa en Marveltidning bara för att, så ska du läsa Deadpool. Ska du kasta iväg några timmar på ett actionspel föreslår jag likväl Deadpool.

Om nu bara Master Chief, Link och alla andra spelhjältar haft samma självdistans som Deadpool hade världen varit en bättre plats. Deadpool hör till kategorin spel man ska ha lirat under den här generationen. Så är det bara.

« Till bloggen

Kommentarer

Simon Liljedahl18 jul 2013q

Då ska jag spela det efter Remember Me.

Avgrundsvrål18 jul 2013q

Solmannen:

Då ska jag spela det efter Remember Me.


Gör du helt rätt i!

Emma Kujansuu23 jul 2013q

Deadpool är Marvels bästa karaktär, no doubt. Fick låna spelet av en vän igår, och hittills är det precis som jag tänkt mig. Over the top och awesome.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.