Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Avgrundsvrål

31 Registrerad: 8 maj 2010 20:05 Senaste besök: I dag 01:31 Online: Nej

Solna Timmy Terrorista - avgrundsvral.blogspot.se

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Om att dricka alkohol

Avgrundsvrål 7 jul 2014 02:371482 visningarKommentera: 3 !

Jag fattar inte, säger han. Jag minns hur vi försökte få dig att dricka för ett par år sen utan resultat, nu sitter du här och är inne på din tredje bärs på Kellys, vad hände, frågar han och är uppriktigt förvånad. Ja, vad hände egentligen? Det känns som det bara var igår jag totalt ratade allt vad alkohol hette. Det kan man inte tro när jag ikväll släpar hem sex plattor öl på tåget från ett garage i Rotebro.

Spriten räddade mig från sporten sjunger Räserbajs. Riktigt så var det inte för mig. Det är ändå märkligt på nåt sätt för alkohol hade aldrig någon större närvaro i min uppväxt som barn. Men nog har jag reflekterat över det. Jag har inte haft en alkoholfri helg på hela året, än mindre en full vecka.

Någon fliker in den officiella storyn. Att jag en sommar blev bjuden på blåa Sonic-drinkar, hamnade i en dimma, vaknade upp morgonen efter med rosamålade naglar och en märklig craving efter snabbmat. Därifrån gick det bara utför.

Det är ett kul svar att ge. Men i verkligheten är jag osäker. Var inte du edgare, är en fråga jag också fått. Straight edge. Och nej, jag har aldrig sett något politiskt ställningstagande i att avstå alkohol. Tanken har slagit mig att det råkade sammanfalla med tidpunkten då jag var på väg ut ur ett destruktivt förhållande. Ska man dra några kopplingar där? Fast nej, av vad jag förstått av svensk alkoholkultur är helger ändå allmänt accepterade som redlöshetens dagar. "Normalt". Jag ska ändå erkänna att jag hyser viss agg mot allt "normalt".

Jag har fått höra att min gamla farmor behöver hjälp att måla om kolonistugan. Ärligt talat har jag rätt dålig kontakt med allt vad släkt heter, det har mest varit ett gäng människor man tvingats utstå på julaftnar, om ens då. Idén var iallafall att hon hade kunnat ställa ut några öl, bjuda in barnbarnen och låta resten sköta sig själv. (Jag har ärligt ingen koll på hur många barnbarn hon har). Låt mig berätta om min släkt...

De är väl vad man skulle kalla normala människor. För några år sedan var det en av dem som dog. Han hade länge jobbat varannan vecka i Malmö och därför pendlat Malmö-Stockholm. Begravningen kom och hans fru och barn osv var där. Det dök upp ett gäng ingen kände till på begravningen, en kvinna och några barn. Den avlidnes fru frågade förstås vilka de var. Det visade sig att mannen levt dubbelliv i hur många år som helst och de närvarande personerna var hans andra familj från Malmö.

Jag är lite misstänksam mot normala människor.

Men jag kan lugnt säga att jag vet ingenting om destruktiva förhållanden.

Jag träffade på en dörrvakt för ett tag sen som gladeligen proklamerade att han hjälpt mig i en fight på Sjätte Tunnan. Nä, tänkte jag. Där har jag trots allt bara varit en gång och jag är inte den som startar fighter hur som helst... men han insisterade att han kände igen mig därifrån och han började berätta. Han berättade om hur någon ur mitt sällskap hamnat i bråk med någon ur ett annat sällskap. Och hur han sett det hetta till från ingången där han stod. Jag hade ställt mig upp och rytit till, då hade han sprungit ner för trapporna för att ingripa när en person ur det andra sällskapet börjat veva mot vakten. De blev förstås utslängda. Därefter hade han kommit ner igen för att kolla läget, om allt var bra med oss. Han hävdade att då hade jag suttit med en öl och världens största leende åt situationen. Han menade att det var det där leendet han mindes mig på.

Det är inte ofta, men ibland händer det att jag hör av folk att de inte dricker, att de aldrig började. Och att de aldrig haft en anledning att börja heller. Jag blir lite glad när det händer. De har sett vad "normala" människor gör och de har inte attraherats av det. Och egentligen har de ju rätt.

Avslutningsvis då. På det stora hela kan jag inte säga att jag missat något av speciellt stort värde under alla år jag avstod alkohol. Man klarar det trots allt utan också. Men misstänksamheten mot det "normala" och det accepterade är ändå hälsosam. Fast gällande alkoholen kan jag egentligen inte säga att jag missade något. Men är det en sensmoral du vill ha så ska du få en. Missa inte dina släktingars begravningar.

« Till bloggen

Kommentarer

Simon Liljedahl 7 jul 2014q

Gravölen är alltid god.

Terzom 7 jul 2014q


Där startade allt!

Avgrundsvrål 7 jul 2014q

Terzom:

Där startade allt!


Hehe, det där var förmodligen en mycket bidragande orsak, ja. :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.