Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Avgrundsvrål

31 Registrerad: 8 maj 2010 20:05 Senaste besök: I dag 01:31 Online: Nej

Solna Timmy Terrorista - avgrundsvral.blogspot.se

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Världens topp 50 bästa spel

Avgrundsvrål15 okt 2015 11:082089 visningarKommentera: 30 !

Om man skulle ta och lista 100 favoritspel skulle jag få 50 som inte alls var så mycket favoritspel så jag tänkte jag listar väl hälften då. Och okej, det kanske inte är världens bästa spel i teknisk mening, då hade det nog sett ut på annat sätt. Men det är banne mig de 50 spel jag har haft roligast med!


50. Raze's Hell (Xbox)

Ljuvt samhällssatiriskt verk som tog sig an att avbilda krigspropaganda och Fox News världsbild i en värld som skulle kunnat vara Abe's Oddyssee, där allt som rör ockupationsmakten är gulligt och fluffigt och dess offer monstruösa bestar. Nallebjörnsgulliga fiender med för stora vapen ropar åt dig, liksom propagandaplakaten längs vägen, att din utrotning endast är för ditt eget bästa. Utvecklat av en liten studio som kom lika fort som de gick. Xboxexklusivt och spelmässigt inte alls långt ifrån Gears of War med split screen coop.


49. Deadpool (Xbox 360)

Mer satir! Superhjältesatir som ingen någonsin väntade sig bli ett spel. Gameplaymässigt som de flesta andra tredjepersons actionlir men med en metahumor som bryter alla väggar. Deadpool är fullt medveten om att han är i ett spel och Nolan North gör ett fantastiskt jobb som Deadpools röst. Trots att Deadpool ringer upp och dissar Nolan per telefon redan i spelets första scen. Man vet vad man har att vänta här.


48. Alex Kidd in Miracle World (Master System)
Så mycket klon i svallvågorna av Super Mario Bros men ändå oerhört eget och så pass originellt att det kunde stå på egna ben. Visst är det mycket nostalgi men det står sig ännu förvånansvärt bra som klassisk plattformare.


47. Lumines (PSP)

För ett pusselspel med fallande klossar att kunna ta över en timme av din tid i en enda spelsession för att sedan få dig vilja ta en runda till krävs något extra. Det har Lumines. Varje gång spelet byter tema och musik mindfuckas man från allt man höll koll på. Man finner sig säga "bara en gång till..." på repeat.


46. Yoshi's Island (SNES)

Jag fastnade aldrig för Super Mario World men lyckligtvis fanns det ju ett alternativ för oss som aldrig gjorde det. Yoshi's Island slår det på fingrarna på varje aspekt. SNES-plattformande exemplifierat.


45. Space Channel 5: Part 2 (Dreamcast)

UpDownUpDownChuHeyChu!
Ulala och Puddingöö äger världsrymden. [love]


44. Kirby 64: The Chrystal Shards (Nintendo 64)

Det är något med den där förmågan att kombinera förmågor (!) som Kirby besitter här. Och varför släpper Nintendo de här mer intressanta plattformarna så sent under sina konsolers livstid? Var dessutom en fin kontrast till konsolens uppsjö hemska spring-och-samla-spel som Banjo Kazooie. Fy fan.


43. Wonder Boy 3: Monster Lair (Megadrive)

Gör ett varierande actionplattformsspel. Släng in coop på riktigt och inte på ett sånt där fejksätt som Super Mario World gjorde. Vad kan liksom gå fel? Det kommer alltid gå att återvända till och ha kul med.


42. Rollcage (Playstation 1)

Psygnosis hade tydligen nåt annat racingspel ute kring den här tiden med. Wipeout nånting...? Jag vet inte. Totalt ointressant jämte Rollcage iallafall. Monstertruckar som kan falla uppåner och fortsätta. Saker som sprängs. Boosts. Vapen. Och bäst av allt, inte en kass F-Zero klon heller!


41. Castlevania: Dawn of Sorrow (Nintendo DS)

Bästa Castlevaniaspelet i serien. Det här med att samla fienders själar och få nya förmågor saknades i uppföljaren. Man ville faktiskt utforska, fortsätta! Och det är ju bra, för det var ett stort jävla slott.


40. F-Zero GX (Gamecube)

Konsolens uppenbart bästa spel. Fullkomligt njutbart då som nu sånär som inpå musiken som gick lite för technodunka. Och utmaning hade det också! Bland det bästa Nintendo släppt ur sig på den här sidan av millennieskiftet.


39. Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64)

Du spelar som en pojke med flugproblem och för stora öron. Vem hade kunnat tro att det skulle funka? Mysspel.


38. Excite Bots (Wii)

Aldrig släppt i Europa av nån anledning. Märkligt för det är ett av få spel som funkade riktigt bra med wiimoten. Racingspelens motsvarighet till Smash Bros ungefär. Utspela sig i samma universum verkar de göra också. Game Theory material, det där, men hutlöst kul kan man ha med det iallafall.


37. Mario Kart DS (DS, duh)

På något vis kändes det som det höll fast lite vid det lite mer klassiska Mario Kart upplägget. Och det var vid multiplayer det totalt briljerade. Det utgjorde ensamt en anledning att äga en DS.


36. Age of Empires 2: Conquerors (PC)

Det finns något i upplägget här, en perfekt kombination av simplism och förmågan att få en att vilja fortsätta spela i all oändlighet, som är oerhört tilltalande. Om jag fick ta med ett enda PC-exklusivt spel till att överleva efter en kraschad hårddisk. Ja, då vore det detta.


35. Disney's Magical Quest 2: Starring Mickey and Minnie (SNES)

Precis så här var SNES. Burkiga melodislingor, pastellfärger och drömskt varierat plattformande. I coop. Det går liksom inte att inte ha kul då.


34. Zombies Ate My Neighbour (SNES)

Jag är övertygad om att Simon Pegg och Nick Frost, liksom jag satt och spelade det här länge och väl förr om åren. Utan detta, inget Shaun of the Dead. Som en samlingssatir av allt inom skräck och sci-fi. Från varulvar till förstorade barn.


33. Conker: Live And Reloaded (Xbox)

Ja, okej. Jag gillar satir. Conker var fan så mycket satir. Både över film och popkultur generellt men kanske än mer så över Rares och Nintendos dåtida spel. Det gör poänger över att flera av spelmomenten kanske inte riktigt följer konventionell logik, att karaktärerna man möter fyller märkligt specifika roller och att plattformshjältar egentligen utför mord. Och det lyckas dessutom både ha hjärta och hjärna, både utföra lättsam satir och svart tragedi för, spoiler, tjejen man ska rädda räddas inte alls. Hon dör.


32. Goldeneye (Nintendo 64)

Få spel har man nött till leda på samma vis som det här. Och trots att det stått sig mot tidens tand som fnöske mot en sågklinga så var det många, många timmar väl spenderade. Det fanns bara en enda regel. Är du Oddjob är vi inte kompisar mer.


31. Tony Hawk's Underground (XB)

Det här stod precis vid utförsbacken som skulle ta serien vidare. Och även om spelet var utformat efter en slags story mode där man gjorde ett uppdrag åt gången så var ytorna stora och varierade, spelet var kul, musiken bra och om man ville kunde man ju alltid spela egen musik från hårddisken under tiden. Ett förbannat bra gameplay det gick att återvända till många gånger bara för att glida runt.


30. Super Mario Bros (NES)

Då var det här ett spel om en rörmokare som hoppade på sköldpaddor och hade eldblommor och vet ni vad? Det fanns en kontroll med ett styrkors där man kunde styra saker på skärmen själv! Idag är det ett förbannat bra plattformsspel. Ännu. Fantastiskt i all sin simpelhet.


29. Sonic The Hedgehog (Megadrive)

Ja, jag är en sån. En sån som sätter Sonic över Mario. Finns tyvärr inget jag kan göra åt saken. Sonic expanderade plattformskonceptet och lekte med fysiken och det gjorde det rätt i. Ibland brukade jag pausa spelet på kvällen, stänga av TV:n och sedan återgå till det när jag kom hem från dagis dan efter. Så pass hardcore var man innan att kunna spara var vardag!


28. Gameboy Camera (Gameboy)

Är det ens ett spel? Alltså, det sitter ju i Gameboyen, då är det väl ett spel. Eller? Det hade några simpla spel på den men de var sekundära. En kamera på konsolen var ju revolutionärt! Ta bilder av folk och sätta grisnäsa på dem eller spela in små kortfilmer underhöll länge! Och det lilla musikprogrammet var lika kul det. För tiden fanns inga motsvarigheter till detta. Det var lite som magi.


27. Tony Hawk's Pro Skater 2 (PC)

Du får skejta omkring som Spiderman i fartfyllt arkadupplägg samtidigt som du upptäcker att Bad Religion är ett av världens bästa punkband. Seriöst, kan man inte unna THPS2 åtminstone en 27:e plats är man kall.


26. Gears of War (Xbox 360)

Vet du hur länge jag avfärdade det här spelet som ett dötrist maskulintöntigt macholir innan jag upptäckte att jag varit fördomsfull? Länge nog för att både ettan och tvåan skulle ligga för under hundringen i reabackarna ska jag säga! Det är för fan samma producent som gav oss Jazz Jackrabbit, självklart finns det ett underhållningsvärde! Coop-läget bjöd på en samarbetskänsla få spel hade förmedlat. Ibland är det kul att ha fel!


25. Panzer Dragoon: Orta (Xbox)

Ett hutlöst bra spel. Bedårande snyggt är det också. En konstant underhållande shooter. Du flyger på en fucking drake och skjuter laser, okej?!


24. Super Monkey Ball: Deluxe (Xbox)

Jag tror det var någon slags sammaslagning av banorna från ettan och tvåan. Skitsamma, ett koncept lika genialiskt som utförandet är bra är det iallafall. Och Monkey Target? Som knark. Sega när de briljerar som bäst.


23. Super Mario 64 (Nintendo 64)

Nej, det är inte bäst i världen och ja, det har skavanker. Men det har inte hindrat mig från att ha haft förbannat kul med det. Mario rör sig med en smidighet som stod över allt annat.


22. Tales of Eternia (PSP)

Jag har, som du säkert av listan kan tänka, svårt för RPG-spel. Det är sävligt och striderna är sub-Yatzy i underhållsvärde. Tales of Eternia är något helt annat. Striderna är högenergisk 2D-fighting med alla moves, förmågor och verktyg man plockat upp vilket föder drivet att ständigt uppgradera och söka nytt. Och allt är ritat i fantastiskt härlig handritad grafik. Som att springa genom ett expanderande konstverk där det enda minuset är att det har ett slut!


21. Super Mario Kart (SNES)

Super Mario World var som sagt aldrig så intressant. Det var med detta jag insåg varför Mario behövde ett Super Nintendo. Konceptet var ett genidrag, utförandet var en milsten i historien, spelsessionerna var på liv och död.


20. Halo: Combat Evolved (Xbox)

Efter Goldeneye hände inte så mycket. Tills Halo. Spelet som ensamt sålde Xboxar tog många timmar i besittning. Det ringer, det är säkert livet som undrar vart vi tagit vägen. Skit i det, jag har Needler och vi spelar med minimala livsmätare! Pew, pew, pew!


19. Flicky (Megadrive)

Du är en fågel. Kycklingarna har rymt. Nudda inte katter och ödlor. Kycklingarna följer dig i en lång svans när du plattformshoppar dem hem till dörren. Banorna är en skärm. De skrollar sidleds när du springer. Du är jagad. Får katterna tag i kycklingar ramlar de av och springer bort och du måste springa efter dem. Du förlorar tid. Kortare tid ger högre poäng. Fler kycklingar in genom dörren i taget ger högre poäng. Höga poäng är din enda chans att vinna till dig ett extraliv. Och de kommer gå åt för det är svårt som in i helvete. Och det är så jävla bra! Donkey Kong och andra klassiska arkadlir kan slänga sig i väggen, här är Flicky!


18. Rallisport Challenge (Xbox)

Man vet att man nött ett spel många timmar när man kommer på att man kan köra i alpernas isbanor med sommardäck och i en löjligt energisk slow motion slira omkring som på badbollar och ändå ha minst lika roligt som på sättet det är tänkt att spelas. Svenskutvecklade Rallisport Challenge var bland det roligaste man kunde ha på en delad skärm på Xbox.


17. Sonic & Sega All Stars Racing (Xbox 360)

Att detta bara skulle komma och slå Mario Kart på fingrarna i hur ett bra kartspel skulle göras var kanske inte så väntat, men det gjorde det!


16. Gears of War 2 (Xbox 360)

Faktiskt det första Gears jag lirade. Vad kan jag säga, jag plockade upp det för en spottstyver då jag aldrig trodde jag skulle fastna för det ändå. Men det gjorde jag ju uppenbarligen.


15. Marvel vs Capcom 3 (Xbox 360)

Jag trodde ju aldrig för mitt liv att det här skulle bli av. Ett decennium efter Dreamcasts pärla som var tvåan? Med Marvels intåg i filmvärlden sedan dess och kostnaderna för alla deras licenserade karaktärer? Men här kom det. Världens störstbästenergiska fightingserie.


14. Super Street Fighter 2 (SNES)

Spelet som definierade fighting. Eller beat 'em up som vi sade på den gamla goda tiden. Vega var coolast. Som en slags Wolverine i Guy Fawkes uppklädnad. Det liksom ryker coolhet om honom. Och om alla andra också. Utom Dhalsim. Dhalsim sög.


13. Tony Hawk's Pro Skater 3 (Xbox)

Att skejta runt med en egengjord mohikanbeprydd karaktär och slå ut fönsterrutor på en lyxbåt till tonerna av AFI:s The Boy Who Destroyed The World eller hoppa över lava i egenddesignade banor. Vad mer kan du vilja ha av livet?


12. Mirror's Edge (Xbox 360)

Att göra något nytt av förstapersonsspel kan inte varit lätt. Men det gjorde Mirror's Edge. Och det förmedlade verkligen en känsla av sug när du droppade från höga takkanter eller sprang från beväpnade vakter. Och estetiken sen! Ett rent mästerverk.


11. Zelda: Link's Awakening (Gameboy)

Seriens bästa spel! Konsolens bästa spel! Det är fanimig inte två titlar du bär med enkelhet. Precis så simpelt att det aldrig blir långdraget, precis så engagerande pusselaction att du alltid vill gå vidare. Och det avskärmade lilla Animal Village där djuren tagit över byn. Vi vet alla att det är en pastisch på George Orwell's Animal Farm.


10. Marvel vs Capcom 2 (Dreamcast)

Nu är vi nere på topp 10! Och i det här har vi 56 anledningar till att Capcom och Marvel funkar skitbra i kombination som fightingspel. Inget annat spel kan så tydligt säga sig vara det bästa av två världar.


9. Rayman Origins (Xbox 360)

Okej, låt oss räkna upp aspekterna här. Det är galet energiskt, det har stöd för fyra spelare coop, det är helvetiskt jävla supersnyggt tecknad 2D och det är sin generations bästa plattformsspel. Du hade mig vid hej.


8. F-Zero X (Nintendo 64)

Du är ett helt galet snabbt racingspel med millimeterprecis kontroll som körde i korkskruvar, uppochner, genom tunnlar och boostade, körde snesiga tv-spelsslingor i dödsmetallsvarianter, hade 30 bilar på skärmen samtidigt och som konstant låg i 60 fps. Du hade min orgasm vid hej.


7. Halo: Reach (Xbox 360)

Nog för att jag fortsatte spela dem efter ettan men det var inte förrän här jag riktigt fastnade för Halo igen. Bungie skrapade ihop alla galna idéer de haft under seriens gång, gav oss jetpacks och lite annat kul och sedan körde oss genom ett riktigt varierat spel i split screen coop så som det ska vara. Vi körde genom det på alla svårighetsgrader, många sena timmar och många burkar enegridricka blev det.


6. Excite Truck (Wii)

Under perioder det enda spelet som fortfarande gjorde det värt att ha konsolen ikopplad. Slänger du fram det kommer jag alltid säga ja. Du kommer ha mig vid hej.


5. Hydro Thunder: Hurricane (Xbox 360)

Även här en spelserie man inte trodde man skulle få se igen efter Dreamcast. Och som det levererade sen! De där slutspurtarna över vågorna mot mållinjen medan någon precis boostar över huvudet på dig och hamnar en droppes vattenstänk framför dig efter att ha kört genom Area 51 som, trots att det ligger i öknen tydligen är en båtracingbana, är att dö för.


4. Sonic 2 (Megadrive)

Den blå igelkottens höjdpunkt. På den tiden allt fungerade som det skulle och allt ännu var simplistiskt nog att hitta den där sweet spoten. Jag kan förmodligen spela genom det med ögonen stängda idag. Och melodislingorna är det finaste ett plattformsspel nånsin haft.


3. Super Mario Bros 3 (NES)

Okej, här får jag faktiskt ge vinsten till Mario. Men trean är så pass varierad och felfri på ett så simpelt och mästerligt koncept att det bara är att bocka och buga.


2. Mario Kart 64 (Nintendo 64)

Det kontinuerliga underhållningsvärdet det här spelet haft sedan release till idag representerar en alldeles ohälsosam mängd tid men en desto mer hälsosam mängd skadeglädje.


1. Micro Machines 2: Turbo Tournament (Megadrive)

Om du tar alla de andra spelen på den här listan och sätter ihop dem alla i en superformation likt Power Rangers så är det detta spel du får. Med två inbyggda kontrollportar på själva kassetten är det ultimata uttrycket för skadeglädje att slira över smörknivsbladet och putta ut en motspelare från den flytande tvättsvampen i diskhon. Oavsett om det var i barndommen eller idag så går det helt enkelt inte att ha tråkigt med det här spelet. Det är helt enkelt en omöjlighet.

« Till bloggen

Kommentarer

Vetotat15 okt 2015q

Vad tycker du om Rayman Legends då? Jag håller nog iaf det snäppet högre än Origins.

Avgrundsvrål15 okt 2015q

Vetotat:

Vad tycker du om Rayman Legends då? Jag håller nog iaf det snäppet högre än Origins.


Det simpla svaret är att jag har faktiskt aldrig spelat det. När det släpptes under 2013 så började jag spela allt mindre än tidigare så det blev aldrig att jag skaffade det. Så man kan väl säga att det finns en naturlig förklaring till det.

Real Pife15 okt 2015q

Rayman Legends är på gränsen till dåligt, i mitt tycke. Origins däremot är nära plattformsperfektion. Kul lista annars, med många spel jag har velat testa men aldrig har kunnat. Har du testat Raskulls? Känns som ett spel som passar dig efter att ha tittat på dina favoritspel. Tänk en blandning av Mario Kart och plattform i 2D. Finns till Xbox Live Arcade.

Avgrundsvrål15 okt 2015q

Real Pife:

Har du testat Raskulls?


Hade jag faktiskt missat totalt. Kollade upp en trailer nu och det ger mig Mr Driller vibbar. Det är ett bra tecken. Ser fan riktigt härligt ut, tack för tipset! Det måste kollas in!

Real Pife:

Rayman Legends är på gränsen till dåligt, i mitt tycke.


Oj, så pass? Vad hände som drog ner det så pass då? Är det Wii-U optimerat på nåt vis eller?

Real Pife15 okt 2015q

Designen och kontrollen osv är fortfarande hur bra som helst, men hubb-världen med alla tavlor känns rörig på något sätt. Jag gillar det mer styrda och utstakade när det gäller Rayman. Bandesignen känns inte heller lika genomtänkt och kreativ. Många hyllar musikbanorna och kallar dem genialiska och det bästa i spelet, men de är faktiskt inte så roliga. Hade de varit utan musiken så hade de inte varit bra alls. Nej, Origins har mycket bättre tempo och variation med sina sidoscrollande Lifeforce-liknande banor som bara dem skulle fungera som ett eget spel. :-)

Rikard Halvarsson15 okt 2015q

Intressant lista och kul läsning ^^

Real Pife15 okt 2015q

Jag kanske överdrev lite med att kalla Legends för dåligt. Det är väl snarare tråkigt.

Vetotat15 okt 2015q

Real Pife:

Bandesignen känns inte heller lika genomtänkt och kreativ.


På den här punkten tycker jag nog precis tvärt om; att Legends > Origins. I Origins kändes alla banor inom samma värld som nästan likadana.

Avgrundsvrål:

När det släpptes under 2013 så började jag spela allt mindre än tidigare så det blev aldrig att jag skaffade det.


Ah, på så vis. Det spelas faktiskt inte särskilt mycket i det här hushållet heller längre.

Avgrundsvrål15 okt 2015q

Rikard Halvarsson:

Intressant lista och kul läsning ^^


Tackar så mycket! :)

Real Pife:

Jag kanske överdrev lite med att kalla Legends för dåligt. Det är väl snarare tråkigt.


Jag kan förstå hur du känner på sätt och vis. Origins kan ju inte vara ett lätt spel att leva upp till förstås.

Vetotat:

Ah, på så vis. Det spelas faktiskt inte särskilt mycket i det här hushållet heller längre.


Lite intressant det här, jag vet flera som säger samma sak. Och kanske är det lite positivt också för om någre år kan man ju alltid backtracka och ha en handfull riktigt spelvärda verk att ta sig genom. För jag antar att man förr eller senare ramlar tillbaks igen, även om jag inte känner att jag har så bråttom.

Gamingsapien16 okt 2015q

En bra och rolig lista med många egna favoriter.
Lite väl mycket racing och skateboardspel min smak, men alla tycker ju olika.

hansolo16 okt 2015q

Äntligen en annorlunda lista av det här slaget. Annars brukar de flesta bloggare och spelsidor ha exakt samma spel på top 10.

Btw, hur f*n spelar du THPS på PC? :P

Avgrundsvrål16 okt 2015q

Andreas Bryngelsson:

En bra och rolig lista med många egna favoriter.
Lite väl mycket racing och skateboardspel min smak, men alla tycker ju olika.


Hehe ja, men så är det ju också. Man får ju liksom lista de spel man helt enkelt haft roligast med hittills istället för vad man kan tänka är det mest tekniskt kompetenta. Lite som om man skulle lista sin favoritmusik, i det fallet hade det ju varit väntat att alla hade haft olika listor från början på nåt vis.

hansolo:

Btw, hur f*n spelar du THPS på PC? :P


Tvåan fanns på PC! Och det var så jag först lirade det helt enkelt.

Nu blev jag faktiskt orolig och tänkte att jag i något slags desillusionerat tillstånd bara drömt ihop det. Men jo då, det säljs till PC på Amazon, då har det ju hänt, haha! http://www.amazon.com/Tony-Hawks-Pro-Skater-2-PC/dp/B00004U5...

Terzom16 okt 2015q

Verkligen intressant lista, kul att se någons topplista (Ja det här typ första jag kollat på), ser att du gillar dina racing och fightingspel.

Måste verkligen va svårt att 'Go back to memory lane' och komma ihåg dom spelen som man verkligen gillade att spela, då det är så stor skillnad på dem idag och då. Typ som Yoshi's Island, Mario 64, goldeneye som man inte har rört på x antal år.

För det är även mycket spel man spelat, men som man kanske inte har klarat ut men ändå tyckt varit svin kul.

Men att du tog Micro Machines som 1a plats var ju genialt! [love]

Typo:
34. Zombies Are* My Neighbour (SNES)
Ate*

lackofselfcontrol16 okt 2015q

Ska skaffa mig Raze's Hell och ta med till polarn. Tack för tipset!

Anonym17 okt 2015q

En av de absolut mest underhållande och givande listor på liknande tema jag läst på länge. Känns extremt personlig och det finns flertalet spel här jag nu känner att jag måste testa eller återvända till. Fan vad kul!

OCH EXCITE TRUCK GÖR SIG BRA PÅ LISTAN!

Om jag nu bara kunde få tummen ur och fixa mig ett Excitebots.

(Zombies och Magical Quest 2 kommer spelas på Mega Drive för min egen del, men det rör sig om samma spel så jag tänker mig att upplevelsen blir rätt snarlik ändå.)

Anonym17 okt 2015q

THPS2 gör sig faktiskt bäst i Windows. Det är det enda stället där det går helt utmärkt att spela i 60 perfekta bilder i sekunden. Nu spelar jag dock DC-versionen av praktiska skäl, men hade jag haft en rigg som tillät mig spela THPS2 i Windows smidigt så hade det varit där jag spelat det.

Alianger17 okt 2015q

Varför MM2 framför '96, bättre banor eller? Vill minnas att det senare har en baneditor.

Alianger17 okt 2015q

Så jävla störigt att Orta bara finns på xbox fortfarande!

ReDead18 okt 2015q

Kul lista!

ibk_ille18 okt 2015q

Alltid kul med listor av olika slag!

Är många av spelen jag ej har spelat men samtidigt finns det en hel del utav spelen jag har en relation till och tycker om.

Riktigt kul att se Excite Trucks så högt upp, det är ett spel jag spelade mycket när det begav sig och som jag har goda minnen ifrån.
Excite Bots har jag dock aldrig spelat, på grund av - som du påpekar - att spelet ej kom till Europa.

Rayman Origins är ett riktigt bra spel och Legends är enligt mig minst lika bra om inte bättre å det får du ta och spela så småningom.

Avgrundsvrål19 okt 2015q

Terzom:

Zombies Are* My Neighbour


Välnoterat! Måste varit nån slags handreflex som har större vana att skriva are än ate! :D

Terzom:

Måste verkligen va svårt att 'Go back to memory lane' och komma ihåg dom spelen som man verkligen gillade att spela, då det är så stor skillnad på dem idag och då.


Precis, och sen har man ju förändrats själv för man är ju aldrig samma person idag som man var för tio, femton år sen. Vissa gånger håller spel inte alls för en standard av idag, andra gånger är de precis lika bra, det blir lite roulette över vilket utfall man kan få.

lackofselfcontrol:

Ska skaffa mig Raze's Hell och ta med till polarn. Tack för tipset!


Det gör du helt rätt i, det är soliden underhållning och sån tät satir! :)

Alianger:

Varför MM2 framför '96, bättre banor eller? Vill minnas att det senare har en baneditor.


'96 äger jag faktiskt, men det har jag inte alls spelat så mycket. Borde ju faktiskt spela igenom det! MM2 har varit med sedan det släpptes och alltid lyckats underhålla. Men jag tvivlar ju inte en sekund på att '96 är högklassigt även det!

ibk_ille:

Rayman Origins är ett riktigt bra spel och Legends är enligt mig minst lika bra om inte bättre å det får du ta och spela så småningom.


Legends ligger helt klart på min akuta att spela-lista nu. Kul att det verkar finnas olika åsikter om det spelet, det gör det ju bara mer intressant!

Avgrundsvrål19 okt 2015q

Legerdemain:

En av de absolut mest underhållande och givande listor på liknande tema jag läst på länge. Känns extremt personlig och det finns flertalet spel här jag nu känner att jag måste testa eller återvända till. Fan vad kul!


Tackar för de fina orden! Hade varit väldigt intressant att se vad du själv hade dragit ihop till en lista hörru!

Legerdemain:

OCH EXCITE TRUCK GÖR SIG BRA PÅ LISTAN!


Indeed. För få människor har insett storheten i det spelet. Det gav Nintendo frisedel under många år för att de övergett F-Zero. Även om de idag gärna hade fått snegla tillbaka dit lite ändå...

Legerdemain:

THPS2 gör sig faktiskt bäst i Windows. Det är det enda stället där det går helt utmärkt att spela i 60 perfekta bilder i sekunden. Nu spelar jag dock DC-versionen av praktiska skäl, men hade jag haft en rigg som tillät mig spela THPS2 i Windows smidigt så hade det varit där jag spelat det.


DC-versionen är helt klart godkänd får man väl säga. Fantastiskt hur den spelserien skulle komma att gå sen. Chansen att man skulle se tillbaka på samma sätt på THPS5 lär ju vara minimalt liten.

Skrotbert19 okt 2015q

Jag har fortfarande inte spelat Excite Truck.

Kul och personlig lista. Blir nyfiken på Hydro Thunder, känner mig svältfödd på ösiga arkadracers. Största hoppet sätter jag väl till att Nintendo ska slänga upp F-Zero X på VC.

Hans Li Engnell19 okt 2015q

Många bra spel på den där listan. Men jag tycker att Sonic & All-Stars Racing Transformed är oerhört mycket bättre än det första spelet. På alla sätt. Jag skulle också säga att RalliSport Challenge 2 är väldigt, väldigt mycket bättre än det första spelet.

Avgrundsvrål19 okt 2015q

Hans Li Engnell:

Men jag tycker att Sonic & All-Stars Racing Transformed är oerhört mycket bättre än det första spelet. På alla sätt.


Det är större och erbjuder mer men det är också dess svaghet. För att låsa upp allt i spelet måste man först och främst gå igenom en massa icke-racing-banor, det handlar om att köra i rätt fält och liknande saker. Sådant Sega på senare år tenderat att slänga in i spel för att dryga ut innehållet. De gjorde samma sak med Sonic Generations. De har ett bra grundkoncept som de tyvärr frångår mycket från i försök att uppnå variation. Det blev lättare tradigt och jag orkade aldrig låsa upp allt, varvid ettan förblev det bättre (och större) spelet när man faktiskt skulle lira i split screen sen.

Hans Li Engnell:

RalliSport Challenge 2 är väldigt, väldigt mycket bättre än det första spelet.


Tvåan hamnar närmare realistisk racing. Vill också minnas att de introducerade det helt värdelösa konceptet med att ha flera banor där man körde som ensam bil eller startade från olika punkter på banan och därmed aldrig mötte sin motspelare. Det blev mer sofistikerat på så vis och lyckades aldrig underhålla på samma sätt.

Christoffer Holmbäck22 okt 2015q

Rollcage är ett sånt där spel där demon som släpptes är bra nog på egen hand för att kvalificera för en topp 50-lista. Uppenbarligen. För jag älskar Rollcage, av alla bil+vapenkombospel är det ett av dem jag haft allra roligaste med, men när jag kollade bilden i inlägget kände jag inte igen miljön, vilket fick mig att inse att jag nog aldrig spelat hela spelet, att jag bara körde demobanan om och om och om igen. En insikt som faktiskt skakade om mig en del.

Minnen är verkligen inget att lita på.

(Och jag spelade också THPS2 på Windows, så det är långt ifrån något unikum.)

Scatterbrain23 okt 2015q

Jag tycker att Legends är avsevärt mycket bättre än origins. Banorna är roligare och mer varierande i Legends och jag älskar Murphy-banorna, de är helt fantastiska! Legends är ett av få spel jag tagit 100% i. Den stora nackdelen i Legends består av att det finns för få (!) undervattensbanor. Michel Ancel är en av extremt få som lyckas skapa underhållande undervattensbanor (som dessutom har grym musik).

Anonym24 okt 2015q

Har köpt och "klarat" Sonic and Sega All-Stars Racing nu och herrejävlar så kul det var. Tycker dock likt Egnell att uppföljaren är bättre, men det är också mindre av ett Mario Kart och mer av ett nivåbaserat hinderbanespel. Detta är Mario Kart, och gör det bättre än Mario Kart Wii underhållningsmässigt (kontrollen, satan så bra kontrollen är) och jag hoppas verkligen att serien får en tredje del.

Avgrundsvrål25 okt 2015q

Christoffer Holmbäck:

Rollcage är ett sånt där spel där demon som släpptes är bra nog på egen hand för att kvalificera för en topp 50-lista.


Hah! Det är så kul för jag kan liksom bara hålla med. Alla som testat demot vet liksom var man får i resten av spelet sen! (Och ja, det är precis lika bra!) :) Att denna magnifika spelserie inte fått fler uppfölare är mig helt bortom förståelse! >=( Är det nåt man kan gjuta nytt liv i är det ju detta!

Scatterbrain:

Michel Ancel är en av extremt få som lyckas skapa underhållande undervattensbanor (som dessutom har grym musik).


Det här har jag faktiskt inte tänkt på men du har fanimig rätt. Jag har aldrig uppskattat vattenbanor men... för en jävla gångs skull, heall yeah!

Legerdemain:

Har köpt och "klarat" Sonic and Sega All-Stars Racing nu och herrejävlar så kul det var.


Asså det är verkligen värt alla timmar en kan tänkas lägga ner på det! Jag tror vad det lyckades med var det här med att ha stora och breda banor, utan att ha lika många mottävlanden som Mario Kart Wii, och jag tror det satte ribban åt hållet av något mindre kaotiskt. Det fick liksom avgränsningen mellan simplicitet och kaos-föremål-kör-på-atttyden rätt på nåt sätt!

Christoffer Holmbäck25 okt 2015q

Avgrundsvrål:

Att denna magnifika spelserie inte fått fler uppfölare är mig helt bortom förståelse!


Grip ska ju släppas som early access snart (efter att ha misslyckats med att samla in pengar på Kickstarter). Jag är inte direkt superoptimistisk men håller tummarna hårt för att det slutar lyckligt och leder till ett bra spel med en rätta Rollcageandan.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.