Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 19:04 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 9. Yokohama: Chinatown och Minato Mirai

ZidaneIX 9 jan 2018 21:46277 visningarKommentera: 1 !

Japans nästa största stad Yokohama brukar behandlas ganska sparsamt i guideböcker där det mest nämns att det är en hamnstad och det ges en väldigt kortfattad överblick av några sevärdheter. Då det endast ligger ca 30 minuters tågresa från Tokyo är det väl värt ett besök.

Det finns massor att se så det blev två dagar i Yokohama. Jag började med det sagolikt vackra Sankeien Garden som nås med buss från Yokohama Station (ca 35 minuters resa). Härligt med 28 grader och strålande sol till skillnad från det grådassiga 7 gradiga oktobervädret som var när jag åkte från Sverige.Jag tog sedan bussen in mot Yokohama Chinatown som hör faktiskt till den största Chinatown i världen.

Här finns, SEGA Yokohama Chukgkai (Motomachi Chugaki Station, No 2 Exit). Inte den största arkadhallen, men definitivt den med snyggast utsida (i synnerhet på kvällen). Först möter man de sedvanliga UFO-catchers men det finns en massa andra trevliga arkadspel som Initial D, Mario Kart Arcade GP DX, Deadstorm Pirates Special Edition, House of the Dead 4, samt en massa prize och rythm spel. Det här vara faktiskt den enda gången jag lyckades vinna något, en Game Box mini med en massa Tetris kloner.I Chinatown såg jag en av de märkligaste sakerna under mina resor i Japan. En man som skulle in till ett bankkontor för att ta ut pengar på en bankomat kom gående med en barnvagn. I barnvagnen satt en chihuahua och en katt med väst och keps (!) på sig.

Det finns mänger av turistbutiker och restauranger i Chinatown. Jag åt en av mina favoritmaträtter: Dim Sum.
I närheten finns andra sevärdheter som Motomachi Shopping Street, Motomachi Park. Harbour View Park, Marine Tower mm. Mycket sevärt!

Den andra dagen spenderade jag i stadens västra del vid det moderna Minato Mirai området. Här finns mängder av sevärdheter som skeppet Nippon Maru, Landmark Plaza och nöjesfältet Cosmo World med det enorma pariserhjulet.För alla som älskar Pokémon är Yokohama platsen man ska vara på under augusti för då sker nämligen Pikachu Outbreak.http://www.pokemon.co.jp/ex/pika_event/en/

Vad vore en japansk stad utan ett Pokémon Center? Pokémon Center brukar ha en tendens att ligga på väldigt exklusiva platser, så även i Yokohama där man hittar det i köpcentrumet Landmark Plaza (220-0012 Kanagawa Prefecture, Yokohama, Nishi Ward, Minatomirai, 2 Chome−2−1) inte långt från juvelbutiken Tiffanys. Helt klart ett trevligt Pokémon Center och här kan man även hitta Pokémon saker med baseballaget Yokohama DeNA BayStars-tema.

I samma köpcentrum finns även en Donguri butik som självklart måste besökas.Sedan bör man fortsätta mot ett annat trevligt köpcentrum: Yokohama World Porters med 210 affärer (231-0001 Kanagawa Prefecture, Yokohama, Naka Ward, Shinko, 2 Chome−2−1) som har allt möjligt man kan tänka sig. Är man intresserad av Hawaii så finns det ett stort område av köpcentrumet som har Hawaii tema.I World Porters finns en Namco arkadhall. Inte den största arkadhallen jag har sett, men en trevlig blandning av spel och självklar mycket Pac Man. Jag gillade särskilt The Walking Dead, härlig zombie-skjutarspel där man använder sig av en armborst istället för en ljuspistol, riktigt underhållande!

Sammantaget är Yokohama är en av mina absoluta favoritstäder. Staden kommer ofta i skymundan av Tokyo, och guideböcker nämner staden alltför kortfattat. Jag fann att Yokohama var vackert, modernt och har hur mycket som helst att ge. Att besöka Yokohama är helt enkelt ett måste på Japan resan!

I nästa del besöker jag Kawasaki för uppleva en minst sagt spektakulär arkadhall.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.
En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och Shinjuku
En SEGA-nörd i Japan. Del 8. Tokyo: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.Taggar: Sankeien Garden, Pikachu Outbreak, Pokémon Center, Landmark Plaza, Donguri, Yokohama World Porters, Namco, The Walking Dead, Hawaii, SEGA Yokohama Chukagai

En SEGA-nörd i Japan. Del 8. Tokyo: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.

ZidaneIX 26 nov 2017 16:25367 visningarKommentera: 5 !

Då fortsätter vi med den sista delen från Tokyo för den här gången.

Nakano
Vann du inte den snygga Hatsune Miku figuren i UFO cathcern? Oroa dig inte, om du är ute efter figurer så behöver du bara åka tåg ett par minuter från Shinjuku så är du i Nakano.
När du kommer till Nakano Station så går du norrut mot en arkad full med restauranger och diverse butiker. Efter några minuter är du framme vid Nakano Broadway. Här är rena himmelriket för alla som letar efter figurer, vad sägs om: Sonic, Super Mario, Star Wars, Turtles, Hatsune Miku, Godzilla, Sailor Moon, Gremlins, Street Fighter... ja listan kan göras oändlig. De flesta butikerna är ganska små, men det finns otroligt många av dem så du kan säkert spendera en hel dag här.

Odaiba
Förra gången jag besökte Odaiba ösregnade det så det blev en heldag på SEGA Joypolis vid Decks (inte helt fel!). Jag var väldigt turistig och tog Hotaluna båten från Asakusa till Odaiba och kunde denna gång utforska stora delar av Odaiba och det finns massor att se på denna konstgjorda ö.

1-chome arkaden.
Tokyo har otroligt många häftiga arkadhallar men om man vill spela äldre arkadspel 80-mitten av 90-talet så är 1-Chome Shotengai fantastiskt, dessutom ligger det precis ovanför Joypolis. Det finns inte bara arkadspel utan även en del filipper. Jag uppskattade särskilt Super Mario Bros Mushroom World.
Missa inte heller Takoyaki museét som ligger i närheten.När man går vidare mot Palette Town stöter man snabbt på en enorm Gundam robot utanför Diver City (1-1-10 Aomi, Koto-ku Tokyo 135-0064 (DiverCity Tokyo Plaza 6F). Hur häftigt som helst!

Inne i Diver City finner man även ett stor Round 1 arkad som även har biljard, bowling, karaoke, dart mm.

Fortsätt sedan vidare mot Venus Fort Family (en galleria som imiterar Venedig) så finns även här en fin Donguri butik på våning 1.Yoyogi
Om du besöker den fina Yoyogi parken så får du inte missa SEGA Yoyogi (1F-B1F,"Takayama Bldg".,Yoyogi 1-35-2, Shibuya-ku, Tokyo, norra uppgången Yoyogi Station).
Här har de bland annat ett spel som blev en favorit för mig under min resa, Initial D-Zero Arcade Stage Zero. Detta spel är den senaste arkadversionen av Initial D som släpptes i mars i år. Härligt gammaldags arkadracing precis som Wangan spelet jag skrev om i förra delen.

Tokyo Sky Tree Town
När man besöker Tokyo Sky Tree finns det mycket att se i Sky Tree Town.
Förutom Pokémon Center Sky Tree Town (131-0045 Tokyo, Sumida, Oshiage, 1 Chome−1−2) finns även en Donguri butik (Town Solamachi (2F).

I närheten finns även Garden Sand Café med Mary and the Witch's Flower tema.

Läs mer på:
https://www.animenewsnetwork.com/interest/2017-09-13/mary-an...

Till sist vill jag även passa på att tipsa om boken Tokyo Geek´s Guide som jag har fått en hel del bra tips från. Väldigt läsvärd även om det kunde varit mer text om arkadhallar och olika Pokémon Center.I nästa del besöker jag Japans nästa största stad, det vackra och supercharmiga Yokohama.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.
En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och ShinjukuTaggar: Nakano Broadway, Sailor Moon, 1-Chome Shotengai, Gundam, Round 1, SEGA Yoyogi, Initial D-Zero Arcade Stage Zero, Pokémon Center Sky Tree Town, Donguri

En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och Shinjuku

ZidaneIX 12 nov 2017 16:21517 visningarKommentera: 0 !

Då var det äntligen dags att återse Japan och för andra gången uppleva världens häftigaste stad Tokyo. Jag var senast där 2014 vilket ni kan läsa om i tidigare delar.

Även om jag såg väldigt mycket då så skrapade jag bara på ytan. Det finns så otroligt mycket att se för en SEGA nörd och jag kommer i detta blogginlägg att ge ännu fler tips om nördiga sevärdheter i Tokyo.

Ikebukuro
Ikebukoro ligger en bra bit nordväst från centrala Tokyo. Men efter Akihabara hör Ikebukuro till en av Tokyos största sevärdheter vad gäller nördigheter. I princip allt det intressanta i Ikebukuro ligger öster om stationen. Men jag börjar ändå vid West Exit med ett besök på Taito Station Ikebukuro Nishiguchi (Nishiike Bld. 1-15-9, Nishiikebukuro, Toshima-ku, Tokyo ) som ligger precis vid utgången.


Arkadhallen har 7 våningar inklusive ett café högst upp som drivs av Square Enix. I arkadhallen finns flera trevliga spel som: Dark Escape 3D, Mario Kart Arcade GP DX, Deadstorm Pirates Special Edition, Tekken 7, Pokkén som jag har spelat sedan tidigare.
Ett spel som jag inte hade provat sedan tidigare var det häftiga racingspelet vars namn är en riktig tungvrickare: Wangan Midnight Maximum Tune 5dx+. Härlig arkadracing med 90-tals känsla som är så mycket roligare än superrealistiska racingspel!
Efter det kan man passa på att besöka Taito Station Ikebukuro Rosa (Rosa Bld. 1-37-12 nishi-ikebukuro Toshima-ku Tokyo-to) som ligger bara någon minut därifrån. Långt ifrån lika bra och stort, men när man ändå är i närheten kan man likaväl ta sig en titt.

Efter dessa två arkadhallar är det dags att bege sig öster om Ikebukuro Station.

Nordöst om varuhuset Seibu ligger Adores Ikebukuro-Higashiguchi
(1-41-4 Ikebukuro Tokyu building 1~2F, Higashi-Ikebukuro, Toshima-ku Tokyo) som är ganska litet med 2 våningar.
Här finns mest UFO Catchers och lite arkadspel på första våningen, medan den andra mest är medaljspel och enarmade banditer.

Efter Adores är det dags att bege sig sydöst mot Otome Road och Sunshine City. På vägen dit finns nämligen SEGA Gigo Ikebukuro (Japan, 〒170-0013 Tokyo, Toshima, Higashiikebukuro, 1 Chome−21−1, TECH35), en riktigt stor arkadhall med hur mycket spel som helst. Som så många övriga fall är det lite väl mycket UFO Catchers och Prize Games.Otome Road
Precis vid Sunshine City ligger Otome Road, ett område som främst riktar sig mot kvinnliga otakus. Här finns mängder av butiker med stort utbud av anime, manga, samlarfigurer mm. Lashinbang kan särskilt rekommenderas.

Sunshine City (Japan, 〒170-0013 Tokyo, Toshima, Higashiikebukuro, 3丁目1番)
Det finns massor av Pokémon Center i Japan, men Pokémon Center Mega Tokyo på våning 2 är den största av dem alla. Allt man kan tänka sig och mer därtill finns här. Ett måste för alla Pokémon fans!

Precis bredvid Pokémon Center ligger Namja Town som drivs av Namco. Namja Town är ett litet nöjesfält med flera matställen som verkar rikta sig mot en lite yngre publik. Man betalar 500 ¥ i inträde och kan antigen köpa speciella mynt för att betala för attraktionerna eller köpa ett pass.

På våningen ovanför ligger även nöjesparken J-World Tokyo. Denna nöjespark har Naruto, Dragon Ball och One Piece- tema.

I Sunshine City finns en Donguri butik på våning B1F, för den som inte kan få nog av Studio Ghibli.

Shinjuku
I Shinjuku ligger Kabukicho som har stått modell för Kamurocho i Yakuza serien. Man känner onekligen igen sig från spelen men det finns även en hel del nördrelaterat att se.

"Godzilla Hotellet"-Hotel Gracery (1-19-1 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo)
Sedan jag var i Tokyo senast har Shinjuku fått en ny sevärdhet, ett 12 meter långt Godzilla huvud!. Den sprutar rök och står man nere på gatan samtidigt som den sprutar rök kan man även höra dess vrål.

Även Spindelmannen och King Kong finns i närheten!

I närheten ligger Bandai Namcos VR Zone Shinjuku (1 Chome-29-1 Kabukichō, Shinjuku-ku, Tōkyō-to 160-0021, stationen Seibu Shinjuku är närmast). Namnet säger ju det mesta om vad det handlar om. Jag kom dit ca 17.00 och väntetiderna för varje attraktion var ruggigt lång (ca 45-90 min) så jag hoppade över det hela.

Bara ett stenkast från VR Zone ligger SEGA Shinjuku Kabukicho (1F-2F,"Dainitouakaikan"Shinjyuku Kabukicho1-21-1,Shinjyuku-ku,Tokyo)
Inte den största arkadhallen, men ändå värt att besöka när man är där.Artnia
Precis vid Square Enix huvudkontor vid Higashi-Shinjuku, uppgång A3 ligger den officiella äggformade butiken/cafét Artnia. Här finns en liten miniutställning med Final Fantasty karaktärer, Kingdom Hearts, Dragon Quest mm. Själva butiken tyckte jag kunde ha mer exklusiva saker då det mesta som finns att köpa där går att få tag i på många andra platser.Det var allt för detta blogginlägg. I nästa del blir det ännu mer Tokyo då jag besöker: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.Taggar: Ikebukuro, Shinjuku, Kabukicho, Sega, Taito, Wangan Midnight Maximum Tune 5dx+, Adores, Otome Road, Sunshine City, Donguri, Namja Town, J-World Tokyo, Yakuza, Godzilla, VR Zone Shinjuku, Artnia, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Pokémon Center Mega Tokyo

En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.

ZidaneIX 22 dec 2016 22:401115 visningarKommentera: 18 !

Guideböcker är ofta bra hjälpmedel när man ska ut på en resa till ett annat land men i vissa fall är kan det leda till att man missar något kul. Nagoya viftas ofta bort som en modern och tråkig stad, något som är väldigt orättvist! (i den enormt detaljerade Första Klass reseguide Japan på över 400 sidor bemödar man sig endast att skriva 1/3 sida om staden.)
Även japanerna själva skojar om Nagoya.

Så vad fick då mig att bli intresserad av Nagoya? Tja, SEGA nörd som man är så var det Yakuza 5, ett spel som jag la nästan 90 timmar på. Min favoritdel av spelet var den före detta baseballspelaren Tatsuo Shinadas öde som utspelade sig i just Nagoya. Som vanligt vad gäller Yakuza spelen så var det en bra skildring av staden.Från Kyoto tar man sig enkelt till Nagoya med med Shinkansen. Väljer man den snabbaste modellen Nozomi är man där på endast 35 minuter (Med vanligt tåg kan det ta ca 2-2,5 timmar med byten inkluderat) Dyrt är det dock, räkna med ca 450 kr enkel nu när kronan är svag mot yenen, men det är det värt för att få uppleva Nagoya.

Ōsu distriktet
Tokyo har Akihabara, Osaka har Den Den Town, vad har då Nagoya att komma med? Jo,Ōsu distriktet!
Ōsu är klart mindre än Akihabara och Den Den Town men det är väldigt lätt att hitta intressanta butiker då många av dem ligger på Akamon dori och dess sidogator.
Kommer ni ihåg länken till artikeln om att Nagoya var en tråkig stad? Läs gärna denna blogg av Kelsey L. som hyllar staden.
Där beskrivs Ōsu på följande sätt: " A large shopping arcade that is basically Harajuku meets Akihabara and they have a teenager. Smaller size, all the sass." Kunde inte sagt det bättre själv. Missa inte heller det fina Ōsu Kannon templet.
Här finner man massor av manga, anime, arkadhallar och spelaffärer som t. ex: Super Potato, Kotobukiya, Taito Station, Animate,Mandarake, A-Too för att bara nämna några.
Spelbutiken Meikoya hade en egen hörna där de hyllade Sakura Wars 20 års jubileum och spelade introlåten Geki! Teikoku-Kagekidan på repeat, sådant gör mig lycklig!

Kan varmt rekommendera dessa YouTube videos:


Sakae distriktet
Sakae är Nagoyas motsvarighet till Shibuya i Tokyo, väldigt exklusivt och snyggt.
I det mycket fashionabla köpcentrumet Matsuzakaya en bit söder om Sakae station ligger Nagoyas Pokémon Center, självklart var jag tvungen att besöka detta!Går man vidare norrut från Pokémon Centret kommer man snart till båda det häftiga Oasis 21 (Här finns även en Studio Ghibli butik) och Nagoya TV Tower. Här känner man definitivt igen sig från Yakuza 5.

Jag tyckte verkligen om Nagoya och det är en oerhört underskattad stad som man bara inte får missa när man är i Japan. Det finns så mycket mer att se än vad guideböckerna föreslår. Nagoya är även staden där World Cosplay Summit hålls årligen. Kan rekommendera nedanstående videos om Nagoyas sevärdheter.

Det var allt för denna Japan resa, längtar verkligen tillbaka. Hoppas att någon har fått användbara tips om trevliga nördigheter att uppleva i Japan.

Jag avslutar med lite bilder på lite inköp som jag gjorde.


Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.Taggar: Ōsu, Sakae, Yakuza 5, Super Potato, Pokémon Center, Oasis 21, Nagoya TV Tower

En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.

ZidaneIX 23 nov 2016 21:171559 visningarKommentera: 5 !

Ca 1/2 timme från Kyoto med vanlig tåg eller ca 15 minuter min med Shinkansen ligger Japans tredje största stad Osaka. En bit söder om centrala Osaka börjar Osakas svar på Akihabara nämligen Nipponbashi, i vardagligt tal kallat Den Den Town.

Men det första man bör göra när man som spelnörd kommer till Osaka är att besöka Umeda Joypolis som ligger i HEP FIVE:s shoppingcentrum ett stenkast från Osaka Station.

Tokyos Joypolis i Odaiba var min absoluta favoritarkadhall/nöjesfält i Tokyo. Osakas version har inte lika många attraktioner (som bergochdalbanan och Half Pipe) men är ändå helt klart värt ett besök.

Mina favoritspel/åkattraktioner på Joypolis Umeda utöver de som jag spelade på Joypolis Odaiba var:

Wild River the Treasure Hunt.
Inte ett spel utan en åkattraktion som simulerar en hejdundrande forsränning. Åkattraktionen rör sig precis som det man ser på skärmen.


Lost Land AdventureEtt riktigt skattletaräventyr. Tänk Indiana Jones som arkad shoot-em-up. Med den speciella Dome-skärmen känns det som att man verkligen känner att man är inne i spelet.


Kan rekommendera denna YouTube video över Joypolis Umeda (visserligen på spanska, men det fungerar ju ändå).Den Den Town
Till skillnad från Akihabara där spel/manga/anime butikerna ligger utspridda så ligger de flesta butiker i Den Den Town vid två parallella gator Sakai suji Avenue och Ota Road (Otaku Road) (Nishi Street). Börja vid Ebisucho Station och gå norrut.
Precis innan jag kom in i Den Den Town gick jag av en slump förbi en mycket mysig arkadhall där man kunde spela NES spel på arkad.

I Den Den Town hittar man alltså de flesta butiker som man gör i Akihabara vilket gör Den Den Town till en måste för varje spelnörd. Utbudet är enormt och allt ligger prydligt upplagt i de olika butikerna. Jag fyndade inte jättemycket p.g.a en dyr yen. Det går att hitta sämre/udda titlar billigt men vill man åt de bättre titlarna (boxade) tycker jag inte priserna verkade fantastiska. Vissa affärer tillåter inte att man tar bilder, är väl för många spelnördar som jag som har varit inne och fotat ;)
När man går längs med Sakai suji så märker man ganska snart att det finns lite väl många porrbutiker (utöver det vanligt förekommande utbudet av ecchi och hentai i de flesta spel/anime/manga butiker) vilket ger ett något sunkigt intryck. Se nedanstående YouTubares video och hans något generade min vid 0:38-0:42


Video om Ota Road och jakten på en Hatsune Miku figur (ha överseende med porrig startbild):
Dōtonbori
Fortsätter man gå norrut kommer man till slut till området Dōtonbori och den kända floden. Ni som har spelat Yakuza 5 kommer att känna igen er då motsvarande område i spelet heter Sotonbori.


Lonely Planets guide tyckte att om Lady Gaga skulle vara en stad skulle hon vara Dōtonbori. Bered er på ett livligt område som fullkomligen badar i neon och är fullsmockat med människor och stånd som säljer olika typer av mat. Att prova Takoyaki (bläckfiskbollar) när man går längs med Dōtonbori är ett måste, så gott!Sammantaget tycker jag att Osaka var en fantastisk stad med massor att erbjuda. Åker du dit missa inte heller det fina Osaka Castle.
Det var allt för detta blogginlägg. I nästa del besöker jag Japans fjärde största och av guideböckerna extremt underskattade stad, Nagoya.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.Taggar: Osaka, Den Den Town, Sega, Umeda Joypolis, Wild River the Treasure Hunt, Lost Land Adventure, Sakai suji Avenue, Ota Road, Dōtonbori, Yakuza 5

Tidigare inlägg

1 2 | sista

En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.

13 nov 2016 17:289

Det har gått nästan två år sedan jag var i Japan senast och jag har...

Sakura Wars 20 år!

27 sep 2016 20:531

[url=http://segabits.com/wp-content/uploads/2016/06/Sakura-Wars-20th-A...

Sonic 25 år: De 25 bästa banorna.

23 jun 2016 18:323

[url=http://orig03.deviantart.net/66bf/f/2015/363/0/7/sonic_s_25th_ann...

Ghost Blade, nytt spel (DC) Recension

24 sep 2015 21:107

[url=http://i1256.photobucket.com/albums/ii482/ShenmueFanIX/Ghost%20Bl...

Sega Saturn 20 år i Europa!

8 jul 2015 14:017

[url=http://www.segabits.com/wp-content/uploads/2010/05/sega-saturn-sp...

Shenmue III Kickstarter- $30 on the 3rd

1 jul 2015 13:071

[url=http://pbs.twimg.com/media/CH8-HRnUAAIc4_B.png][img]http://pbs.tw...

En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!

4 jan 2015 21:4410

[url=http://i1256.photobucket.com/albums/ii482/ShenmueFanIX/Yokosuka%2...

En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo

29 dec 2014 15:5910

I detta blogginlägg kommer jag att skriva om mina intryck om samt...

En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo

22 dec 2014 19:008

Eftersom jag är född på 80-talet och växte upp med Nintendo och SEGA...

Bortglömda klassiker: Croc: Legend of the Gobbos

13 nov 2014 17:053

[url=http://agirlandhergames.com/wp-content/uploads/2014/02/croc.png][...

Historien om SEGA: Bokrecension

5 nov 2014 20:396

Historien om Sega- Hur en blå igelkott och hockey-spel tog Sverige...

Shenmue tävling- Vinn signerat foto signerat av Lisle Wilkerson!

17 jun 2014 13:390

Shenmue Tweetathon är en kampanj som återkommer den 3:e varje månad....

DOA 5 Ultimate Arcade, Nyotengu: ny karaktär

5 jun 2014 15:278

Tecmo Koei har nyligen bekräftat i Famitsu att Dead or Alive 5...

Shenmue Postmortem 19/3 22.00 Svensk tid

17 mar 2014 19:166

Det börjar dra ihop sig till GDC (Game Developer Conference) 2014 där...

Shenmue som livsstil

4 feb 2014 16:591

Den senaste tiden har det varit mycket nyheter på Shenmuefronten....

Redux: Dark Matters, nytt spel (DC)- Recension

28 jan 2014 19:030

[url=http://i1256.photobucket.com/albums/ii482/ShenmueFanIX/DSC02797.j...

Årets...

27 dec 2013 18:130

[url=http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/12...

Loadingkalendern 2013- Lucka 20 Ingen jul utan Christmas NiGHTS

20 dec 2013 00:023

[url=http://i1256.photobucket.com/albums/ii482/ShenmueFanIX/DSC02754.j...

Svensk karaktär i nya DOA 5 Ultimate Arcade

16 nov 2013 14:357

Dead or Alive 5 släpptes för drygt ett år sedan och sedan dess har vi...

Recension: DOA 5 Ultimate

21 okt 2013 13:217

[url=http://www.hobbyconsolas.com/sites/default/files/users/Javier%20P...

1 2 | sista